Khamis, 30 Disember 2010

Ahli Parlimen Kota Belud

Ahli Parlimen Kota Belud


Posted: 30 Dec 2010 08:34 PM PST

ahmadmaslan.blogspot.com

ahmadmaslan.blogspot.com


500 hadir Persidangan Agung GMPS

Posted: 30 Dec 2010 11:52 AM PST

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN


Penangan Orang Muda..

Posted: 29 Dec 2010 09:12 PM PST

Semalam, walaupun masih lagi bersedih di atas pemergian nenda yang kami panggil "Wan Jeah" namun kami semua tetap bersemangat memberikan sokongan padu kepada Pasukan Malaysia. tahniah Malaysia!!!
Kami Bangga Menjadi anak Malaysia. Tahniah juga buat jurulatih K.Rajagopal....yang menurunkan pemain muda bagi mewakili skuad kebangsaan kali ini. Kepercayaan dan pertaruhan yang dibuat akhirnya berbaloi-baloi apabila Malaysia menjadi juara Bagi Suzuki Cup musim ini.

Tertarik dengan celoteh pengulas sukan sewaktu siaran langsung diadakan semalam....."Barisan Pemain Muda yang diturunkan untuk bermain mewakili Negara Malaysia ini  akan menjadi contoh dan ikutan negara lain". kita boleh tengok sendiri mutu dan corak persembahan pemain muda ini amat baik sekali.

Tapi itu trend bolasepak malaysia kini, bagaimana pula trend politik tanahair (tis is a general question)?
adakah ramai anak  muda yang diberi peluang untuk memimpin , mengepalai sesuatu organisasi?  adakah ramai anak muda yang akan diberi peluang untuk menjadi calon dalam PRU ke 13 nanti?
kalau ada berapa peratuskah peningkatannya berbanding dengan PRU yang lepas?
hmm..... sama-sama kita tunggu dan lihat.......

umno bahagian cheras

umno bahagian cheras


Apa pendirian PAS Selangor bila Nie Ching bersenamrobik di perkarangan masjid ?

Posted: 29 Dec 2010 11:26 PM PST

PAS Selangor tidak mempunyai pendirian untuk memuliakan masjid sebagai rumah Allah sebaliknya sekadar membisu apabila Ahli Parlimen Serdang, Teo Nie Ching dilaporkan bersenamrobik dengan berpakaian menjolok mata di perkarangan masjid Taman Cheras Jaya, Balakong, baru-baru ini.

Menurut Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee, tindakan Nie Ching yang dilaporkan berseluar ketat dan memakai baju T bersenamrombik bersama kaum lelaki amat memalukan.

"Saya tidak faham apa sebenarnya fatwa yang dipakai oleh PAS Selangor sehingga boleh membenarkan lelaki dan perempuan bercampur dalam aktiviti riadah di perkarangan masjid sempena sambutan Maal Hijrah," ujarnya.

Beliau kesal kerana PAS Selangor tergamak memperlekehkan kemuliaan sambutan Maal Hijrah dengan aktiviti menjolok mata dan tidak kena pada tempatnya.

Beliau menjelaskan, Islam menggalakkan umatnya beriadah tetapi tidak sampai bukan Islam berpakaian menjolok mata dan bercampur gaul dengan lelaki di perkarangan masjid.

Dalam reaksinya terhadap pendedahan yang dibuat oleh laman web ruangbicarafaisal. blogspot.com seperti yang disiarkan oleh sebuah akhbar tempatan hari ini, Syed Ali mencabar PAS menyatakan pendirian mereka berhubung dengan kejadian tersebut.

"Nampaknya, fatwa PAS Selangor boleh menghalalkan cara asalkan memberi keuntungan politik kepada mereka walaupun mencemarkan kemuliaan masjid," tegasnya.

Beliau juga melahirkan rasa hairan bagaimana Ahli Jawatankuasa masjid berkenaan boleh 'pejam mata' dan membiarkan penyertaan Nie Ching dalam acara senamrobik dengan berpakaian tidak sopan.

Sehubungan itu, beliau mahu pihak Majlis Agama Islam Selangor menyiasat perkara itu kerana ia membabitkan maruah dan kemuliaan agama Islam.

