Jumaat, 21 September 2012

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


PERSIDANGAN PERHIMPUNAN AGUNG UMNO 2012

Posted: 20 Sep 2012 11:09 PM PDT

Persidangan Perhimpunan Agung UMNO 2012 akan berlangsung selama lima hari bermula pada 27 November hingga 1 Disember hadapan.
Presiden UMNO yang juga Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamad Najib Tun Razak memberitahu persidangan kali ini akan dimulakan sebagaimana lazimnya dengan Taklimat Presiden pada 27 November dan perasmian Persidangan Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO yang akan berlangsung pada sebelah malam.

"Persidangan Pergerakan sayap Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO akan berjalan pada 28 November dan pada hari berikutnya iaitu 29 November hinggalah 1 Disember, Perhimpunan Agung UMNO akan diadakan," katanya.
Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO di ibu pejabatnya, Menara Dato Onn, petang ini.

Dalam masa yang sama, beliau turut memaklumkan bahawa mesyuarat Bahagian UMNO yang telah bersidang adalah 176 dengan 15 Bahagian lagi akan disempurnakan hujung minggu ini.

"Majlis Tertinggi juga mengambil maklum syor Jawatankuasa Pengurusan berhubung cadangan tatacara penerimaan bagi borang permohonan keahlian ahli baru dan penukaran Cawangan yang enggan diterima oleh pihak Bahagian dan Cawangan.

Katanya, syor tersebut ialah, bagi mana-mana borang permohonan yang diterima oleh Ibu Pejabat yang tidak ditandatangani oleh Jawatankuasa Cawangan akan diserahkan kepada Bahagian untuk diserahkan kepada Jawatankuasa Cawangan dan diselesaikan dalam tempoh dua bulan daripada tarikh surat yang dikeluarkan oleh Ibu Pejabat selaras Fasal 5.4 Perlembagaan UMNO
"Sekiranya pihak Bahagian dan Cawangan gagal mematuhi arahan tersebut, maka selaras Fasal 5.7 Perlembagaan UMNO, permohonan akan diterima masuk secara aotomatik dan ianya adalah muktamad, manakala bagi mana-mana penjawat jawatan yang didapati telah menyalahgunakan kuasa beliau dengan sengaja untuk tidak menerima mana-mana permohonan keahlian, boleh dikenakan hukuman di bawah Perkara 8, Tataetika Ahli," tegasnya

Sumber Berita – Media UMNO

Tiada ulasan:

Pengikut