Pengikut

Nuffnang

Sabtu, 3 Disember 2011

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN

sumber :-

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN


HADIAH IBU PANTANG

Posted: 02 Dec 2011 09:11 PM PST

22nd day....: yeayyyyy....


Hari ni dah 3hb Disember, 2011..hari Sabtu..LAst day of perhimpunan Agung UMNO. Mak pagi lagi dah gerak ke KL. naik bas ramai-ramai..amboi...rombongan cikkiah...seronok betul mak, ..yelah patutnya dia pegi masa 30hb hari tu, tapi disebabkan oleh aku (konon nak g sangat ke PAU PU3)..dia mengalah untuk tak pegi.. haha last-lst aku tak jadi pegi... 

Pagi before mandikan si tenit.., aku dah mandi dululah...hihihih..owh..HAri ni aku bersemangat sungguh..sebabnya hari ni ku kan mula pakai bengkung.. hmm aku kan C-Sect masa lahirkan Hasif hari tu.Maknanya ini kali yang ke 4 dah potong pewoot ni haa...(ngeri ke....tak ngerikan..) and aku pun tak ikat lagi..(hamboiii...ada hati lagi nak tambah!!!) The More The Merrier!!

Semalam aku dapat my waist nipper dari  Dib, aku punya ada tapi ntah mana ntah selit..so i have to get a new one..nasib baiklah si dib ni nak jugak melayan aku sampai ke pukul 2pagi..hahahaa... the best part is that, dia bukan datang bawak waist nipper untuk aku jek, tapi bawak hadiah untuk aku jugak....uishhhhhhh...i loikeeeee!!lagi bertambah teruja aku nak menguruskan badan macam ni. apa dia bagi ek..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tadaaaaa..................


haa...ini namanya Lacto lite... nanti apa fungsi dia aku akan cerita kan nanti. Dapat je hadiah ni semlam aku terus minum 1 sachet...hahh (x menyempat...). Jadi pagi tadi aku makan lagi 1 sachet dan menyarungkan Bengkung Premium Beautiful kat badan aku..Kena pakai 8 jam... ini semangat nak kurus ni...mesti buat betul2.. Timo Kasih lah Dib, semoga apa yang aku buat hari ini akan mendatangkan hasil yang berbaloi2...
aku nak hasilnya macam kak ana huhhuhuu. Doakan aku berjaya...ahaks. aku akan amik gambar before and after ...nanti wa share kat sinilah..

inilah rupanya premium beautiful tu.. credit to haidoctorhafiz.blogspot.com

oklah..jumpa lagi  nanti esok....


















Pantang Bersalin

Posted: 25 Nov 2011 09:52 PM PST

Eh..ni bukan gambar gua aaa.....hehe, hari ni dah 26hb.November, 2011. maknanya aku dah pantang hari ke 15. alhamdulillah....syukur sangat2...aku nampaknya dah sihat. Luka bersalin pun kali ni bukan nak cakap apa tapi cepat sangat kering..aku xdelah pakai barut yang macam ni..aku pakai yang lain..nanti aku cerite ek...:)
ihsan gambar:  www.gombaksetia.olx.com.my


kali ni berpantang, aku awal-awal dah beli set nona roguy... aku beli kat www.mysetbersalin.com tru kak rahimah... pergh..i tell u, tis product is superblah... esp minyak herbanika dia, aku keluar OT Room je, terus mak sapu minyak kat kaki, kat kepala then ikat rambut keetat2..lepas tu aku pengsan kepenatan..3 jam lepas tu baru terjaga tidur. Bau dia pun best. Lagi satu yang best akar herbanika.., simpan air dalam termops then masuk 1-2 uncang akar herbanika tu then minum sentiasa..mmg best rasa segar badan,...and lagi 1 yang aku suka is Phytonatal. macam jamu lah tapi xde bau pun, kira orait je masuk mulut...aku amik 2-4 biji bila susah nak menunaikan "Hajat" heheh.... lepas makan tu...kira steady lah..ahaks!!

yang ni pulak aku dapat hadiah dari Puteri UMNO Kota Melaka..ada mcm2 barang gamat..tapi ini antara yang aku suka sangat...sedap giler Pati Gamat dia. aku amik 2x pagi sekali malam sekali 1 sudu besar. anak aku yang 2 thn tu pun suka makan ni..pun steady jek masuk mulut...bila makan ni, rasa segar, luka aku pun cepat kering aku rasa sebab aku makan ni lah...

haaa..ni gel mandi , pon dapat hadiah sama cam yang atas...bau sedap and rasa halus je kulit bila bilas....

0 ulasan:

Sayap Parti

Bahagian