Pengikut

Nuffnang

Jumaat, 22 Julai 2011

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

ahmadmaslan.blogspot.com


Pembangkang bankrap idea - Ahmad Maslan

Posted: 22 Jul 2011 06:36 AM PDT

PAMERAN PEDANG RASULULLAH

Posted: 22 Jul 2011 06:21 AM PDT

Posted: 22 Jul 2011 05:51 AM PDT

USAH PUTAR BELIT LAGI ISU BENG HOCK

Posted: 22 Jul 2011 05:45 AM PDT

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Posted: 22 Jul 2011 03:36 PM PDT

http://eccustomgolfcarts.com/thankyou.htm

DULU LAIN, SEKARANG LAIN

Posted: 21 Jul 2011 07:55 PM PDT


 MENGAPA PAS MENGUBAH HALUAN PERJUANGAN ? 
KERANA TUNTUTAN POLITIK SEMASA, KEGAIRAHAN PEMIMPIN UNTU TAKLUK PUTRAJAYA, PRINSIP PERJUANGAN SUDAH BERUBAH, ATAU KENA DI CUCUK HIDUNGNYA?

DIALOQ PENYOKONG PAS.

Posted: 21 Jul 2011 07:51 PM PDT


''Kenapa Pas dah lari daripada matlamat dan perjuangan yang asal? Mana matlamat nak membentuk sebuah negara Islam? Apa yang dah berlaku?

''Kenapa semuanya berubah bila bergabung dengan PKR? Adakah Islam digunakan sebagai alasan politik Pas semata-mata?

DAP tetap dengan perjuangan mereka, perjuangan yg bertentangan dengan Pas, tetapi kenapa hingga hari ini Pas hanya tutup mata?

 Adakah ini semata-mata untuk meraih undi daripada kaum lain sehingga sanggup membelakangkan perjuangan asal… apa dah berlaku dalam Pas ni?

Terserahlah kepada pemimpin-pemimpin Pas menjawab persoalan ini, apa yang pasti pendekatan politik parti itu kini semakin merugikan mereka.

DIALOQ PENYOKONG PAS.

Posted: 21 Jul 2011 07:51 PM PDT


''Kenapa Pas dah lari daripada matlamat dan perjuangan yang asal? Mana matlamat nak membentuk sebuah negara Islam? Apa yang dah berlaku?

''Kenapa semuanya berubah bila bergabung dengan PKR? Adakah Islam digunakan sebagai alasan politik Pas semata-mata?

DAP tetap dengan perjuangan mereka, perjuangan yg bertentangan dengan Pas, tetapi kenapa hingga hari ini Pas hanya tutup mata?

 Adakah ini semata-mata untuk meraih undi daripada kaum lain sehingga sanggup membelakangkan perjuangan asal… apa dah berlaku dalam Pas ni?

Terserahlah kepada pemimpin-pemimpin Pas menjawab persoalan ini, apa yang pasti pendekatan politik parti itu kini semakin merugikan mereka.

KERAJAAN BN TERUS PERIHATIN KEPADA RAKYAT

Posted: 21 Jul 2011 07:46 PM PDT

Sebanyak RM18 juta telah diperuntukkan untuk melaksanakan projek penyelenggaraan infrastruktur awam (PIA) dan projek infrastruktur kewangan (PIAS) bagi tahun ini.
Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Desa dan Pertanian negeri, Datuk R. Perumal berkata, sebanyak 474 projek sedang dan akan dilaksanakan mengikut garis panduan yang telah ditetapkan.
Menurutnya, daripada jumlah tersebut, sebanyak 281 projek telah siap dilaksanakan yang melibatkan peruntukan sebanyak RM11.5 juta.
"Sebanyak 193 projek lagi dengan peruntukan sebanyak RM7.4 juta pula sedang dilaksanakan dan dijangka siap menjelang hujung tahun ini," katanya di sini, hari ini.
Menurutnya, mengikut pecahan, Jasin mempunyai 237 projek dengan peruntukan RM9.8 juta, Alor Gajah sebanyak 112 projek bernilai RM4.3 juta dan Melaka Tengah dengan 112 projek menerusi peruntukan RM4.7 juta.
Beliau menegaskan projek yang diluluskan adalah berdasarkan kepada keutamaan dan keperluan yang mendesak.
Perumal berkata, bagi projek PIA, skopnya meliputi penyelenggaraan dan menaik taraf bagi kerja-kerja seperti mengecat bangunan, lantai, dinding, saluran air hujan, tandas, sistem paip air, pendawaian semula elektrik dan sebagainya.
"Bagi projek PIAS pula, peruntukan khas ini digunakan untuk membina baru, membaiki, menyelenggara dan menaiktaraf projek-projek infrastruktur asas kegunaan orang awam," katanya.
Menurut beliau, antara skop kerja yang dilaksanakan adalah membina titi, jambatan kecil, parit, longkang, jalan kampung, jalan pertanian dan bangunan komuniti kecil.
Ujarnya, antara kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) yang terlibat menerusi peruntukan tersebut adalah Kuala Linggi, Tanjung Bidara, Ayer Limau, Lendu, Taboh Naning, Rembia, Gadek, Machap dan Durian Tunggal.

