Pengikut

Nuffnang

Khamis, 23 Disember 2010

Ahli Parlimen Kota Belud

0 ulasan
sumber :-

Ahli Parlimen Kota Belud


Posted: 23 Dec 2010 09:29 AM PST

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Surat Apco bukti Anwar 'menipu', kata Nazri

Posted: 22 Dec 2010 08:05 PM PST

Kandungan surat yang dihantar oleh firma perhubungan awam, APCO Wolrdwide kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen dijadikan asas untuk menggantung Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada menghadiri persidangan Dewan Rakyat selama enam bulan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata, dalam surat bertarikh 19 Ogos itu, firma berkenaan dengan jelas menafikan pembabitannya dalam mencipta slogan 1Malaysia, sekaligus menafikan kenyataan Anwar yang mengaitkan slogan itu dengan firma berkenaan.

"Jadi jelaslah Anwar telah menipu di dalam Dewan, dan inilah bukti yang terpenting sekali untuk membuktikan Anwar menipu," katanya kepada pemberita di Lobi Parlimen hari ini.

Beliau mengulas mengenai penggantungan Anwar, yang juga ahli parlimen Permatang Pauh, daripada menghadiri persidangan Dewan Rakyat selama enam bulan kerana memberi keterangan tidak benar kepada Dewan kerana mengaitkan konsep 1Malaysia dengan "One Israel".

Nazri berkata beliau menerima akuan bersumpah daripada Robert M. Shrum, seorang warga negara Amerika Syarikat yang merupakan pakar strategi dan perunding dalam banyak kempen politik di pelbagai peringkat termasuk sebagai penasihat kanan pada 1999 dalam kempen Perdana Menteri Israel Ehud Barak.

Nazri berkata, dalam akuan bersumpah itu, Shrum yang terlibat dalam kempen One Israel pada masa itu, menafikan penglibatan APCO sekaligus mengukuhkan lagi penafian firma berkenaan dalam suratnya itu mengenai sebarang pembabitan dalam kempen "One Israel".

"Anwar ada sebut Ehud Barak dan One Israel dalam ucapan dia, tapi di sini jelas menunjukkan orang yang bertanggungjawab itu (Robert M. Shrum) menafikan apa yang disebutkan oleh Anwar mengenai penglibatan APCO dengan One Israel," katanya.

Nazri juga menafikan dakwaan kononnya Anwar tidak diberi hak untuk membela diri dan mengemukakan bukti bagi menyokong kenyataannya yang mengaitkan konsep 1Malaysia dengan "One Israel".

Katanya Anwar telah beberapa kali diberi peluang itu sejak penasihat Parti Keadilan Rakyat itu mengeluarkan kenyataan berkenaan pada persidangan Dewan Rakyat pada Mac lepas, namun tidak menggunakan kesempatan itu, sebaliknya terus mengaitkan konsep 1Malaysia dengan "One Israel".

"Dia diberi hak untuk membela diri pada 22 April lalu, iaitu hari yang saya bentang usul untuk merujuk dia ke jawatankuasa, sebelum kita mahu luluskan usul itu dia telah diberi hak untuk bela diri.

"Sebelum itu pun pada 17 Mac selepas dia buat kenyataan itu kita bagi dia seminggu untuk membela diri dan menarik balik kenyataan dia tapi dia pilih untuk serang kita lagi tanpa beri bukti-bukti," katanya.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Turun papan tanda 1Malaysia; kerajaan Selangor anti-nasional – Syed Ali

Posted: 22 Dec 2010 09:50 PM PST
TINDAKAN kerajaan Selangor mengharamkan penggunaan logo 1Malaysia di premis perniagaan disifatkan sebagai anti-nasional dan takut kepada bayang-bayang sendiri, kata Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee.

"Rakyat menerima baik konsep 1Malaysia, cuma yang sakit hati dan rasa takut ialah pembangkang terutama kerajaan Pakatan Rakyat (PR) di Selangor," katanya.

