Pengikut

Nuffnang

Isnin, 7 Mac 2011

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Selamat Pulang Dan Jutaan Terima Kasih.

Posted: 07 Mar 2011 02:22 AM PST

Salam, tahniah dan terima kasih yang tidak terhingga saya ucapkan kepada semua jentera samaada peringkat cawangan, dun, bahagian, negeri di dalam negeri Melaka dan tidak lupa juga semua jentera negeri-negeri yang terlibat dalam menjayakan PRK N27 Merlimau. Usaha baik semualah yang dapat meyakinkan pengundi dun merlimau untuk kembali menyokong BN. Tahniah dan syabas juga saya ucapkan kepada pengundi dun merlimau kerana masih memberikan kepercayaan kepada BN untuk memimpin dun merlimau. Terima kasih juga saya kepada parti komponen di setiap peringkat kerana memberikan komitmen yang tinggi dalam PRK N27 dun merlimau ini. Syabas kepada semua terutamanya pengundi semoga momentum ini akan dapat membentuk keyakinan rakyat kearah gagasan 1Malaysia. Tahniah keatas kepimpinan YAB PM dan YAB TPM serta YAB KM Melaka. Hidup BN dan salam 1Malaysia. Ikhlas dari Zaidi Attan. KP Jasin.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Selamat Pulang Dan Jutaan Terima Kasih.

Posted: 07 Mar 2011 02:19 AM PST

Salam, tahniah dan terima kasih yang tidak terhingga saya ucapkan kepada semua jentera samaada peringkat cawangan, dun, bahagian, negeri di dalam negeri Melaka dan tidak lupa juga semua jentera negeri-negeri yang terlibat dalam menjayakan PRK N27 Merlimau. Usaha baik semualah yang dapat meyakinkan pengundi dun merlimau untuk kembali menyokong BN. Tahniah dan syabas juga saya ucapkan kepada pengundi dun merlimau kerana masih memberikan kepercayaan kepada BN untuk memimpin dun merlimau. Terima kasih juga saya kepada parti komponen di setiap peringkat kerana memberikan komitmen yang tinggi dalam PRK N27 dun merlimau ini. Syabas kepada semua terutamanya pengundi semoga momentum ini akan dapat membentuk keyakinan rakyat kearah gagasan 1Malaysia. Tahniah keatas kepimpinan YAB PM dan YAB TPM serta YAB KM Melaka. Hidup BN dan salam 1Malaysia
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

bolehkan mereka sepakat dalam isu ini?

Posted: 06 Mar 2011 06:09 PM PST

TEMERLOH, 6 Mac — Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menasihati PAS, PKR dan DAP supaya mendaftarkan Pakatan Rakyat — perikatan mereka — bagi membolehkan ketiga-tiga parti itu menggunakan logo yang sama pada pilihan raya.

Timbalan Pengerusi SPR Datuk Wira Wan Ahmad Wan Omar berkata pakatan itu perlu didaftarkan kerana mereka selalu dilihat melanggar peraturan kempen pilihan raya, terutama berhubung isu penggunaan logo.

"Berulang kali telah dinyatakan sejak pilihan raya kecil yang lepas, logo parti yang tidak bertanding dilarang dipasang atau digunakan untuk berkempen kerana ia menyalahi Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954.

"Saya tak nak mengajar parti, saya nasihat pembangkang supaya daftarlah parti-parti anda (Pakatan Rakyat) dengan Pendaftar Pertubuhan. Sudah daftar, logo-logo itu kemudian dihantar ke SPR, baru mereka boleh digunakan ketika kempen," katanya kepada pemberita ketika meninjau proses penjumlahan undi pada pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau di Dewan Tun Razak, Majlis Perbandaran Temerloh hari ini.

Wan Ahmad berkata perkara itu, jika terus dilakukan, akan menimbulkan masalah kepada SPR dan polis.

"Mereka tak nak daftar, itu hak parti, tetapi jika mereka terus langgar peraturan kami, SPR dan polis yang susah, kena berlari ke sana ke sini menguatkuasakan undang-undang.

"Kalau daftar, lepas itu boleh guna logo, dan semua pihak boleh menjalankan tugas mereka dengan lancar," katanya dipetik Bernama.

Beliau mengulas tindakan parti yang tidak bertanding iaitu DAP dan PKR, yang bertindak memasang serta menggunakan logo masing-masing untuk berkempen pada pilihan raya kecil itu.

Roslan Ahmad: I will serve the people

Posted: 06 Mar 2011 06:04 PM PSTTahniah kepada YB Roslan

Najib vows to do his best for Merlimau and Kerdau

Posted: 06 Mar 2011 06:01 PM PST

Najib vows to do his best for Merlimau and Kerdau
Reports by FOONG PEK YEE, SA'ODAH ELIAS, MARTIN CARVALHO, R.S.N. MURALI, ROSLINA MOHAMAD, ONG HAN SEAN, CHRISTINA TAN, YUEN MEIKENG and KHAIRUL ASHRAF KAMMED Pictures by A. MALEX YAHYA, NIK NAIZI HUSIN, SAMUEL ONG and M. AZHAR ARIFF

JASIN: Prime Minister and Barisan Nasional chairman Datuk Seri Najib Tun Razak thanked voters in both constituencies for the overwhelming support for the coalition.

