Pengikut

Nuffnang

Ahad, 17 April 2011

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Yes , BN menang di Sarawak.

Posted: 17 Apr 2011 05:48 PM PDT

Pertama sekali pujian dan tahniah kepada semua Pengundi di Sarawak yang telah membuat keputusan bijak dengan mengekalkan kerajaan Negeri.

Kepada rakyat Sarawak yang begitu mesra dan bekerjasama dengan semua jentera BN, kamu telahj membuktikan budaya samsend yang mahu dibawa oleh pembangkang tidak akan diterima oleh mejoroti rakyat Sarawak.

Begitu banyak fitnah yang telah dilakukan dan kerosakan moral telah menimpa Sarawak semasa 10 hari berkempen. Fitnah dari pihak PKR, janji manis dari Pembangkang dan paling dashat sekali, isu kaum yang dimainkan oleh DAP.

Penceramah DAP rata-rata mendesak rakyat Sarawak kaum Cina agar mengundi mereka untuk memberikan jawatan Ketua Menteri kepada Cina. Pada masa yang sama , PKR telah menjanjikan Baru Bian sebagai Ketua Menteri sekiranya menang.

Cerita diatas merupakan hanya ringkasan kerosakan pemikiran dan budaya yang dibawa oleh pihak Pembangkang ke Sarawak semasa 10 hari, dan saya percaya budaya ini sedikit sebanyak telah mencalarkan isi hati rakyat Sarawak kerana sebelum ini, mereka tidak mengamalkan sifat untuk menunjuk kepada rakan-rakan mereka parti mana yang mereka sokong.

Saya juga tidak lari dengan di fitnah oleh Pembangkang.Blog Tranganu.kite telah postkan twitter saya kerana menkritik lim kit siang kerana melaporkan jumlah kehadiran penyokong DAP yang hadir pada malam terakhir pembuangan undi.

Jumlah yang jauh lebih tringgi yang dilaporkan oleh Kit Siang. Inilah budaya mereka, mneggunakan apa sahaja media untuk mempengaruhi pengundi dan rakyat tanpa ada batas naluri seorang Manusia.\

Azmin Ali, semenjak dari jam 1pm masa hari pengundian telah melaporkan PR menang di banyak kawasan, dan kemungkinan akan mewujudkan Tsunami di Sarawak. Buat begitu dengan sengaja mahukan mewujudkan panik rakyat Sarawak.

Apa pun , Tahniah sekali lagi kerana Rakyat Sarawak berjaya menolak budaya ini walaupun Orang Cina tetap dengan budaya merka yang mahukan negara ini diperintah oleh kaum Mereka, rakyat Sarawak harus mencari formula bagaimana untuk membawa negeri ini lebih jauh kehadapan.


ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

ahmadmaslan.blogspot.com


PEMBOHONGAN PEMBANGKANG!!!!

Posted: 17 Apr 2011 11:15 AM PDT

Saya telah mengadakan Kembara...

Posted: 17 Apr 2011 09:51 AM PDT

15 APRIL 2011

Posted: 17 Apr 2011 09:25 AM PDT

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Tidak berterima kasih kepada kerajaan BN ; kaji balik peruntukan untuk kaum Cina - Syed Ali

Posted: 16 Apr 2011 08:55 PM PDT

KEPUTUSAN pilihan raya Dewan Undangan Negeri Sarawak semalam jelas menampakkan kecenderungan besar pengundi Cina tidak menyokong calon Barisan Nasional (BN), kata Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee.

Katanya, walaupun BN menang mudah dengan penguasaan lebih 2/3 majoriti di dewan negeri tetapi mesejnya amat jelas pengundi Cina tidak memihak kepada kerajaan.

Katanya, keputusan itu menunjukkan sikap sebenar pengundi Cina yang hanya mengutamakan kepentingan material daripada kuasa politik.

Katanya, pengundi Cina telah menghantar isyarat yang cukup jelas kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddinn Yassin bahawa mereka memihak parti-parti pembangkang.

"Mereka minta macam-macam daripada kerajaan, seperti sekolah Cina, tokong, persatuan serta pertubuhan Cina dan sebagainya, tetapi mereka tetap undi pembangkang. Inilah perangai mereka yang tidak tahu berterima kasih," tegasnya.