PELUANG PEKERJAAN DI MELAKA

Posted: 21 Jul 2011 07:06 PM PDT


5,000 peluang kerja di Karnival Kerjaya Pemuda BN di Melaka

Nazir Hussin Akhtar Hussin (kiri) menyerahkan jadual karnival kepada Mohd. Ali Rustam pada sidang akhbar mengenai Karnival Kerjaya Pemuda BN di Melaka, baru-baru ini.


KUALA LUMPUR 21 Julai - Mereka yang mencari pekerjaan dijemput ke Karnival Kerjaya Pemuda BN 2011 yang akan diadakan di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC) Ayer Keroh mulai esok (Jumaat) hingga Ahad ini.
Ketua Penyelarasnya, Nazir Hussin Akhtar Hussin berkata, melalui program tersebut, sebanyak 5,000 peluang pekerjaan ditawarkan dengan 300 daripadanya adalah jawatan jurutera.
"Program yang bermula pukul 10 pagi hingga 6 petang setiap hari itu akan dirasmikan oleh Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam pada Sabtu ini.
"Peluang pekerjaan yang ditawarkan adalah terbuka kepada mereka yang berkelulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) hingga lepasan universiti," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
Nazir Hussin yang juga Exco Pergerakan Pemuda UMNO berkata, mereka yang berasal dari Negeri Sembilan dan Johor turut dijemput hadir ke program tersebut.
Beliau berkata, pihaknya berterima kasih kepada golongan muda yang menyokong program anjuran Pemuda BN itu berikutan jumlah pengunjung yang mengunjungi karnival itu di Kedah dan Pahang sebelum ini, cukup tinggi.
Jelasnya, aktiviti lain yang turut diadakan adalah ceramah kerjaya dan klinik resume bagi membantu mereka mendapatkan pekerjaan.
Para pengunjung, khususnya golongan muda juga dinasihatkan membawa dokumen yang lengkap dan berpakaian sesuai kerana beberapa syarikat akan turut mengadakan temu duga.

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


UMNO perlu terus 'hidupkan' keburukan moral Anwar - Syed Ali

Posted: 22 Jul 2011 03:31 AM PDT

UMNO perlu terus 'menghidupkan' isu membabitkan keburukan moral Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai salah satu strategi mengukuhkan keyakinan rakyat terhadap kerajaan menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.


Menurut Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee, langkah itu wajar memandangkan Anwar sendiri terlalu ghairah merekacipta pelbagai isu fitnah dan tohmohan terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak.

Langkah itu jelas beliau, bukan bermakna UMNO mula menggerakan serangan peribadi terhadap pemimpin pembangkag, tetapi sebagai usaha menangkis segala fitnah jahat yang ditabur mereka selama ini.

"Selama ini kita diam mendengar pelbagai fitnah jahat dan tohmohan mereka, tetapi kali ini kita kena bingkas menghadapinya. Kalau mereka berani serang kita dengan fitnah, maka kita juga harus menyerang balas," tegasnya.


Katanya, UMNO pada saat ini perlu lebih aggresif mematahkan serangan lawan jika kita ingin kekal berkuasa pada PRU akan datang.

Malah katanya, Anwar juga sentiasa membohongi rakyat dengan mendawka menjunjung sistem demokrasi tetapi dalam masa yang sama mendalangi beberapa demontrasi jalanan dalam usaha mereka untuk menjatuhkan kerajaan secara kekerasan.

