Pengikut

Nuffnang

Selasa, 17 Mei 2011

Hamidah Osman

0 ulasan
sumber :-

Hamidah Osman


Anwar, Jika Benar Buktikanlah

Posted: 17 May 2011 08:25 PM PDT1. Pada 2000, Anwar dituduh meliwat pemandu kepada isterinya, Azizan Abu Bakar. Beliau disabitkan kesalahan dan dihukum penjara sembilan tahun oleh Mahkamah Tinggi, tetapi empat tahun kemudian Mahkamah Persekutuan membatalkan sabitan itu dan mengetepikan hukuman penjara.

2. Kes liwat ini dibawa sendiri oleh Mohd Saiful. Maka ia kes peribadi di antara Anwar dengan Mohd Saiful. Ia tiada kaitan dengan kerajaan ataupun UMNO.

3. Penyokong Anwar pula boleh datang ke mahkamah untuk mendengar atau memberi sokongan moral tetapi usah buat kecoh. Biarlah barisan peguam bela dan pendakwa berhujah dan hakim membuat pertimbangannya.

4.Terpulang kepada pasukan pembela Anwar untuk membuktikan bahawa dakwaan ini cuma diada-adakan.

5. Anwar ada barisan peguam bela yang diketuai Karpal Singh dan pakar-pakar perubatan yang hebat serta saksi-saksi yang mungkin dapat membantunya sebagai pihak yang tidak bersalah

6. Anwar tidak perlu rasa takut mahupun gentar jika yakin berada di pihak yang benar. Jika Anwar yakin beliau tidak bersalah, maka tidak perlu kes hampir tiga tahun ini ditangguhkan lagi.

Kita tidak mahu lagi melihat mahkamah seolah-olah dipersendakan

7.Kak Midah mengharapkan proses perbicaraan kes liwat ini berjalan dalam suasana baik dan aman. Tidak perlu ada provokasi dan kekecohan di jalan-jalan raya oleh penyokong Anwar.

Kak Midah
Ipoh, Perak

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

ahmadmaslan.blogspot.com


Tindakan PKR salahkan Utusan satu eskapisme

Posted: 17 May 2011 07:19 PM PDT

Setuju sekat ejen bawa telefon

Posted: 17 May 2011 02:32 AM PDT

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


ALFATIHAH, SUAMI ORKID ABDULLAH PULA MENINGGAL DUNIA

Posted: 17 May 2011 02:37 AM PDT

SUAMI allahyarham Datin Orkid Abdullah, Datuk Mokhtar Omar, 70, meninggal dunia di Hospital Ampang, kira-kira pukul 6.45 pagi ini (Selasa).

Pemergian allahyarham selepas empat hari isteri beliau, Orkid yang juga penyanyi veteran tanahair meninggal dunia, iaitu pada 13 Mei lalu.

Allahyarham Mokhtar adalah bekas AJK UMNO Bahagian Cheras merangkap bekas ketua UMNO Cawangan Seri Indah.

Beliau juga pernah memegang jawatan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan dan Ketua UMNO Bahagian Bukit Bintang.

Jenazah beliau di bawa ke tanah perkuburan Islam Datuk Keramat untuk dikebumikan.
Turut mengiringi jenazah daripada hospital ke kawasan perkuburan ialah Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee, bekas Ketua UMNO Bahagian Titiwangsa, Datuk Seri Dr. Suleiman Mohamad dan Datuk Rahim Baba.

Sementara itu, Syed Ali menyifatkan allahyarham sepanjang hayatnya adalah seorang pemimpin politik yang sederhana dan sentiasa memberi tunjuk ajar kepada orang dibawahnya.

"Semasa beliau bersama kami dalam jawatankuasa UMNO Bahagian Cheras, sikapnya yang peramah dan tidak meninggi diri sentiasa disenangi oleh rakan-rakan," ujarnya.

Sambil mengucapkan takziah kepada seluruh keluarga allahyarham, Syed Ali berkata walaupun ianya merupakan satu kehilangan kepada sahabat dan rakan-rakan, tetapi tetap redha dengan pemergiannya.

"Semoga Allah S.W.T. mencucuri rahmat keatas rohnya," katanya.

Seluruh kepimpinan empat peringkat UMNO Bahagian Chears, kaikitangan pejabat UMNO Bahagian dan Yayasan Pendidikan Cheras (YPC) turut mengucapkan takziah kepada keluarga allahyarham.
ALFATIHAH
Sayap Parti

Bahagian