Pengikut

Nuffnang

Selasa, 23 Ogos 2011

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


From Madam Mei Changpu.

Posted: 23 Aug 2011 11:42 AM PDTDear friend,

I am Mrs Mei Changpu and i have been surffering from ovarian cancer disease and the doctor says that i have just two days to leave.I am from (Lhasa) China but based in Africa Burkina Faso since eight years ago as business woman dealing with gold exportation.Now that i am about to end the race like this,without any family members and no child.I have 3 Million US DOLLARS in Africa Development Bank (ADB) Burkina Faso which i instructed the bank to give St Andrews Missionary Home in Burkina Faso.But my mind is not at rest because i am writting this letter now through the help of my computer beside my sick bed.

I also have 4.5Million US Dollars at Ecobank here in Burkina Faso and i instructed the bank to transfer the money to the first foreigner that will apply to the bank after i have gone that they should release the fund to him/her,but you will assure me that you will take 50% of the money and give 50% to the orphanages home in your country for my heart to rest.You are to contact the bank through this email address: eco.bank_bf@bk.ru

Yours fairly friend,
Madam Mei Changpu.

www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


Kerajaan PR aka Penipu Rakyat menipu lagi… #fb

Posted: 23 Aug 2011 03:04 AM PDT

Sultan S’gor Nafi Titah Bentuk Majlis Penasihat Syura Sebagaimana Yang Diumum MB SHAH ALAM: Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah pada Selasa melahirkan rasa terkejut dengan laporan berita yang menyatakan penubuhan Majlis Penasihat Syura oleh kerajaan negeri dalam usaha menyelesaikan … Continue reading

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

0 ulasan
sumber :-

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


RAMADAN YANG SEMAKIN MENINGGALKAN KITA

Posted: 23 Aug 2011 10:30 AM PDT

Assalamualaikum.

Begitu pantas waktu berlalu, Ramadan semakin hari, semakin meninggalkan kita. Walaupun kita bersyukur kerana diberikan kesempatan oleh Allah untuk menemui Ramadan kali ini, namun apakah kita mungkin berkesempatan untuk menemui Ramadan sekali lagi nanti.

Apa pun, kita menyambut Ramadan dengan rasa penuh syukur dan nikmat di negara kita. Saya melihat dengan dekat suasana dan keindahan menyambut Ramadan di negara kita berbanding dengan kebanyakan negara di dunia. Hari ini, rata-rata program membantu masyarakat bukan sahaja tertakluk kepada wakil rakyat semata-mata. Semua orang kini berlumba-lumba turun padang menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan.

Mengapa semua itu berlaku. Apa yang hendak saya sampaikan ialah, betapa sebenarnya rezeki itu sedang melimpah ruah di negara kita. Kita bersyukur kepada Allah kerana telah mengurniakan pemimpin negara yang mampu bekerja demi rakyat dan negaranya, bukan hanya pandai berkata-kata. Sama ada kita suka atau sebaliknya, apa yang sedang kita kecapi di Malaysia hari ini adalah sesuatu yang jarang-jarang ada di mana-mana.

Walaupun seringkali kita mendengar ada pihak yang menuduh, mengganggu dan melemparkan pelbagai fitnah kepada kerajaan BN, namun golongan itu jika dilihat atau ditanya kepada mereka, mereka tidak menyumbang apa-apa kepada negara. Mereka hanya menghabiskan masa dengan perangai lama dan membaca skrip lama di pentas ceramah politik. Mereka ini berjuang dengan bermodalkan air liur semata-mata dan tidak berpijak di bumi yang nyata.

Meski pun kadangkala saya sendiri pun terkilan dengan segelintir rakyat yang masih terpedaya dengan golongan seperti ini, namun saya sentiasa berdoa agar rakyat menyedari betapa sebenarnya mereka akan menjadi golongan yang rugi jika terjebak dengan manusia yang hanya tahu menyalahkan orang lain, sedangkan dia tidak melakukan apa-apa.

Terlalu banyak yang boleh kita pelajari daripada Ramadan di negara kita yang bertuah ini. Selain rezeki yang melimpah ruah, kita juga hidup dalam keadaan aman damai tanpa apa-apa gangguan. Keselesaan itulah kadangkala telah dan boleh menyebabkan kita alpa dan memandang mudah perkara-perkara yang secara halus boleh menggugat apa yang kita miliki selama ini.

Saya berdoa agar seluruh rakyat akan terus diberikan hidayah dan terpelihara dari segala dosa dalam bulan Ramadan ini dan bulan-bulan yang seterusnya. Marilah kita menjadi rakyat yang bukan sahaja tahu bersyukur di atas nikmat yang ada dan berterima kasih kepada kerajaan BN di atas bantuan dan sumbangannya terhadap negara dan rakyat tetapi biarlah kita menjadi rakyat yang bijak dalam menilai setiap peristiwa yang berlaku.

Mudah-mudahan kita menjadi rakyat dan insan yang terbaik, insya'Allah.