Perkembangan itu menurut beliau, membuktikan pengundi Cina hanya memperalatkan kerajaan BN untuk kepentingan mereka.

Serentak itu, Syed Ali mencadangkan peruntukan lebih berjuta-juta ringgit yang diperuntukkan kepada masyarakat Cina di Sarawak perlu dikaji semula.

"Apa faedahnya kita salurkan sebanyak itu untuk mereka, lebih baik peruntukan tersebut diagihkan kepada masyarakat pribumi di Sarawak terutama di pedalaman seperi Iban, Kadazan dan kaum-kaum lain," tegasnya.

"Pengundi Cina seperti telah menghantar isyarat kepada kerajaan persekutuan menjelang PRU umum akan datang bahawa kecenderungan mereka memihak kepada pembangkang," tegasnya.

Perkembangan itu kata Syed Ali, jelas amat berbahaya dan jika tidak ditangani segera kemungkinan akan memberi impak besar kepada politik di Semenanjung.

Beliau turut mendakwa, bagaimana pengundi Cina terlalu biadap dan kurang ajar sepanjang kempen dan sebaik sahaja keputusan pilihan raya diumumkan, seolah-olah mereka menjadi 'raja' di negeri Sarawak.

Katanya,situasi itu boleh berlaku di semenanjung jika diambil kira keputusan pilihan raya di Sarawak semalam. Pada pilihan raya negeri tersebut, BN memanangi 55 kerusi dengan jumlah pengundi 372,379 orang, DAP menang 12 kerusi menerusi 134,847 undi, PKR 3 kerusi (117,10) dan Bebas 1 kerusi menerusi 41 calon dan berjaya memperolehi 29,064 undi.

Serentak itu, Syed Ali mahu Najib selaku Pengerusi BN supaya memberi perhatian serius terhadap perkembangan tersebut.

"Pada hemat saya, tidak ada gunanya kerajaan Persekutuan memberikan terlebih perhatian kepada masyarakat Cina kerana mereka tidak berminat untuk menyokong dasar-dasar kerajaan BN," ujarnya.

Beliau berkata, di Semenanjung sepatutnya kerajaan memberikan lebih peruntukkan untuk kaum Melayu, India dan lain-lain bagi meningkatkan taraf hidup mereka.

"Golongan ini tahu berterima kasih kepada kerajaan dan mereka menyokong BN, tidak sepertimana kaum Cina, majoritinya memihak kepada DAP dan parti pembangkang yang lain," tegasnya.

Katanya, keputusan di Sarawak merupakan pengajaran berguna untuk BN melihat kepada persiapan menghadapi PRU yang bakal diadakan tidak lama lagi.

Sehubungan itu, Syed Ali mengingatkan pemimpin UMNO supaya jangan terlalu terikut-ikut dengan sandiwara dan tuntutan pemimpin Cina yang akhirnya orang Melayu akan diketepikan.

"Kita selalu bercakap soal bertolak ansur, tetapi mereka tidak menghormatinya sebaliknya bersubahat dengan DAP dan pembangkang yang lain untuk hapuskan UMNO," tegasnya.

"Kita kena jujur kepada bangsa Melayu, orang Cina cuba menggunakan kedudukan ekonomi dan politik untuk hapuskan kekuasaan kita, itu juga agenda besar DAP," tegasnya lagi.

Bagaimanapun jelas beliau, BN berterima kasih kepada seluruh rakyat Sarawak yang sekali lagi memberikan sokongan penuh walaupun begitu kecewa dengan sikap pengundi Cina yang tetap bersama DAP dan parti-parti pembangkang yang lain," tambahnya.

UMNO CAWANGAN TAMAN SEJAHTERA, LUNAS KEDAH DARULAMAN

0 ulasan
sumber :-

UMNO CAWANGAN TAMAN SEJAHTERA, LUNAS KEDAH DARULAMAN


Video dan perut siapakah?

Posted: 17 Apr 2011 12:29 AM PDT

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

0 ulasan
sumber :-

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


TAHNIAH BN SARAWAK

Posted: 17 Apr 2011 01:32 AM PDT

Assalamualaikum.

