Pengikut

Nuffnang

Rabu, 29 Disember 2010

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

ahmadmaslan.blogspot.com


TAHNIAH.. SYABAS MALAYSIA

Posted: 29 Dec 2010 09:37 AM PST

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN

0 ulasan
sumber :-

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN


catatan xmas day : 25hbDisember, 2010

Posted: 29 Dec 2010 08:19 AM PSThari Sabtu yang lepas ialah xmas day, walaupun cuti tapi agak padat bagi saya.... Pagi saya menguruskan hal-hal keluarga, kemudian saya ke Dewan Japerun Lendu untuk Prog Puteri UMNO Bahagian Bersama dengan IKSEP. "Wacana 1 Malaysia" yang telah dirasmikan oleh YB Datuk WIra Abu Seman Yusop, Ketua UMNO Bahagian Masjid TAnah. Alhamdulillah, ramai yang hadir.

antara peserta yang sedang khusuk mendengar pembentangan oleh penceramah.

para urusetia Puteri UMNO Bahgaian Masjid Tanah sedang sibuk menguruskan pendaftaran.

Sewaktu menyanyikan Lagu Negaraku.

AK Puteri UMNO BAhagian MAsjid Tanah bergambar Bersama timbalan Ketua UMNO Bahagian YB Datuk Karim Sulaiman dan juga Remy Ishak(nurkasih)


HAbis je majlis , sedang saya singgah ke kedai membeli susu anak, saya mendapat panggilan bahawa sahabat saya (puteri Terengganu) Malini ada di MAsjid Tanah. saya pun mintak suami patah balik, dapat jugak jumpa orang "Ganu kito " ni... dia sedang dijamu oleh dayang n family di Sawit Corner...

pastu saya singgah ke rumah Rafidah AJK Puteri Bahagian saya yang melangsungkan perkahwinannya pada hr tu jugak. walaupun lewat..(memang lewat pun..tengok tu pengantin dah tukar uniform....)

malam saya hadiri majlis penutup Futsal anjuran Pemuda UMNO Bahagian di KUIM Melaka.
tahniah bro....

PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN SETAPAK JAYA 1A

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN SETAPAK JAYA 1A


Pertandingan 4 Penjuru Bawah 12 Tahun 2010

Posted: 29 Dec 2010 12:42 AM PST

Pertandingan 4 Penjuru Bawah 12 Tahun 2010

Pertandingan 4 penjuru bawah 12 tahun melibatkan 4 terdiri daripada Pasukan:
  1. Sri Astana FC (Jalan Semarak)
  2. Omeh FC(Setapak Jaya 1A)
  3. Bomba Junior FC (pinggiran Air Jerneh)
  4. All Star FC NGO Jemputan

Pertanding tersebut telah di menangi oleh All Star FC , manakala Omeh FC selaku naib juara. berikut merupakan wajah wajah penyokong, pemain dan ibu bapa pemain Omeh FC(Setapak Jaya 1A) sepanjang pertandingan berlangsung.
LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

0 ulasan
sumber :-

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


Persiapan akhir

Posted: 29 Dec 2010 02:45 AM PST

Langsung dari Telok Datok..persiapan akhir sedang giat dilakukan..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


