Sabtu, 7 Ogos 2010

ahmadmaslan.blogspot.com

ahmadmaslan.blogspot.com


Posted: 07 Aug 2010 09:49 AM PDT

Posted: 07 Aug 2010 09:46 AM PDT

Aktiviti..

Posted: 07 Aug 2010 09:37 AM PDT

Yayasan Felda sumbang 100 jenis ubat

Posted: 07 Aug 2010 09:33 AM PDT

Yayasan Felda sumbang 100 jenis ubat-ubatan ke Gaza

Posted: 07 Aug 2010 09:32 AM PDT

77 sertai kursus sembelih ayam

Posted: 07 Aug 2010 09:31 AM PDT

BTN perhebatkan Kem Rakan Remaja Patriotik

Posted: 07 Aug 2010 09:30 AM PDT

Felda tidak akan bankrap

Posted: 07 Aug 2010 09:28 AM PDT

Aktif berpolitik: Guru boleh beri idea

Posted: 07 Aug 2010 09:27 AM PDT

Felda bayar cukai RM1.3 bilion

Posted: 07 Aug 2010 09:24 AM PDT

Bayar cukai RM1,303j bukti Felda tidak bankrap – Ahmad Maslan

Posted: 07 Aug 2010 09:23 AM PDT

demi agama bangsa dan negara

demi agama bangsa dan negara


Sarawak: PAS nak takluk 8 DUN???

Posted: 07 Aug 2010 10:56 AM PDT

Angin bertiup kencang di negeri Sarawak yang membisikkan bahawa pilihanraya negeri akan berlaku selepas umat Islam menyambut Aidilfitri. Benar atau tidak belum dapat ditentukan kerana DS Najib masih lagi bercuti tetapi sambutan terhadap isu tersebut di media maya memang hangat diperkatakan. Malah Bulten Utama TV3, 7/8/10, juga menyentuh isu tersebut dengan melaporkan SPR bersedia memperuntukkan rm30 juta untuk persediaan pilihanraya.

Namun apa yang menjadi perhatian penulis ialah 'nafsu serakah' parti yang menggunakan perjuangan jihad islam bagi meneruskan kesinambungan politik mereka, PAS. Parti ini melalui lidah rasmi atau lidah tumpangan dengan bangga akan mewarwarkan bahawa mereka amat yakin kerajaan BN akan tumbang dengan PR pada pilihanraya kali ini. Alasan mereka berdasarkan kepada kononnya sokongan terhadap parti mereka semakin menjulang.

Kawasan DUN yang mereka impikan ialah di Beting Maro, Jepak, Batang Sadong, Senading, Nangka dan Tupong. Selain itu, kawasan2 lain masih lagi dalam pemerhatian mereka. PAS mendakwa rakyat2 dikawasan tersebut sudah muak dengan BN dan mahukan perubahan kepimpinan bagi menjamin kesejahteraan rakyat. Mereka juga mendakwa sudah membuat 'bancian' dan hasilnya mereka amat yakin dapat memenangi kawasan2 tersebut.

Apa yang menjadi PAS sebegini angkuh dan optomis ialah mereka tidak perlu mengeluarkan terlalu banyak bajet kerana semua itu telah disediakan oleh DAP dan PKR (anwar baru balik dari USA). PAS hanya perlu terus menipu rakyat kononnya perjuangan mereka adalah perjuangan Islam kerana dengan 'mengundi mereka, syurga dah ditentukan'. Inilah buah fikiran PAS untuk pengundi di Sarawak nanti. Begitu juga dengan 'habuan pilihanraya'.

Sebab itu kita lihat PAS amatlah bersungguh2 mempertahankan DAP kerana bagi mereka hanya DAP yanga akn dapat membantu mereka. Mereka tak perlukan sangat PKR yang mana mereka lihat DSAI boleh jadi liabiliti jika 'tersangkut' dalam kes liwatnya. Jadi inilah perjuangan 'islamik' PAS..?? Inikah yang dilaung2kan fisabilillah..?? Jika benar, maka benarlah yang dikatakan sebagai "PARTI ASAL SAPU"..mana yang baik tak kira apa konsep perjuangan pon mereka akan 'sapu'...PAS ohh PAS...

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


TERIMA KASIH WARTAWAN

Posted: 06 Aug 2010 11:43 AM PDT

Assalamualaikum

Alhamdulillah, beberapa hari lalu saya sempat meraikan teman-teman wartawan di Taman Tamadun Islam. Sungguh gembira dengan sambutan mereka yang bagi saya mencerminkan hubungan baik antara kedua-dua belah pihak.

Sebenarnya, ini adalah acara tahunan yang selalu saya adakan untuk meraikan rakan-rakan media. Bagi saya, media tidak dapat tidak telah memainkan peranan yang sangat penting, bukan sahaja dalam konteks Kuala Nerus yang menjadi kawasan pilihan raya saya tetapi kepada masyarakat keseluruhannya.

Pengaruh media sebenarnya sangat penting, terutamanya kepada orang politik seperti saya. Namun bukanlah saya maksudkan saya mendekati mereka kerana saya orang politik. Dari segi sejarahnya, keluarga saya sememangnya sangat sinonim dengan dunia kewartawanan. Almarhum ayahanda saya, Tan Sri Ibrahim Fikri juga pernah menjadi wartawan dan pernah memegang jawatan penting di Utusan Melayu pada suatu dulu.

Mungkin juga kerana sejarah itu, saya telah menjiwai media dengan baik dan sentiasa menjalinkan hubungan yang baik dengan wartawan dan pengamal media.

Di Terengganu, saya sangat kagum dengan rakan wartawan. Saya masih ingat ketika BN kalah pada pilihan raya umum 1999, wartawan di Terengganu telah memainkan peranan mereka dengan sangat berkesan dalam membantu kemenangan semula parti itu pada 2004.

Perkara itu tidak boleh dinafikan sama sekali kerana ia telah menjadi satu sejarah yang tidak boleh membohongi sesiapa.

Selalunya majlis meraikan media diadakan pada bulan Ramadan, namun seperti tahun lalu, saya memilih di penghujung bulan sebelum Ramadan. Bagi saya, waktu ini lebih lapang kerana rakan media akan lebih sibuk dengan pelbagai undangan pada bulan Ramadan nanti.

Kepada rakan-rakan wartawan, saya merakamkan ucapan terima kasih dan penghargaan buat mereka. Semoga mereka akan terus gigih berusaha dan berkhidmat. Dan, saya juga berharap agar kami dapat sentiasa menjalinkan kerjasama dengan mereka.

Terima kasih media dan wartawan. Peranan kalian amat saya sanjungi dan hargai.

Pengikut