Pengikut

Nuffnang

Isnin, 25 Julai 2011

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Posted: 25 Jul 2011 07:02 AM PDT

http://www.pscappeal.com/wp-includes/invitefriends.htm

                                                     CONFIDENTIAL TRUST REPLY URGENTLY

Posted: 25 Jul 2011 06:49 AM PDT

                                                     CONFIDENTIAL TRUST REPLY URGENTLY
 
 
Dear Partner,
 
 
I want to transfer ($19,300.000.00 ) Nineteen  million three hundred thousand United States Dollars from here in Burkina Faso to overseas account.
 
Your assistance as a foreigner is necessary because the management of the bank will welcome any foreigner who has correct information to this account which I will give to you immediately, if you are interested to do this business with me.Please reply with the assurance, include your private telephone and fax numbers, it is necessary to facilitate an easy communication in this transaction. As soon as you reply, so that i will let you know the next step to follow in order to finalize this transaction immediately.
 
Upon your response and strong assurance that you will not let me down once the fund goes into your account. I will let you know the origin of the fund and the transfer procedures without delay.
 
(FILL THIS FORM BELLOW PLEASE AND RESEND IT TO ME)
 
1) Your Full Name:-.................................
2) Your Age:-............................................
3) Marital Status:-.....................................
4) Your Cell Phone Number:-..................
5) Your Fax Number:-................... ...........
6) Your Country:-......................................
7) Your Occupation:-.............. ..................
8)Sex:-.....................................................
9)Your Religion:-.....................................
10) Your Private E-mail Address:...............
 
Yours Sincerely
 
Mr.Abu Malik

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Syed Ali : jangan terhad temui rakyat

Posted: 24 Jul 2011 11:54 PM PDT

PEMIMPIN parti komponen perlu lebih aktif menemui rakyat dan tidak terhad kepada kepentingan satu-satu kaum sahaja, kata Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee.

Katanya, ia bertujuan memenuhi dua prasyarat untuk Barisan Nasional (BN) terus releven sepetimana yang dikehendaki oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Dua prasyarat berkenaan ialah memperkukuhkan perpaduan dan mendahulukan kepentingan rakyat demi menguatkan pasukan BN menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13.

Menurut beliau, masa bukan terlalu lama lagi untuk pemimpin BN memperhebatkan gerakan bertemu rakyat memandangkan bahang PRU semakin hampir.

Katanya, walaupun gerakan turun padang sudah lama dilakukan tetapi ia perlu diperhebatkan termasuk bagi menangkis pelbagai dakyah pembangkang.

"Kita tidak tahu bila PRU akan berlaku, tetapi ianya semakin hampir. Oleh itu kita kena melipatgandakan usaha menemui rakyat disetiap kawasan," ujrnya.

Beliau yang juga Setiausaha BN Wilayah Persekutuan menegaskan, setiap pemimpin komponen BN mempuyai tanggungjawab terhadap kelompok masyarakat yang diwakili.

Katanya, sama ada komuniti kaum itu Melayu, Cina, India ataus sebagainya, ia perlu mendapat perhatian daripada pemimpin yang mereka pilih.

"Inilah yang disarankan oleh Timbalan Perdana Menteri, rakyat perlu didahulukan tanpa mengira perbezaan warna kulit, kaum dan agama" ujarnya.

Mengenai tahap sokongan pengundi bukan Melayu terhadap BN, Syed Ali menjelaskan perkembangan sekarang berada di tahap memuaskan terutama di Wilayah Persekutuan.

Beliau percaya warga kota tetap menaruh keyakinan kepada keupayaan BN untuk merampas semula beberapa kerusi parlimen yang ditawan pembangkag pada PRU ke-12.

"Banyak sentimen semasa yang mempengaruhi sokongan bukan Melayu kepada BN terutama selepas perhimpunan Bersih 2.0 baru-baru ini," jelasnya.

Beliau berkata, pengundi dapat melihat secara jelas bagaimana taktik jahat pembangkang yang cuba mencetuskan kacau-bilau sehingga boleh menjejaskan ketenteraman awam.

Mengenai desakan pelbagai pihak supaya kerajaan mengambil tindakan terhadap Pengerusi Bersih, Datuk S.Ambiga, Syed Ali berkata perkara itu sepatutnya sudah lama dilakukan.