"Sebagai contohnya, pemimpin pembangkang termasuk Anwar terus memainkan isu wanita Monggolia, Altantuya Sharibbu walaupun Najib telah bersumpah di masjid bahawa beliau tidak ada kaitan dengan wanita tersebut," tegasnya.

Menurut beliau, inilah contoh bagaimana Anwar memanipulasikan isu tersebut untuk mengheret Perdana Menteri bagi menghakis kepercayaan rakyat terhadap UMNO dan kerajaan Barisan Nasional (BN).
Dalam masa yang katanya, Anwar sehingga kini masih takut untuk bersumpah di masjid apabila dikaitkan dengan tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari.

Sehubungan itu, Syed Ali menyarankan jentera UMNO disemua peringkat supaya turut memperhebatkan gerakan bagi menangkis dakyah tersebut dan turut mendedahkan kepada umum sejauhmana skandal dan kegiatan tidak bermoral Penasihat Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu.
"Sebagai contohnya, kita mahu satu ujian DNA dijalankan segera bagi menentukan kesahihan seorang anak perempuan Azmin Ali yang sebelum ini didakwa oleh keluarga terdekatnya sebagai anak Anwar," tegasnya.

"Ada yang kata anak gadis itu anak Anwar hasil skandal sulit derngan isteri Azmin, ada yang kata benar itu anak sahih Azmin dengan isternya, mana satu yang betul ? soal beliau lagi.

Oleh sebab itu katanya, satu kepastian perlu didedahkan bagi mengelak berlaku fitnah berpanjangan dan menyelamatkan masa depan anak gadis berkenaan.

Selain itu katanya, isu rakaman video seks yang turut dikaitkan dengan seorang pemimpin pembangkang dengan pelacur China juga hendaklah diperjelaskan kepada rakyat terutama di kawasan luar bandar.

"UMNO perlu perhebatkan gerakan penerangan isu video berkenaan kerana wajah pelaku skandal seks itu dipercayai mirip wajah Anwar," ujarnya.

Justeru, beliau sekali lagi mendesak supaya satu suruhanjaya bebas ditubuhkan segera bagi mengenalspasti siapa pelaku seks seperti yang dipaparkan di dalam video berkenaan.

Berhubung kes liwat yang dalam proses perbicaraan, Syed Ali berkata rakyat sudah sekian lama menunggu keputusan kes tersebut yang kerap kali ditangguhkan dengan pelbagai alasan.

"Anwar amat licik dan sentiasa berusaha mencari jalan untuk menangguhkan kes tersebut, oleh sebab itu pelbagai isu ditonjolkan untuk mengalih perhatian rakyat, sepertimana yang dilakukan menerusi perhimpunan Bersih 2.0 baru-baru ini," katanya.

Katanya lagi, insden perhimpunan Bersih 2.0 baru-baru ini juga turut menayangkan bagaimana bijaknya Anwar dan Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu 'berlakon' dalam usaha mereka menarik simpati rakyat.
"Mereka kata cedera akibat keganasan polis tetapi apabila siasatan dibuat ternyata pengakuan mereka adalah rekaan dan bohong semata-mata," jelasnya.

Sehubungan itu, Syed Ali mencadangkan Polis Di-Raja Malaysia (PDRM) menggunakan khidmat pakar perubatan daripada hospital kerajaan untuk memastikan kesahihan 'kecederaan' pada pipi kanan seorang pegawai peribadi Anwar.

Menurutnya, daripada apa yang diperkatan umum bahawa ramai yang meragui kecederaan tersebut dan menyifatkannya sebagai lakonan untuk 'memerangkap' pasukan polis.

"Polis harus sentiasa memantau pergerakan mereka kerana modus operandi kumpulan pembangkang untuk menjatuhkan kerajaan sedia ada menerusi kekerasan," tegasnya.

www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


Rakaman CCTV di bangunan Avenue K jawab isu kematian Baharuddin Ahmad

Posted: 21 Jul 2011 06:40 PM PDT

ematian suami kepada seorang ahli PKR cabang Setiawangsa,Kuala Lumpur  Baharuddin Ahmad dekat KLCC semasa demo haram Bersih juga cuba dijadikan isu sensasi oleh pembangkang dengan mendakwa ia akibat kekejaman polis. Sedangkan video dari rakaman CCTV di bangunan Avenue K yang … Continue reading

Sayap Parti

Bahagian