Menurutnya, tindakan itu juga bgi menutup rasa malu PR apabila Apco Worldwide menafikan firma tersebut mencipta gagasan 1Malaysia sepertimana didakwa Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Apabila pembohongan Anwar terbongkar, kerajaan Selangor mencari helah untuk menutup rasa malu tersebut dengan membuat keputusan mengharamkan penggunaan logo 1Malaysia di premis perniagaan," tegasnya.

Malah katanya, tindakan itu juga bagi mengalih isu kes liwat Anwar dengan Mohd. Saiful Bukhari yang dalam proses perbicaraan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

"Bila terbukti Anwar berbohong dan kes liwatnya pula masih berjalan, maka mereka (pembangkang) cuba cari isu lain untuk mengalih perhatian rakyat," katanya.

Sebelum ini, Anwar telah menuduh kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak menggunakan khidmat firma tersebut untuk mencipta gagasan 1Malaysia yang menyamai konsep One Israel.

Beliau menjelaskan, selama ini Anwar bukan sahaja telah berbohong kepada rakyat negara ini malah kepada penyokong-penyokong PR terutama PKR.

"Kini sudah terbukti bahawa cerita Anwar dalam siri ceramah politiknya mengenai Apco dan 1Malaysia adalah karut, fitnah dan hanya bermotifkan dendam politik," ujarnya.

Sebaliknya beliau menyifatkan slogan 'Israel for all' menyamai dengan PAS yang melaungkan ungkapan 'PAS for all'.

"Tetapi kerana PAS juga bersubahat dengan PKR maka slogan PAS yang diciplak daripada slogan Israel itu tidak ditimbulkan. Inilah sebenarnya perbuatan keji pembangkang untuk mengemis sokongan rakyat," tegasnya.

Sehubungan itu Syed Ali mendakwa Menteri Besar Selangor,Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai anti-nasional dan tidak menghormati dasar kerajaan persekutuan yang berusaha mensejahterakan rakyat pelbagai kaum.

Semalam, kerajaan negeri Selangor telah mengarahkan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) mengeluarkan notis kepada premis perniagaan supaya papan-papan tanda yang mempunyai logo 1Malaysia diturunkan.

Mangsa pertama arahan tersebut ialah sebuah kedai serbaneka 24 jam di Kuala Langat yang menerima notis daripada Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL) supaya logo 1Malaysia ditanggalkan di papan tanda kedai berkenaan.

Berikutan itu, Exco Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan, Ronnie Liu (DAP) menjelaskan logo 1Malaysia mempunyai mesej politik memandangkan ianya dilancarkan oleh Barisan Nasional (BN).

Ronnie juga berkata sudah termaktub dalam undang-undang kecil PBT bahawa mana-mana papan iklan gergasi dan bunting yang diluluskan PBT tidak boleh diletakkan mesej atau logo politik.

Mengulas mengenai tindakan tersebut, Syed Ali berkata Exco kerajaan pembangkang itu masih tidak memahami antara kepentingan nasional dan agenda politik.

Beliau menjelaskan. Logo 1Malaysia tidak pernah dilancarkan oleh BN tetapi dilakukan oleh Najib selaku Perdana Menteri Malaysia dengan mengambilkira kepentingan rakyat keseluhurannya tanpa diskriminasi politik.

"Gagasan 1Malaysia tidak ada menyelitkan logo UMNO mahupun BN, ianya bersifat nasional, sepertimana dasar-dasar kerajaan yang dibuat sebelum ini," jelasnya.

Beliau menyifatkan kenyataan Ronnie itu hanya helah semata-mata bagi menutup segala kepincangan dan kelemahan pentadbiran Khalid sebagai Menteri Besar Selangor yang semakin ditolak oleh rakyat negeri berkenaan.

Dr Mohamad Khir Toyo

0 ulasan
sumber :-

Dr Mohamad Khir Toyo


Jangan Pandang Enteng Janji Pakatan Rakyat

Posted: 22 Dec 2010 07:31 PM PST

Sayap Parti

Bahagian