"Saya sendiri tidak faham mengapa kerajaan dilihat terlalu sukar untuk bertindak keatas beliau," ujarnya.

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

0 ulasan
sumber :-

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


sampai bila

Posted: 24 Jul 2011 10:08 PM PDT

Ya atau tidak...ini yang terus menjadi isu panas selepas polis mendedahkan rakaman video bagi menjawab beberapa tomahan kononnya mereka bertindak kasar masa menyuraikan demo haram Bersih 9 Julai termasuk dikatakan merempuh Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu.
Kalau mengikut tayangan kepada lebih 100 wakil media,NGO dan persatuan Khamis lalu ia juga jelas dapat memberi petunjuk kepada insiden seorang perserta demo itu ,Baharudin Ahmad yang didakwa mati kerana sesak nafas akibat gas pemedih mata dan dikasari polis.
Bagaimanapun nampaknya pembangkang terus berlagak 'macam tak makan saman' dan cuba memperlekehkan pendedahan yang dibuat oleh pihak polis ini.
Episod video seks yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim sudah cukup untuk memberi gambaran tentang sikap pembangkang mengenai apa saja yang boleh kurangkan markah mereka.
Mereka tidak langsung peduli nak tuntut kebenaran dalam soal ini sedangkan itu melibatkan soal moral orang nombor satu yang menjadi tunjang perjuangan mereka.
Mat Sabu kini mempertahankan dakwaannya dirempuh malah mahu menyaman polis.
Kalau sebelum ini riuh dakwa dirempuh oleh land rover polis,kini dah bertukar kepada kereta Waja polis pula.
Sedangkan kalau selak balik semua laporan media termasuk pembangkang sebelum ini memetik beliau cakap tentang land rover polis.
Pemimpin nombor dua PAS itu senang saja bagi alas an buat apa beliau menipu, duduk di hospital sedangkan beliau boleh berceramah menentang UMNO yang zalim.
Apakah lebih 100 orang wakil media,NGO dan persatuan silap tengok pergerakan motosikal dibonceng Mat Sabu,Pajero polis dan kereta Waja polis dalam tayangan itu.
Jelas sekali tidak ada siapa yang rempuh siapa.
Bekas Ketua Penerangan PAS, Idris Ahmad pula mempersoalkan kenapa selepas dua minggu kejadian, baru polis menayangkan video sebagai bukti.

Idris yang tewas pemilihan jawatan Naib Presiden parti itu baru-baru ini, mendakwa video ditayangkan itu hanya sesuai zaman televisyen hitam putih.
Beliau merujuk kecanggihan zaman IT sekarang dengan insiden pada9 Julai itu boleh dimuat turun serta merta dalam internet dan Youtube tetapi polis ambil masa dua minggu.
Barangkali Idris pun hidup zaman hitam putih juga ketika membuat kenyataan begitu.
Apakah polis boleh sewenang-wenangnya tayangkan video tanpa siasatan terlebih dahulu untuk mencari kebenaran?
Idris memilih jalan mudah yang selalu dilakukan pembangkang dengan menyalahkan pihak lain walaupun mereka sendiri yang bersalah.
Sindrom penafian sudah sebati dalam jiwa pemimpin pembangkang seperti Mat Sabu dan Idris.
Dalam zaman terkini satu lagi sindrom yang jelas wujud dikalangan pembangkang ialah masing-masing nak 'tunjuk hero' yakni siapa yang paling lantang berani bersuara menentang kerajaan.
Justru itu ramai yang merasakan sudha tidak masanya kerajaan bertindak jika bukti yang cukup sudah ada.
Ini untuk mengelak rakyat tertanya-tanya siapakah betul dan siapakah salah dalam berdepan isu 9 Julai lalu.
Ikut ceritanya pembangkang kini sedang gairah hidup diawang-awangan dengan andaian kononnya kerajaan dan pihak berkuasa gementar nak bertindak keatas mereka.
Jadi jangan hairan kalau mereka terus menerus 'berpesta' menafikan apa juga kebenaran.
Kini rakyat yang mahu tahu kebenaran tertunggu-tunggu kebenaran. -25/7/2011- OLEH ROSLAN BIAN

Sayap Parti

Bahagian