Seperti yang dijangkakan, BN menang dengan selesai pada Pilihan Raya Negeri yang diumumkan malam tadi. Walaupun BN kehilangan beberapa kerusi, namun itu bukanlah alasan kukuh untuk menggambarkan "kekurangan" BN Sarawak khususnya. Umum mengetahui bahawa kekalahan BN di kawasan tertentu disebabkan faktor kaum yang kini, perlahan demi perlahan bagaikan menjadi trend politik Malaysia.

Jika kita lihat atau mengikuti serangan demi serangan pembangkang pada pilihan raya negeri itu, ramai yang naik takut, bimbang kalau-kalau kerajaan BN benar-benar tersungkur. Pengalaman saya beberapa di Sarawak, apa yang berlaku adalah jauh berbeza dengan apa yang dicanangkan media atauagen propaganda pembangkang.

Benar, cara berfikir dan cara berpolitik orang Sarawak sangat berbeza dengan semenanjung. Mereka tidak mudah terpedaya, dan mereka juga telah menjadi pengundi atau rakyat yang angat bijak mengurus isu-isu yang dibawa mereka.

Ceramah pembangkang mereka dengar. Maka tidak hairanlah pembangkang terperangkap dengan jumlah yang ramai pada setiap ceramah mereka. Bagaimanapun, rakyat Sarawak tidak beri undi kepada pembangkang kerana mereka lebih bijak berfikir dalam menilai setiap isu yang dibangkitkan. Ituilah kelebihan mereka.

Banyak sekali pengajaran atau ilmu politik yang boleh dikutip di Sarawak. Paling utama, bagaimana cara rakyat mereka berfikir. Itu yang penting.

Saya ucapkan tahniah kepada BN Sarawak dan merakamkan ucapan jutaan terima kasih serta penghargaan kepada rakyat dan pengundi sarawak yang telah memilih BN. Semoga kejayaan itu akan terus dilakar dan rakyat mendapat faedah yang terbaik dari BN.

Seperti kata PM, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak, BN akan menunaikan segala janjinya di Sarawak.

Tahniah Sarawak.

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

0 ulasan
sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


PERTANDINGAN PEMIDATO WANITA MUDA PERGERAKAN PUTERI UMNO MALAYSIA

Posted: 16 Apr 2011 09:47 PM PDT

Satu pertandingan pidato dianjurkan oleh Pergerakan Puteri UMNO Malaysia. Pertandingan terbuka kepada ahli-ahli Pergerakan Puteri UMNO negeri-negeri di Malaysia. Setiap negeri hanya dibenarkan menghantar 2 orang peserta sahaja yang dipilih berdasarkan pertandingan yang dijalankan diperingkat negeri.

Menurut maklumat terkini, 5 Pemidato terbaik iaitu peserta dari Negeri Wilayah Persekutuan, Selangor, Johor, Perlis dan Sabah telah dipilih untuk bersaing di Peringkat Akhir yang akan diadakan pada 17 haribulan April 2011 bertempat di Dewan Tun Hussien Onn (A) PWTC.

Wakil Puteri UMNO Wilayah Persekutuan adalah merupakan ahli Puteri Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras iaitu Cik Zaleha yang menjadi Juara Pertandingan Pidato Puteri UMNO Wilayah Persekutuan pada 23hb Januari 2011 yang lalu.

NOTA KAKI : Ketua Puteri dan seluruh ahli Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras amat berbangga atas semangat dan kejayaan Cik Zaleha yang telah berjaya ke peringkat akhir Pertandingan Pemidato Wanita Muda anjuran Pergerakan Puteri UMNO Malaysia. Iringan doa dari semua semoga wakil Puteri UMNO Cheras akan meraih kejayaan.


KEPUTUSAN RASMI PILIHANRAYA NEGERI SARAWAK KE 10

Posted: 16 Apr 2011 09:05 PM PDT

Keputusan keseluruhannya Barisan Nasional memenangi 55 kerusi, DAP 12 kerusi , PKR 3 kerusi dan Bebas 1 kerusi. Keputusan itu menunjukkan Barisan Nasional kehilangan lapan kerusi, berbanding 63 kerusi yang dimenanginya pada 2006.