"Ini bukan agenda politik mana-mana pihak, tetapi kesucian masjid atau pun surau dianggap tercemar apabila wanita memasukinya tanpa menutup aurat (kepala), apatah lagi dilakukan pula oleh bukan Islam seperti Nie Ching," ujarnya.

Beliau bimbang tindakan wakil rakyat tersebut sebagai langkah permulaan pihak bukan Islam untuk menjadikan surau atau masjid sebagai tempat memancing sokongan orang Islam untuk kepentingan peribadi mereka.

Nie Ching sebelum ini pernah mencetuskan kemarahan umat Islam apabila beliau dikatakan menyampaikan 'tazkirah' di dalam sebuah surau di Kajang, Selangor pada bulan Ramadhan lalu.

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


PERTANDINGAN BOWLING ANJURAN PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

Posted: 30 Dec 2010 05:56 AM PSTPergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras akan menganjurkan Pertandingan Bowling peringkat UMNO Bahagian Cheras. Pendaftaran telah di buka dan mendapat sambutan penyertaan seramai 22 Cawangan Puteri UMNO di Bahagian Cheras.

Pertandingan "Gempak Bowl" akan berlangsung seperti makluman tersebut di bawah:-

Tarikh : 01 Januari 2011

Hari : Sabtu

Waktu : 2.30 petang - 06.00 petang

Tempat : Ampang Super Bowl, Ampang Point, Kuala Lumpur

Perasmian: Yang Berbahagia Puan Sarina Sharif
Ketua Puteri UMNO Bahagian Cheras
Merangkap Ketua Puteri UMNO Wilayah Persekutuan

Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras menjemput semua ahli - ahli Puteri UMNO Bahagian Cheras bersama - sama memeriahkan Program "Gempak Bowl" di samping merapatkan ikatan silaturahim antara ahli - ahli Puteri UMNO.

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


MENDEBARKAN....

Posted: 29 Dec 2010 07:15 AM PST

 KP bersama Pengerusi koordinator Pemuda Dun Telok Datok mengucapkan jutaan terima kasih kepada Pemuda UMNO Bahagian Kuala Langat kerana telah memilih Telok Datok sebagai lokasi program.
 Turut hadir memberikan sokongan,Setiausaha Pemuda UMNO Cawangan Telok Datok bersama Pengerusi Biro Sukan Pemuda Telok Datok.
 Walaupun hujan,orang ramai TIDAK berganjak menyaksikan perlawanan pada malam ini..
 Pengerusi Biro Ekonomi Pemuda Kuala Langat,selaku orang kuat program.
 1 Malaysia...bersama pemimpin-pemimpin
(Tahniah!anda BERTUAH)

TAHNIAH dan SYABAS pasukan bola sepak Negara kerana telah memenangi perlawanan bola sepak pada malam ini,kami dari Pemuda UMNO Cawangan Telok Datok turut berasa bangga dengan permainan yang cukup mendebarkan itu.Bertempat di gerai Char Kuey tiaw Telok Datok,satu tayangan layar gergasi telah diadakan anjuran Pemuda UMNO Bahagian Kuala Langat telah diadakan.Walaupun hujan,ianya tidak mematahkan semangat para penonton untuk menyaksikan perlawanan ini..Syabas!
Bagi pihak seluryh jawatankuasa,KP ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang hadir.

UMNO Cawangan Bukit Ampang

UMNO Cawangan Bukit Ampang


TERIMA KASIH PM

Posted: 29 Dec 2010 11:34 PM PST

PM ISYTIHAR JUMAAT INI, 31 DIS SEBAGAI CUTI UMUM

KUALA LUMPUR, 30 Dis 2010 (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini, 31 Dis sebagai cuti umum untuk meraikan kemenangan pasukan bola sepak Malaysia menewaskan Indonesia pada perlawanan akhir bola sepak Piala Suzuki-AFF 2010.

Beliau membuat pengisytiharan itu dalam kenyataannya kepada Bernama di sini pada Rabu malam.

Pada perlawanan akhir Piala Suzuki-AFF yang berlangsung di Stadium Gelora Bung Karno, di Jakarta, Indonesia Rabu malam, pasukan bola sepak Malaysia menewaskan pasukan Indonesia dengan agregat 4-2.

Kemenangan ini mengakhiri penantian Malaysia selama 14 tahun untuk memenangi piala tersebut.

SUMBER : BERNAMA

Pengikut