Pengikut

Nuffnang

Isnin, 5 Mac 2012

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


SKANDEL ANWAR GATE : MARI BACA.....

Posted: 04 Mar 2012 05:09 PM PST


: AKHIRNYA NURUL IZZAH DIKAFIRKAN OLEH PAS??....

 
Kenapa berita ini hanya disiarkan dalam versi Inggeris di Malaysiakini?

PAS won't impose Islamic state, assures DAP

Koh Jun Lin
1:19PM Feb 23, 2012 

DAP secretary-general Lim Guan Eng, in a bid to stem fears that its ally PAS will try to enforce an Islamic state if Pakatan Rakyat is voted into power, says the Islamic party is not seeking to impose hudud. 

While acknowledging ideological differences between PAS and DAP, Lim said the differences do not prevent the two parties from cooperating on other issues.

"
This is PAS' ideology, they do not impose it on us.

"It is not in Pakatan Rakyat's manifesto... (so) it will not be implemented," Lim told a predominantly Malaysian Chinese crowd at the DAP's fundraising dinner in Petaling Jaya, Selangor, last night. 

Lim, who is also Penang chief minister, added that he had previously stated the same before a variety of audiences, including the PAS muktamar and 20,000 PAS members.

"I said that DAP's stance is that we do not agree with hudud. But while we do not agree on this, it does not mean DAP cannot cooperate with PAS; and PAS cannot cooperate with DAP.

"We can cooperate, together, to fight corruption, to fight injustice, to fight unfair treatment of Malaysians," Lim added.
 
BN, in particular MCA, has consistently attacked PAS' ideology, saying that the party would implement hudud and an Islamic state if it comes to power. 

The MCA has cited alleged sexual segregation at the New Year countdown in Sungai Petani, Kedah, and a ban on the sale of lottery tickets in Kelantan as examples in support of its claim. 

Another speaker at the dinner, PKR vice-president Nurul Izzah Anwar (right), slammed the housing loan scheme for the poor mooted by Kuala Lumpur City Hall. 

In addition to the high interest rate as compared with other loans provided by the government, Nurul Izzah said, the monies would be handled by a 'special purpose vehicle' chaired by Federal Territories and Urban Well-being Minister Raja Nong Chik Zainal Abidin.

"Who is going to manage the money lent to poor people? None other than Nong Chik's private special purpose vehicle, where he is the reigning chairperson to manage money from the Employee's Provident Fund," she said. 

Nurul Izzah entertained the crowd by mimicking Raja Nong Chik, saying: "Never mind-lah, you give me-lah, my special purpose vehicle. I give to the poor, and I get one percent in terms of service charge."
 

The dinner was a full-house event, attracting a lively crowd of more than 3,000 DAP supporters and raising RM132,103 in collections alone. 

In addition, a variety of DAP paraphernalia, including books, comics and plush toys featuring its mascot Ubah in a variety of costumes, were put on sale - the latter all snapped up by the time the dinner ended at 11.20pm.

Speakers at the event included DAP publicity chief Tony Pua, Selangor DAP organising secretary Lau Weng San, Selangor PAS commissioner Dr Abdul Rani Osman and Annie Ooi Siew Lan, popularly known as 'Auntie Bersih'.
http://malaysiakini.com/news/190029

Kalau ikut amanat Haji Hadi, orang yang menolak HUDUD akan dikafirkan oleh PAS.


Malah Tun Mahathir yang menolak HUDUD ciptaan PAS pun dihentam teruk oleh PAS.

Sekarang ni, Nurul Izzah dan Pesuruhjaya PAS sendiri bersetuju kenyataan Lim Guan Eng (kerana mereka dalam majlis yang sama) dan menidakkan perkara ini, tidakkah mereka juga akan jatuh kafir?

*Jawapan mudah untuk soalan di atas, berita ini ditulis dalam bahasa Inggeris kerana orang Melayu tak baca Malaysiakini versi Inggeris. Yang celakanya, kenapa Harakah tak menyiarkan berita ini sedangkan pemimpin PAS ada dalam majlis yang sama. Harakah berani kafirkan pemimpin UMNO, mana berani nak kafirkan pemimpin sendiri.

DILUAR LINGKARAN...

Posted: 04 Mar 2012 04:50 PM PST


PRU-13 :Ramalan Tun Daim Zainuddin


"Tun Daim Zainuddin, bekas Menteri Kewangan ada membuat beberapa ramalan melalui wawancara khas dengan akhbar China Press.Ramalan beliau akan wujud keadaan "Parlimen Tergantung" atau dikenali sebagai "Parlimen Seimbang". Ia wujud dalam negara demokrasi yang mengamalkan sistem dua parti di mana keputusan sesuatu pilihan raya memperlihatkan tidak ada mana-mana parti yang berjaya membentuk kerajaan dengan majoriti mutlak. Antara beberapa ramalan lain beliau ialah:

  • Orang ramai sudah bosan dengan pertelingkahan politik yang tidak putus-putus antara Barisan Nasional-BN dan Pakatan Rakyat-PR, dan ini mungkin menyebabkan mereka tidak akan turun mengundi dalam PRU yang akan datang dan keadaan tersebut mewujudkan 'Parlimen Tergantung' atau Hung Parliament.
  • Pentadbiran BN di Pahang tidak akan terjejas akibat isu Lynas.
  • Rakyat juga bosan dengan pertelingkahan dalaman di kalangan para pemimpin PR di Kedah dan Selangor. Dapatkan anda bayangkan pertelingkahan yang akan wujud jika PR memerintah Kerajaan Pusat? (Soal Daim)
  • Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mungkin menunggu sehingga tahun hadapan sebelum mengadakan PRU ke-13.
  • Mana-mana kerajaan akan melakukan kesilapan apabila memerintah sesebuah negara untuk tempoh yang lama.
  • PR akan mengekalkan kuasa di Pulau Pinang dan Kelantan tetapi berkemungkinan besar kehilangan negeri Kedah.
  • BN dan PR akan bertarung sengit di Selangor dan Perak.
  • Hampir 20 peratus undi masyarakat Cina terutama dari kawasan luar bandar akan berpihak kepada BN.
  • BN masih mampu mengekalkan kuasanya di Johor.
  • Sukar untuk meramalkan berapakah jumlah kerusi yang BN akan menang atau tewas. Perhatian khusus harus diberikan kepada kelompok pengundi muda

SEKALI AIR BAH.........