DAP dan PKR juga menyapu bersih semua lima kerusi di kawasan Bandar Kuching.N1: OPAR
1. Stephen ak Sagir (SNAP)
2. Joseph Jindy ak Peter Rosen (Bebas)
3. Boniface Willy ak Tumek (PKR)

4. Ranum Mina (BN)

N2: TASIK BIRU
1. Datuk Peter Nansian ak Ngusie (BN-SPDP)
2. Frankie Jurem ak Nyombui (SNAP)
3. John Tenewi Nuek (PKR)


N3: TANJONG DATU
1. Tan Sri Adenan Satem (BN-PBB)
2. Gilbert Asson ak Kulong (Bebas)
3. Nani Sahari (PAS)


N04: PANTAI DAMAI
1. Suhaimi Selamat (Bebas)
2. Dr Abdul Rahman Junaidi (BN-PBB)
3. Wan Zainal Abidin Wan Senusi (PKR)

N5 DEMAK LAUT
1. Dr. Hazland Abang Hipni (BN)
2. Ali Hossen Abang (PKR)

N06: TUPONG
1. Datuk Daud Abdul Rahman (BN-PBB)
2. Baharuddin @ Din Shah Mokhsen (PKR)

N7 SAMARIANG
1. Sharifah Hasidah Sayeed Aman Ghazali (BN)
2. Zulrusdi Mohamad Hol (PKR)

N08: SATOK
1. Datuk Amar Abang Johari Tun Abang Openg (BN-PBB)
2. Ahmad Nazib Johari (PKR)

N9 PADUNGAN
1. Sim Kiang Chiok (BN)
2. Wong King Wei (DAP)
3. Dominique Ng Kim Ho (Bebas)


N10 PENDING
1. Prof. Dr. Sim Kui Hian (BN)
2. Violet Yong Wui Wui (DAP)


N11 BATU LINTANG
1. Sih Hua Tong (BN)
2. See Chee How (PKR)
3. Soo Lina (Bebas)


N012: KOTA SENTOSA
1. Chong Chieng Jen (DAP)
2. Datuk Alfred Yap Chin Loi (BN-SUPP)


N13 BATU KAWAH
1. Christina Chiew Wang See (DAP)
2. Tan Joo Phoi (BN)


N14 ASAJAYA
1. Abd. Karim Rahman Hamzah (BN)
2. Arip Ameran (PKR)

N015: MUARA TUANG
1. Datuk Seri Mohamad Ali Mahmud (BN-PBB)
2. Noraini Hamzah (PAS)

N016: BENGOH
1. Willie ak Mongin (PKR)
2. Wejok ak Tomik (Bebas)
3. Richard @ Peter ak Margaret (SNAP)
4. Dr Jerip ak Susil (BN-SUPP)


N017: TARAT
1. Ateng ak Jeros (SNAP)
2. Roland Sageh Wee Inn (BN-PBB)
3. Peter Ato ak Mayau (PKR)

N018: TEBEDU
1. Kipli bin Ale (Bebas)
2. Datuk Seri Michael Manyin ak Jawong (BN-PBB)
3. Christopher ak Kiyui (PKR)
4. Anthony ak Nais (SNAP)


N019: KEDUP
1. Lainus ak Andrew Luwak (PKR)
2. Maclaine Ben @ Martin Ben (BN-PBB)
3. Amin ak Banti (Bebas)
4. Belayong ak Jayang (SNAP)


N020: SADONG JAYA
1. Aidel Lariwoo (BN-PBB)
2. Mahayudin Wahab (Bebas)
3. Abang Eddy Allyanny Abang Fauzi (PAS)


N021: SIMUNJAN
1. Mohd Naroden Majais (BN-PBB)
2. Mashor Hussen (PKR)
3. Zaini bin Le' (Bebas)
4. Mac Palima ak Nyambil (PCM)


N022: SEBUYAU
1. Ali bin Semsu (Bebas)
2. Adam Ahid (PAS)

3. Julaihi Narawi (BN-PBB)

N023: LINGGA: SARAWAK: 7,745
1. Abang Othman Abang Gom (SNAP)
2. Abang Ahmad Arabi Abang Bolhassan (PKR)

3. Simoi Peri (BN-PBB)

N024: BETING MARO
1. Razaili Gapor (BN-PBB)
2. Abang Ahmad Kerdee Abang Masagus (PAS)

N025: BALAI RINGIN
1. Ibi ak Uding (PKR)
2. Snowdan Lawan (BN-PRS)
3. Dan ak Giang (SNAP)
4. Lipeh ak Mawi (PCM)
5. Cobbold ak Lusoi (Bebas)
6. Sujal ak Gansi (Bebas)


