Pengikut

Nuffnang

Rabu, 23 November 2011

Puteri UMNO Bahagian Pandan

0 ulasan
sumber :-

Puteri UMNO Bahagian Pandan


Blog Puteri UMNO Bahagian Pandan Terharu Dengan Gambar Ini

Posted: 22 Nov 2011 11:18 PM PSTBlog Puteri Bahagian Pandan terharu dengan gambar ini.

Seorang kanak-kanak perempuan berusia 4 tahun yang kematian ibunya mati dalam peperangan.

Kanak-kanak ini terlalu rindu akan ibunya maka dilakarkan gambar ibunya pada lantai kayu dengan gambar ibunya itu melentangkan tangan untuk ditiduri oleh anaknya sebagai alas bantal.

Kredit Kepada http://novandri.blogspot.com/

PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN RIMBA TERJUN

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN RIMBA TERJUN


Majlis Berkhatan Perdana Anjuran PPU Bahagian Tanjong Piai

Posted: 23 Nov 2011 12:06 AM PST

www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


Senarai Pemenang Pingat Emas Malaysia pada Sukan Sea 2011

Posted: 22 Nov 2011 07:13 PM PST

SENARAI 30 PEMENANG PINGAT EMAS DI PALEMBANG: MENEMBAK 1. Nur Suryani Mohamed Taibi – (50m rifle 3-position wanita dan 10m Air Rifle wanita) OLAHRAGA 1. Tan Song Hwa – (baling tukul besi wanita) 2. Teoh Boon Lim – (20km jalan … Continue reading

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

0 ulasan
sumber :-

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


HATI-HATI DENGAN BANJIR

Posted: 23 Nov 2011 09:38 AM PST

Assalamualaikum.

Walaupun keadaan cuaca di Terengganu panas sebelum ini walaupun November sudah menghampiri penghujungnya - waktu yang sering dikaitkan dengan musim tengkujuh atau banjir di negeri Pantai Timur. Namun tiba-tiba hujan lebat yang turun telah menyebabkan berlakunya banjir.

Walaupun saya terpaksa menghadiri sidang Parlimen di ibu negara, namun saya mengikuti secara dekat kejadian banjir di Terengganu, khususnya di kawasan saya di Parlimen Kuala Nerus. Saya gembira bukan sahaja mendapat kerjasama yang baik daripada pelbagai pihak berkenaan tetapi saya juga mendapatkan input yang banyak daripada rakan-rakan facebook dan pembaca blog saya.

Jumlah mangsa banjir dikatakan telah meningkat mencecah lima kali ganda berbanding dua hari lalu - satu petanda keadaan banjir sebenarnya semakin buruk. Nasihat saya, kepada mereka yang diarahkan berpindah, maka berpindahlah. Jangan banyak soal lagi.

Sebabnya apabila anda diarahkan berpindah, maka ada keperluan untuk anda berpindah pada pandangan pasukan keselamatan. Apa yang wajar diberikan perhatian ialah soal keselamatan diri, manakala keselamatan barang-barang boleh diurus kemudian dengan bantuan pasukan penyelamat.

Bagi anak-anak pula, berhati-hati ketika bermain air banjir. Jangan terlalu ghairah atau menganggapnya sebagai pesta. Jika perlu, jauhkan terus daripada tabiat bermain air banjir, terutamanya di kawasan-kawasan yang airnya dalam serta berarus deras. Hal ini tidak boleh dipandang mudah, ia adalah satu perkara yang seringkali menjadi punca hilangnya nyawa manusia.

saya berterima kasih kepada semua yang terlibat dengan misi bantuan banjir ini dan berharap kesemua mangsa agar lebih bersabar menerima ujian Allah ini. Bagi pihak kerajaan, kami akan membantu apa yang sepatutnya.

Semoga keadaan banjir yang sedang berlaku sekarang tidak akan seteruk seperti yang diramalkan.

Sayap Parti

Bahagian