Pengikut

Nuffnang

Ahad, 28 Oktober 2012

Puteri Bahagian Segambut

sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


Adik Kecil Ini Memerlukan Bantuan Untuk Tampung Kos Perubatan

Posted: 28 Oct 2012 11:00 PM PDT

 
Tenang Muhammad Nursyamir Iqbal Bin Mohd Najib 
walaupun mengidap Jantung Berlubang.

 
Melihat pada wajah kanak-kanak ini seolah-olah tiada penderitaan yang dialaminya. Pada hakikatnya kanak-kanak ini mengalami komplikasi Jantung Berlubang dan Injap Jantung tersumbat yang boleh menganggu sistem pernafasan.

Sedih hati ini apabila mendengar keluh resah anak ketiga rakan Ritz yang sedang mengidap penyakit jantung berlubang dan kini memerlukan bantuan segera bagi menampung kos pembedahan. Kelewatan menjalani pembedahan akan menyebabkan pernafasannya terganggu.

"Mana saya hendak mencari wang RM40,000 untuk menampung pembedahan Muhammad Nursyamir Iqbal, sedangkan pendapatan kami seisi keluarga yang bekerja sebagai Operator kilang tidak begitu besar."Demikian luahan seorang ibu, (Suzaidah Binti Silaiman  36),  mengenangkan nasib yang menimpa anaknya.  
Kini keluarga ini merayu simpati orang ramai agar dapat menghulurkan sumbangan ikhlas bagi menampung kos pembedahan anaknya itu yang berusia setahun. Semoga dengan bantuan dari masyarakat yang perihatin dapat meringankan beban kewangan keluarga ini.

Sumbangan boleh disalurkan melalui :-

Maybank
Suzaidah Binti Sulaiman
112026735224

Atau untuk mendapat pengesahan anda boleh menghubungi Suzaidah Binti Sulaiman (ibu) ditalian 0133394531

P/S : Harap anda semua dapat share info ini ke FB masing2, bagi membantu keluarga ini, bantuan anda amatlah dihargai . Terima Kasih Ritz ucapkan.

Sedikit Penerangan mengenai Penyakit Jantung Berlubang

Masalah ini terjadi sekiranya dinding yang memisahkan atrium kiri dan atrium kanan tidak bercantum ketika lahir. Akhirlnya, akan wujud satu lubang di mana darah boleh mengalir daripada bahagian kiri jantung yang lebih tinggi tekanannya ke bahagian kanan jantung. Lubang yang lebih besar akan menyebabkan lebih banyak pengaliran darah dari bahagian kiri ke kanan. Akibatnya bahagian kanan jantung akan menjadi bengkak dan tekanan di dalam salur darah pulmonari atau paru-paru akan menjadi tinggi.


Simptom ini akan berlaku lebih awal jika saiz lubang ASD itu lebih besar. Jika saiznya kecil (kurang dari satu sentimeter (sm padu), masalah ini biasanya dikesan secara kebetulan ketika pemeriksaan kesihatan kerana seseorang itu tidak akan merasa gejala seperti sukar bernafas dan lain-lain yang disebut di atas.

MOHON DIKONGSI & DISEBARKAN

Korban Perdana UMNO Bahagian Segambut #BN4WP @umbkl

Posted: 28 Oct 2012 09:07 PM PDT

UMNO Bahagian Segambut telah mengadakan program Korban Perdana UMNO Bahagian Segambut pada 28hb Oktober 2012/ Program telah diadakan bertempat di Surau As Salam, Taman Sejahtera Segambut. Sebanyak 6 ekor lembu telah disumbangkan oleh UMNO Bahagian untuk dikorbankan dan diagih2kan kepada penduduk sekitar.Majlis korban ini turut dihadiri oleh YBhg Datuk Kamarudin Hj Ambok, Ketua UMNO Bahagian Segambut dan barisan Ahli Jawatankuasa 4 Peringkat Bahagian dan Cawangan. Tahun ini agak berlainan sedikit kerana tahun-tahun sebelumnya lembu-lembu diagihkan ke cawangan-cawangan untuk dibuat korban.Semoga ibadah korban yang dilakukan mendapat berkat dan keredhaanNYA.
 0 ulasan:

Sayap Parti

Bahagian