N026: BUKIT BEGUNAN
1. Mong ak Dagang (BN-PRS)
2. Lias ak Julai (Bebas)
3. Jimmy Lim @ Jimmy Donald (PKR)
4. Ivanhoe Anthony ak Belon (SNAP)


N027: SIMANGGANG
1. Leon Jimat Donald (DAP)
2. Datuk Francis Harden ak Hollis (BN-SUPP)


N028: ENGKELILI
1. Dr Johnichal Rayong ak Ngipa (BN-SUPP)
2. Jimmy Simon Maja (Bebas)
3. Semijie ak Janting (SNAP)
4. Marudi @ Barudi ak Mawang (PKR)


N029: BATANG AI
1. Nicholas Bawin ak Anggat (PKR)
2. Malcom Mussen ak Lamoh (BN-PRS)

N030: SARIBAS
1. Ricky @ Mohammad Razi Sitam (BN-PBB)
2. Abang Zulkifli Abang Engkeh (PKR)

N031: LAYAR
1. Joe ak Unggang (SNAP)
2. Stanny Embat Dharoh ak Laja (PKR)
3. Ngumbang @ Kibak ak Datu (Bebas)

4. Tan Sri Dr Alfred Jabu ak Numpang (BN-PBB)

N032: BUKIT SABAN
1. Dayrell Walter Entrie (SNAP)
2. Jerah ak Engkiong @ Edward Jerah (PKR)

3. Robert Lawson Chuat (BN-PBB)

N33 KALAKA
1. Ismail bin Hussain (Bebas)
2. Abdul Wahab Aziz (BN)
3. Mohd. Yahya Abdullah (PKR)

034: KRIAN
1. Liman ak Sujang (SNAP)
2. Datuk Peter Nyarok ak Entrie (BN-SPDP)
3. Banyi ak Beriak (Bebas)
4. Ali ak Biju (PKR)

N035: BELAWAI
1. Abdul Wahab Abdullah (PKR)
2. Kiprawi bin Suhaili (Bebas)

3. Datuk Talif @ Len Salleh (BN-PBB)

N036: SEMOP
1. Abdullah Saidol (BN-PBB)
2. Ong Chung Siew (PKR)
3. Ajiji Fauzan (Bebas)


N037: DARO
1. Murni Suhaili (BN-PBB)
2. Jamaludin Ibrahim (PKR)
3. Muhamad Zamhari Berawi (Bebas)


N038: JEMORENG
1. Asbor Abdullah (Bebas)
2. Abdul Hafiz Noh (Bebas)
3. Gani @ Abu Seman Jahwie (BN-PBB)


N039: REPOK
1. Datuk David Teng Lung Chi (BN-SUPP)
2. Dr Wong Hua Seh (DAP)


N040: MERADONG
1. Ling Kie King (BN-SUPP)
2. Ting Tze Fui (DAP)


N041: PAKAN
1. Datuk Seri William Mawan (BN-SPDP)
2. Jamal Bin Abdullah @ Tedong ak Gunda (SNAP)

N042: MELUAN
1. John Brian Anthony ak Jeremy Guang (PKR)
2. Wong ak Judat (BN-SPDP)
3. Labang ak Jamba (SNAP)

N43 NGEMAH
1. Alexander Vincent (BN)
2. Yakup Khalid (Bebas)
3. Adeh Denong (PCM)
4. Michael Lias (Snap)
5. Aris Alap (PKR)
Penyandang: Gabriel Adit Demong (PCM)


N044: MACHAN
1. Kong Tat Kim (PCM)
2. Datuk Gramong Juna (BN-PBB)
3. George Chen Nguk Fa (PKR)
4. Augustine ak Liom @ August Kiom (SNAP)


N045: BUKIT ASSEK
1. Hii Tiong Huat (Bebas)
2. Chieng Huong Toon (BN-SUPP)
3. Wong Ho Leng (DAP)


N046: DUDONG
1. Yap Hoi Liong (DAP)
2. Datuk Tiong Thai King (BN-SUPP)
3. Apandi Abdul Rani (Bebas)


N047: BAWANG ASSAN
1. Alice Lau Kiong Yieng (DAP)
2. Datuk Seri Wong Soon Koh (BN-SUPP)