Posted: 04 Mar 2012 04:31 PM PST



Tiada lagi Dasar Ekonomi Baru (DEB)

Seronoknya ayah dan anak memerintah Pulau Pinang. Tanpa rasa bersalah diumumkan DEB sudah dimansuhkan. Menurut Perlembagaan, Perkara 10, Fasal 4, Perlembagaan melarang mana mana pihak daripada mengungkit dan mempersoal hak keistimewaan. Jadi bagaimanakah pendirian orang Melayu yang masih sokong DAP dan PKR?

BAPA SEGALA RASIS

SANGGUPKAH ANDA MELIHAT BANGSA ANDA DIPERLAKUKAN BEGITU?

NASIB DULU, KINI DAN SELAMANYA.....

Posted: 04 Mar 2012 04:20 PM PST




Dr. Mahathir berkata UMNO perlu ditegur dari semasa ke semasa. Sebagai parti yang besar, benar ia memang patut ditegur. Landasan yang bengkuk harus diluruskan.

Apakah ahli-ahlinya, khusus para pemimpin parti itu masih berpegang kepada falsafah asal penubuhannya? Siapa sebenarnya orang UMNO sekarang?
Ikhlaskah perjuangan ahli-ahli dan para pemimpin UMNO ini?


Mengapa masih kedengaran pergeseran di sana

dan sini mahu merebut menjadi calon Ahli

Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan Ahli 

Parlimen (MP)?


Apa hebat sangat mahu menjadi calon? Besarkah gaji 

seorang ADUN dan MP? Mengapa ada yang sudah 

berjawatan CEO dengan gaji berganda-ganda besar 

daripada elaun MP atau ADUN, pun sanggup juga 

melobi untuk menjadi calon?

Dalam usaha kerajaan mahu mewujudkan rakyat berpendapatan tinggi, tinggi sangatkah gaji seorang ADUN dan MP yang mahu direbut itu?

Saya kurang faham mengapa masih berlaku perebutan. Orang itu tikam belakang orang ini dan orang itu. Cantas sana, cantas sini. Malah yang sudah menjadi calon sejak muda sehingga 

kini umur mencecah 70 tahun pun masih berangan-

angan mahu 

menjadi calon?

Hebat sangatkah mahu menjadi calon?


Ingatlah UMNO ialah parti keramat orang 

Melayu. Perjuangannya ikhlas. Pejuang

-pejuangnya dulu juga ikhlas. Ramai 

pejuangnya yang berada di merata cerok 

kampung dan desa akhirnya mati dalam

 kemiskinan.

Namun mereka puas. Puas kerana dapat melihat anak cucu mereka sekarang masih boleh hidup dengan aman dan makmur, walaupun tidak sekaya bangsa lain.

Kita masih mempunyai kuasa politik. Kuasa itulah yang satu-satunya yang kita ada. Pertahankanlah. Tanpa kuasa itu, orang Melayu akan hancur. Dengan penguasaan ekonomi pun lemah, ke mana kita hendak pergi?

Tapi sedarkah orang UMNO sekarang? Berpijak di bumikah orang UMNO? Merendah dirikah orang UMNO?

Ada yang berkata ramai orang UMNO kini terlalu extravagant. Bahasa Melayu bermaksud terlalu mewah. Mewah yang kadang-kala lain macam. Benarkah, kata-kata popular mengatakan orang UMNO ini kaya-raya belaka?

Kalau nak kaya masuk UMNO? Bagi saya itu subjektif. Dalam PKR, Pas dan DAP di negeri-negeri kuasaan mereka juga sedang merebut-rebut projek. Malah, lahapnya lebih dahsyat lagi.

Tapi jika mewah sekali pun perlukah ditunjuk-tunjuk? Jika ada kereta yang mahal-mahal tidak perlu tunjuk-tunjuk. Janganlah masing-masing berlumba membeli kereta mengikut trend.

Ada sahabat bergurau, pakaian perwakilan kaya yang datang ke persidangan, jika dikira dari kepala sehingga ke kaki boleh mencecah nilai puluhan ribu ringgit. Kain samping songket sutera tenunan benang emas boleh mencecah ribuan ringgit. Itu tidak kira cincin batu zamrud, jam tangan hinggalah ke kasutnya.

Orang dulu hanya memakai kain samping UMNO. Kain samping UMNO pada masa itu sudah menjadi jenama yang dikenali.

Kini, mungkin kerana peredaran zaman, kain samping pun sudah berubah. Ia sudah menjadi barangan mewah. Ahli yang miskin pakai yang murah, yang kaya pakai yang mahal.

Jika DAP mengekalkan baju dan seluar putihnya, begitu juga Gerakan - yang masing-masing mengikut pakaian PAP Singapura, mengapa UMNO tidak boleh mengekalkan identitinya semula?

UMNO perlu kekal pada sifat asalnya. Kembalilah kepada fitrah semangat perjuangannya. Biar merendah diri dan kerja keraslah demi rakyat. Tunjukkan keikhlasan yang ikhlas, bukan yang dibuat-buat.

0 ulasan:

Sayap Parti

Bahagian