Khamis, 26 Julai 2012

Puteri Bahagian Segambut

Puteri Bahagian Segambut


Puteri Segambut Prihatin @MuhyiddinYassin @princesszfionna @segambutprinces @umbkl #savewp #BN4WP

Posted: 26 Jul 2012 07:53 AM PDT


Dua hari sebelum umat islam menyambut Ramadhan, Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Segambut telah mengadakan Program Jariah Ramadhan Siri 1. Program Jariah Ramadhan ini adalah kesinambungan Program Puteri Menyusur Akar yang telah dijalankan tahun-tahun sebelum ini.Dalam Jariah Ramadhan Siri 1 ini, Puteri UMNO Segambut telah menziarah sebanyak 10 buah rumah di dalam Parlimen Segambut dan meyampaikan sumbangan barangan keperluan dapur seperti beras, gula, susu, minyak masak, ikan, ayam dan lain-lain lagi bagi membantu meringankan beban keluarga ini untuk menyambut kedatangan Ramadhan.Kriteria keluarga yang dibantu adalah yang terdiri daripada keluarga yang berpendapatan rendah, ibu tunggal, anak2 yatim, warga emas, keluarga yang mempunyai ahli keluarga yang sakit kronik dan juga orang kurang upaya.
Program Jariah Ramadhan Siri 2 bakal menyusul dan 10 buah keluarga lagi bakal menerima sumbangan baranga keperluan. Program ini adalah atas inisiatif Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Segambut.

Kami berharap semoga lebih banyak lagi keluarga dapat kami bantu dan sekalgus memberikan sinar kepada mereka untuk menyambut Ramadhan dan Syawal.
SP: Bersyukur dengan rezeki yang Allah SWT kurniakan.Tiada ulasan:

Pengikut