144 Pelajar Cemerlang UPSR diraikan Parlimen Ayer Hitam

Posted: 29 Dec 2010 12:14 AM PST


OLEH ABDULL HALID SAAT
Sub_halid@yahoo.com.my

Ayer Hitam 28 Disember 2010 – Seramai 144 orang pelajar cemerlang dari 24 sekolah rendah dalam Parlimen Ayer Hitam diraikan dalam satu majlis yang sederhana tetapi penuh bermakna di Dewan Umno Bahagian Ayer Hitam. Mereka di raikan oleh YB Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong ( Ahli Parlimen Ayer Hitam merangkap Ahli Parlimen Ayer Hitam ) YB Datuk Hj Samsol Bari Jamali ( ADUN Semarang merangkap Ketua UMNO Bahagian Ayer Hitam ) dan YB Lim Kee Moi ADUN Kawasan Yong Peng. Turut hadir di majlis tersebut ialah pemimpin masyarakat, guru-guru besar dan ibu bapa pelajar tersebut. Kesemua pelajar tersebut mendapat hadiah berupa wang tunai, sijil penghargaan dan buku kerja sebagai menghargai pencapaian cemerlangan mereka dalam bidang akedamik.
YB Ir. Dr Wee Ka Siong yang juga merupakakan Timbalan Menteri Pelajaran menegaskan kementeriannya akan memperkenalkan konsep bai'ah / ganjaran kepada warga kerja pelajaran supaya satu pengiktirafan dan mengujudkan daya saing yang sehat bagi meningkatkan produktiviti dan mutu perkhidmatan yang tinggi. Katanya lagi, agenda memperkasa sekolah teknik dan vokesyenal akan ditingkatkan supaya mutu kemahiran rakyat Malaysia berada ditahap yang tinggi setaraf dengan negara maju.
Sementara itu YB Datuk Haji Samsol Bari Jamali dalam ucapannya mahukan kerajaan membina sebuah sekolah menengah berasrama di kawasan Ayer Hitam bagi menampung kemasukan pelajar luar Bandar yang makin bertambah serta memenuhi keperluan semasa masyarakat luar Bandar. Beliau menyeru Biro Pelajaran UMNO Bahagian supaya jangan tertumpu kepada aktiviti majlis anugerah semata-mata tetapi selepas ini hendaklah memberi tumpuan kepada usaha pencapaian pelajar seperti kursus dan kem motivasi serta latihan menjawab soalan.YB Datuk Haji Samsolbari bin Jamali bersama pelajar kembar 5A.
1. Nurul Atiqah bt Mohd Borham
2. Nurul Atifah bt. Mohd Borham
Mereka berdua pelajar dari sekolah kebangsaan Seri Bulan, Kg Hj Ghaffar Mk 7 Batu pahat.(Sumber berita dan foto dari UMNO Ayer Hitam. Edit By M69)

Raja Gombal VS Jago Kandang

Posted: 28 Dec 2010 05:02 AM PST


"Mejelang pertandingan final piala AFF antara Timnas Indonesia melawan Malaysia di stadion Bukit Jalil, Malaysia, pelatih Malaysia, "Raja Gombal" (namanya saya pelesetin untuk membalas ejekannya terhadap Timnas kita) mengatakan bahwa Timnas Indonesia sebagai jago kandang, karena kemenangan yang diperolehnya selama ini di dapat di negeri sendiri".

29.12.2010 maka berlakulah perlawanan antara dua pasukan yang hebat-hebat belaka antara "Raja Gombal" melawan "Jago Kandang".
Mari Kita perhatikan...kalau kita mengata orang..maka orang juga menggelar kita. Tapi gelaran kita lebih unik dan di ucapkan Terima Kasih kepada para peminat INDON.Jebeng..kerna Kita sebagai RAJA..ya Raja Gombal. Kalau tak kerana Raja Gombal atau Raja Kain udah pasti kamu semua akan hadir ke stadion tanpa CELANA dan Baju..waaaaa waaaaa..persis yang macam-macam..dalam KANDANG gitu. Eh! Macem-macem.
Justru itu perang psikologi ini memang sesuai untuk dalam Kandang..hi hi hi.
Marilah kita doakan semuga SKUAD BOLA kita berjaya membawa pulang kejuaraan. Semuga mereka tabah dan selamat...Embah Dukun kat Indon pun nampaknya lebih gentar dengan Embok Dukun Malaysia.

Rencang-rencang se than ten, teng Jawi, kulo nedi ngapunten mawon enggeh. Mugi onten wi raus kulo sekalimah seng bonten saie. Mugi mugi tiang teng Malaysia meriki waras lan saie. Kesuwun kang Mas. By M69.

Sayap Parti

Bahagian