"I would like to thank the voters in Merlimau and Kerdau for supporting Barisan," he said in a tweet after the results were announced last night.

"The big wins are very significant. We will do our best for them," he added.

Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin said Barisan's impressive victories were an endorsement of the economic and social programmes initiated by the Government under Najib's leadership.

"It looks like the Prime Minister's transformation programme has been well received by the voters in both places," he said.

At the same time, Muhyiddin said the voters had clearly rejected PAS. "This is an indication that the party's struggles are not accepted by the Malays," said the Barisan deputy chairman.

"This is not the first time," he pointed out. "They have been defeated in Galas and Batu Sapi, and today in Merlimau and Kerdau.

"It is a signal that PAS has been rejected not only by the M

Kerdau p'raya 'paling melampau', kata Tuan Ibrahim

Posted: 06 Mar 2011 05:54 PM PST

PPUBJ : Alasan yang diberikan oleh pemimpin PAS. Dulu dakwa jentera dah siap sedia untuk hadapi PRU tapi kini PRK pun tak 'ready' ..minta tolonglah pada PKR dan DAP. Nampaknya PAS kini keseorangan bila partinya bertanding....Naib Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man mendakwa, parti itu tewas dalam pilihan raya kecil DUN Kerdau disebabkan peningkatan jumlah para pemilih.
"Bagaimanapun daripada sudut jumlah undi di tiga kawasan Felda, ada peningkatan," katanya dalam sidang media di markaz PAS di Kerdau malam ini selepas keputusan rasmi diumumkan.
Ditanya sama ada keputusan hari ini menunjukkan PAS kehilangan undi Melayu, Tuan Ibrahim menafikannya kerana Kerdau merupakan kubu kuat BN.
azlan"Dengan segala jenteranya, agak sukar bagi kita. Bagi saya ini cuma kemerosotan kecil," katanya lagi.
Tuan Ibrahim juga terus menyatakan perasaan tidak puas hati kepada perjalanan proses pilihan raya kali ini sebagai "pilihan raya paling melampau".
Justeru, tambahnya, PAS akan menyarankan supaya dilakukan reformasi melalui program pemutihan pilihan raya Bersih 2.0.
Dalam pada itu, Tuan Ibrahim turut menafikan dakwaan Pakatan gagal menterjemahkan kandungan Buku Jingga dalam pilihan raya kali ini.
Beliau memberi alasan, pilihan raya Kerdau lebih tertumpu kepada isu tempatan.
Sementara itu, exco kerajaan tempatan Selangor Ronnie Liu pula berkata Pakatan tidak perlu susah hati kerana ujian sebenar adalah dalam pilihan raya umum.
Ditanya tentang sokongan undi Cina di Kerdau kali ini, Ronnie berkata perkara itu tidak dapat diukur kerana bercampur dengan kaum lain dalam satu daerah mengundi.
Calon BN Syed Ibrahim Syed Ahmad memperolehi kemenangan besar dengan majoriti 2,724 undi, menewaskan Hassanuddin yang mendapat 2,336 undi.
Keputusan pilihan raya kecil itu diumumkan oleh pegawai pengurus pilihan raya, Datuk Tarif Abdul Rahman kira-kira 8.20 malam ini.
Majoriti kemenangan BN itu menunjukkan parti itu berjaya mengembalikan tahap sokongan yang dinikmatinya pada pilihan raya umum 2004 di mana parti itu mendapat majoriti sebanyak 2,565 undi.
Ia juga menunjukkan pertambahan hampir 70 peratus berbanding majoriti yang diperolehi BN sebanyak 1,615 undi pada 2008.
Pilihan raya kecil itu turut mencatatkan jumlah keluar mengundi sebanyak 83 peratus atau 7,480 orang pemilih keluar mengundi selepas semua 13 pusat mengundi ditutup 5 petang tadi.

MELAKA BUBAR UNIT MEDIA BARU!!!!

Posted: 06 Mar 2011 05:04 PM PST

MELAKA BUBAR UNIT MEDIA BARU!!!!

Unit Media Baru atau UMB yang dipengerusikan oleh Exco Pemuda Tun Faisal Ismail Aziz sepatutnya membantu UMNO dalam perang saraf dengan pihak Pakatan Rakyat. UMB dijanakan dengan peruntukan yang bukan kecil. Bagaimanapun, rata-rata merungut dan mengecam UMB dan Tun Faisal kerana terlalu BERLAGAK, TAK SEDAR DIRI dan PERASAN sebagai boss kepada para bloggers, sekalipun Tun Faisal sebenarnya tidak mempunyai blogger yang bernaung di bawah UMB.

Maka masalah tersebut meledak di Kerdau dan Merlimau. Di Melaka, media baru dijalankan oleh Pahlawan Melayu Melaka atau PMM dan bukannya UMB. 20 orang bloggers yang bernaung di bawah PMM langsung tidak menghiraukan Tun Faisal dan UMBnya yang dilihat sangat pincang dan hanya gah pada nama tetapi langsung tak buat sebarang kerja dan gagal berfungsi mengikut bidang tugas bagi menaikkan nama Pemuda UMNO.