Dr Mohamad Khir Toyo

0 ulasan
sumber :-

Dr Mohamad Khir Toyo


Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin dan Kisah 3 Menteri

Posted: 23 Aug 2011 01:37 AM PDT

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH


KONVOI PRIHATIN PUTERI MENYUSUR AKAR PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

Posted: 22 Aug 2011 07:34 PM PDT

Tarikh :
21/8/2011 (Ahad)
Masa  :
8.00pg - 2.00ptg
Tempat :
Menjelajah 5 buah Dun di dalam Parlimen Masjid Tanah
Perasmi :
Tuan Hj Jamilludin Bin Jonit (Setiausaha UMNO Bahagian Masjid Tanah)


Sebanyak 13 buah kereta mengikuti konvoi yang terdiri dari Puteri2 Bahagian Masjid Tanah seramai 30orang. Konvoi ini telah berkunjung ke 15 buah rumah di dalam Parlimen Masjid Tanah yang mana penerima2 sumbangan terdiri daripada mereka yang Fakir Miskin, Ibu Tunggal, Anak Yatim dan Orang Kurang Upaya (OKU). Semoga dengan kunjungan bantuan kami ini dapat meringankan beban kepada mereka yang memerlukan.


MAJLIS PERASMIAN KONVOI 

KONVOI MENYUSUR AKAR DUN LENDU

KONVOI MENYUSUR AKAR DUN TABOH NANING

KONVOI MENYUSUR AKAR DUN AYER LIMAU

KONVOI MENYUSUR AKAR DUN KUALA LINGGI

KONVOI MENYUSUR AKAR DUN TG.BIDARA

DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


PERKONGSIAN BIJAK TNB & JPMM DUN SEMARANG

Posted: 22 Aug 2011 06:56 AM PDT

Ayer Hitam DunSemarang 22.8.2011 PROGRAM PERKONGSIAN BIJAK TNB & JPMM DUN SEMARANG.
YB Datuk Samsol Bari Jamali ADUN Semarang, Pengurus Kawasan TNB Batu Pahat dan Pasukan Sukarelawan DUN Semarang merakamkan gambar selepas upacara rasmi memasukkan bekalan elektrik ke rumah warga emas ( Pn Norasiah Sarmawi 95 tahun ) di Kg Parit Amil Mk 7 Batu Pahat. ADUN Semarang bersama TNB Batu Pahat telah membuat perkongsian bijak untuk membantu dengan membaik pulih rumah beliau, memasukkan bekalan elektrik dan bekalan air serta akan menyediakan bilik air yang lebih baik dan selesa.Puan Norsiah Sarmawi tinggal seorang diri lantaran lebih selesa bersendirian walaupun anak-anak beliau bersedia untuk tinggal bersama.Pada masa yang sama TNB Batu Pahat juga menyampaikan cek bantuan sebanyak RM 500.00 kepada dua buah surau di sekitar kampung Parit Amil iaitu Surau Kg Parit Amil Laut dan Surau Kg Parit Hj Dahlan Mk 7.
(Terima kasih, Sumber berita dan foto S/U Halid Saat) ByM69

Mana ....Pembela Islam SeMalaya...

Posted: 22 Aug 2011 04:13 AM PDT

Adakah ini semua konperasi UMNO...mana pembela islam..yang mereka war war kan...Tahniah kepada Pemuda UMNO. Mengapa Pemuda lain tiada tindakan..tidur.dan sekongkol dengan penyebaranya. Kami warga DunSemarang amat kesal dan akan banghkit menentang sebarang pencerobohan terhadap agama Islam. Ingatlah..Komunis tidak berjaya bertapak di Tanah melayu ini..kerana orang Melayu bersatu dan teguh di Bawah Panji Panji islam..mereka yang menyokong komunis ketika itu adalah BONEKA KOMUNIS CINA.....ingatlah..ISLAM adalah segalanya.

Anak yatim diraikan...

Posted: 22 Aug 2011 02:30 AM PDT


Seramai 234 orang anak-anak yatim dalam Parlimen Ayer Hitam di raikan sempana bulan Ramadan dan menjelang hari raya tahun ini. Majlis di adakan di Kg Parit Hamid Mk 8 di hadiri oleh YB Datuk Samsol Bari Jamali ( ADUN Semarang ) dan YB Datuk Ir. Dr Wee Ka Siong ( Timbalan Menteri Pelajaran / Ahli Parlimen Ayer Hitam ) serta para guru dan murid-murid ( anak yatim ) dari 25 buah sekolah rendah di Parlimen Ayer Hitam. Semua anak yatim menerima sumbangan wang tunai, bag sekolah, kurma serta berbuka puasa bersama-sama wakil-wakil rakyat. Majlis ini dikelolakan oleh Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Ayer Hitam turut dihadiri oleh Hj Mohd Kamal Harun Timbalan Ketua Bahagian, Pn Hajah Rahemah Idris Ketua Wanita UMNO Bahagian, Sdr Mohd Fadil Muskon Ketua Pemuda UMNO Bahagian serta kepimpinan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Ayer Hitam(Terima kasih, Sumber berita dan foto S/U Halid Saat) ByM69

Sayap Parti

Bahagian