N48 PELAWAN
1. Vincent Goh Chung Siong (BN)
2. David Wong Kee Woan (DAP)


N049: NANGKA
1. Dr Annuar Rapaee (BN-PBB)
2. Norisham Mohamed Ali (PKR)


N50 DALAT
1. Datin Fatimah Abdullah(BN)
2. Sylvester Ajah Subah @ Ajah Subah (PKR)
3. Salleh Mahali (Bebas)


N051: BALINGIAN
1. Suriati Abdullah (PKR)
2. Tan Sri Abdul Taib Mahmud (BN-PBB)
3. Datuk Salleh Jafaruddin (Bebas)

N052: TAMIN
1. Joseph Mauh ak Ikeh (BN-PRS)
2. Mengga ak Mikui (PKR)

N053: KAKUS
1. Dick @ Laurance Dick Sekalai (PCM)
2. Paul Anyie Raja (PKR)

3. John Sikie ak Tayai (BN-PRS)
4. Entali ak Empin (Bebas)

N54 PELAGUS
1. Stanley Nyitar @ Unja Malang (BN)
2. Edward Sumbang Asun (PKR)

3. George Lagong (Bebas)

N055: KATIBAS
1. Datuk Ambrose Blikau ak Enturan (BN-PBB)
2. Toh Heng San (SNAP)
3. Munan ak Laja (PKR)


N056: BALEH
1. Datuk Seri Dr James Masing (BN-PRS)
2. Bendindang ak Manjah (PKR)

N057: BELAGA
1. John Bampa @ Tusau (SNAP)
2. Liwan Lagang (BN-PRS)
3. Basah Kesing @ Ali Basah Kesing (PKR)
4. Michael Jok (Bebas)
5. Matthew ak Munan (Bebas)
6. Kenneth Adan Silek (Bebas)


N058: JEPAK
1. Ramli Malaka (SNAP)
2. Abdul Jalil Bujang (PKR)
3. Datuk Talib Zulpilip (BN-PBB)
4. Abdul Kuddus Ramlee (Bebas)
5. Awang Abdillah Awang Nasar (Bebas)

N059: KIDURONG
1. Chiew Chiu Sing (DAP)
2. Henry Ling Koung Meng (BN-SUPP)


N060: KEMENA
1. Liam Rengga (Bebas)
2. Bernard Binar Bayang ak Rading (PKR)

3. Dr Stephen Rundi ak Utom (BN-PBB)
4. Ungun ak Bayan (SNAP)

N61 BEKENU
1. Rosey Yunus (BN)
2. Dayang Juliana Awang Tambi (PCM)
3. Thony Badak (Snap)
4. Ishak Mahwi (PKR)


N62 LAMBIR
1. Ripin Lamat (BN)
2. Zolhaidah Suboh (PKR)
3. Johari Bujang (Snap)


N063: PIASAU
1. Ling Sie Kiong (DAP)
2. Tan Sri Dr George Chan (BN-SUPP)


N64: PUJUT
1. Andy Chia Chu Fatt (BN-SUPP)
2. Fong Pau Teck (DAP)


N065: SENADIN:
1. Michael Teo Yu Keng (PKR)
2. Datuk Lee Kim Shin (BN-SUPP)


N066: MARUDI
1. Sylvester Entrie ak Muran (BN-SPDP)
2. Michael Ding Tuah (Bebas)
3. Gerang ak Dagom (PKR)
4. Edwin Dundang ak Bugak (SNAP)

N67 TELANG USAN
1. Harrison Ngau Laing (PKR)
2. Kebing Wan (Snap)
3. Jok Ding (Bebas)

4. Dennis Ngau (BN)

N68 BUKIT KOTA
1. Leong Kwang Yew (DAP)
2. Usop Jidin (Bebas)

3. Dr. Abdul Rahman Ismail (BN)
4. Ladis Pandin (Bebas)

N69 BATU DANAU
1. Dr.Lau Liak Koi (PKR)
2. Lawrence Cosmas Sunang Simpang (Snap)

3. Palu @ Paulus Gumbang (BN)

N70 BA'KELALAN
1. Willie Lau (BN)
2. Baru Bian (PKR)


N71 BUKIT SARI
1. Datuk Seri Awang Tengah Ali Hassan (BN)
2. Japar Suyut (PKR)

Sayap Parti

Bahagian