Apa yang berlaku di Merlimau dan cubaan 'merampas' kuasa di Kerdau jelas memperlihatkan bagaimana Unit Media Baru tidak lebih daripada sebuah entiti yang sebenarnya cuba menaikkan nama Tun Faisal dalam Pemuda UMNO, bukannya menaikkan Pemuda UMNO secara keseluruhannya.

Dengan kata-kata lain, Tun Faisal sebenarnya TAK PAYAH ADA DALAM PEMUDA UMNO PUN tidak menjejaskan perjalanan cywar UMNO. Bahkan ketiadaannya lebih melicinkan dan melancarkan tugas para peserta yang terbabit dalam cywar.

Di Kerdau, Pahang, media baru dikendalikan oleh PAHANGKU. UMB yang sepatutnya menjalankan tugas dan menaungi para blogger, ditolak sejak dari awal lagi. Boleh dikatakan, hampir keseluruhan blogger UMNO menolak UMB yang tidak lebih daripada sebuah mesin pengaut wang untuk masuk ke akaun sendiri, berbanding terlibat secara langsung dengan permainan dunia perang siber. Yang lebih malang, Pengerusi Unit Media Baru Pemuda UMNO sendiri pun, BUTA KAYU TENTANG CYWAR!!!!

Mungkin kerana itulah, Datuk Akbar Ali, Ahli Dewan Negara yang mewakili negeri Melaka, sejurus selepas mengumumkan kemenangan tidak rasmi UMNO-BN di Command Centre UMNO-BN di Merlimau, memberitahu Ketua Pemuda UMNO Melaka, Karim Yaacob agar membubarkan UMB, apatah lagi dengan pintu bilik media yang sepatutnya digunakan oleh para blogger dikunci sepanjang masa dan tidak boleh digunakan oleh sesiapa pun kecuali dengan IZIN TUN FAISAL!

Dan ianya mungkin secara tidak langsung disebabkan oleh ketidakupayaan UMB menggalas tugas dalam beberapa PRK yang lepas dengan kemuncaknya adalah di Merlimau dan Kerdau

UMNO, BN perlu kaedah baru tarik pengundi

Posted: 06 Mar 2011 04:55 PM PST

PPUBJ : Keadah baru diperlukan kerana keadah lama tidak beri 'advantage' kepada parti sewaktu pilihanraya kecil atau umum.Walaupun ada potfolio pengundi luar diwujudkan tetapi dari segi penyelarasan dan maklumat masih lagi ada kekurangan.Kini semakin ramai pengundi yang menetap di luar daerah.

KUALA KRAU 6 Mac - UMNO dan Barisan Nasional (BN) perlu mencari kaedah baru bagi menarik pengundi yang berdaftar di tempat asal mereka tetapi berada di perantauan supaya pulang mengundi dalam pilihan raya umum akan datang.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Dr. Jamaludin Jarjis berkata, kebanyakan anak perantau terdiri daripada golongan muda yang perlu diberi perhatian kerana mereka mempunyai hak memilih pemimpin pada setiap pilihan raya.

Menurutnya, pendekatan mesra pengundi luar perlu dilaksanakan segera kerana ramai yang berdaftar sebagai pemilih di kampung asal dan akan balik mengundi pada pilihan raya nanti.

"Rekod pendaftaran pemilih yang dikeluarkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menyenaraikan anak-anak peneroka dan orang kampung yang berhijrah bekerja di bandar tetapi mengundi di kampung atau tempat tinggal asal mereka.

"Sumbangan anak perantau sangat berharga kerana konsep satu undi sangat berharga dan boleh menjadi undi penentu bagi menambah majoriti,'' katanya kepada Utusan Malaysia ketika ditemui di Felda Jengka 23 di sini hari ini.

Jamaludin yang juga Duta Malaysia ke Amerika Syarikat berkata, penggunaan media baru adalah relevan untuk bertanya khabar golongan terbabit dan perlu dilakukan setiap masa tanpa menunggu musim pilihan raya sahaja.

Katanya, langkah tersebut boleh dilakukan oleh UMNO Bahagian masing-masing dengan mewujudkan jawatankuasa tertentu supaya langkah sedemikian mencapai matlamatnya.

Jelasnya, kebanyakan tanah rancangan Felda dihuni oleh warga emas dan kanak-kanak kecil sedangkan golongan muda berhijrah dengan bekerja dalam pelbagai sektor.

"Golongan itu akan pulang ke kampung setiap hujung minggu untuk melihat anak-anak yang tinggal bersama ibu bapa mereka dan bersekolah di situ," katanya.

Beliau turut menggesa cawangan UMNO lebih agresif menarik golongan muda semua peringkat umur supaya menjadi ahli UMNO yang terbukti memberi kebaikan dan manfaat kepada rakyat.

0 ulasan:

Sayap Parti

Bahagian