Pengikut

Nuffnang

Jumaat, 6 Ogos 2010

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Selangor Sediakan Tapak ARAK lebih Besar ??

Posted: 06 Aug 2010 03:18 AM PDT

ADUN Shah Alam, Khalid Samad telah pergi melawat kilang arak yang teletak di kawasa beliau.

Didalam perbincangan beliau dengan Carlsberg adalah berkisar perbincangan untuk memindahkan kilang arak, mereka bukanya untuk berbincanga agar di TUTUP seperti janji PAS kepada penyokong mereka sebelum ini, tetapi akan dipindahkan dengan lokasi yang lebih besar?

Selepas Gereja terbesar di Asia didirikan di Bukit Jalil Selangor, Kandang BABI terbesar di Asia di Selangor dan sudah pastinya kilang Arak terbesar di Selangor akan dicadangkan oleh ADUN DAP.

Dan sudah pastinya akan disambut oleh Khalid Samad kerana beliau sememang memperjuangkan hak DAP.

Baru 2 tahun memerintah, Rakyat Selangor sudah boleh bangga dengan Pembangunan ini.

Sudah pastinya sokongan rakyat kepada kerajaan negeri selangor sekarang tidak akan berubah kerana mereka semestinya bangga dengan Gereja Terbesar, Kilang Babi terbesar dan akan datang, Kilang Arak Terbesar.

Ini semua sudah tentunya akan membawa ransangan ekonomi kepada rakyat Selangor dan sudah tentunya gejala HARAM ini akan menyerapi budaya orang-orang melayu dalam jangka masa singkat.

Akibat dari ini, ingatlah wahai Melayu, BUDAYA kita akan diubah, AGAMA kita akan di pijak-pijak, dan bangsa kita akan pupus. Ya mungkin bukan sekarang, tapi mungkin lagi 50 tahun.

Melayu tidak akan peduli apa akan jadi 50 tahun akan datang, lebih-lebih lagi budak-budak sekarang yang dibawah muda-muda, ramai yang sudah ibarat melupakan bangsa dan agama dan tanggunjawab kepada Negara.

pikirkan bersama ....

PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN ROMPIN

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN ROMPIN


ZIARAH PEMUDA TANDA PRIHATIN..AMBIL BERAT

Posted: 06 Aug 2010 05:56 AM PDT


Setiap kali mendapat informasi mengenai sebarang musibah yang menimpa ahli masyarakat di kawasan maka PPU Rompin juga tidak ketinggalan untuk turun ke lapangan menziarahi mangsa.
Terbaharu PPU Rompin telah menziarahi mangsa kebakaran di Bandar Melati Mukim Keratong yang telah memusnahkan sama sekali 3 buah rumah.
Bantuan awal telah dihantar bagi meringankan bebanan yang di tanggung keluarga mangsa terutama keperluan asas.
Ziarah yang di ketuai oleh YBKP,NK dan Jawatankuasanya telah membuktikan PPU Rompin juga amat prihatin dalam hal-hal kemasyarakatan.
Semoga ianya akan membawa imej dan persepsi yang baik di mata masyarakat dengan selalu mengadakan ziarah prihatin dan biarlah PPU sentiasa berada dekat di hati masyarakat.
Ayuh...teruskan usaha murni ini...

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Hayat politik Anwar semakin berkubur – Syed Ali

Posted: 05 Aug 2010 08:55 PM PDT

KETUA UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee berkata, kerjaya politik Datuk Seri Anwar Ibrahim yang sedang menghadapi pertuduhan meliwat semakin berkubur.

Oleh sebab itu katanya, Anwar terpaksa mengemis sokongan bekas Naib Presiden Amerika Syarikat (AS), Al Gore dan bekas Presiden Bank Dunia, Paul Wolfowitz supaya kerajaan AS campur tangan dalam kes liwat yang sedang dibicarakan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Beliau berkata, orang lemas di laut yang terdesak untuk 'hidup' sanggup melakukan apa sahaja asalkan boleh sampai ke tebing atau disitinasi tertentu.

"Oleh sebab itu, Anwar berusaha mencari helah supaya perbicaraan kes liwat beliau di tangguhkan beberapa kali dan kemungkinan berlarutan sehingga selepas Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13," ujarnya.

Katanya, ini semua muslihat Anwar bagi membolehkan beliau melemparkan pelbagai tuduhan dan provokasi kepada kerajaan dengan harapan rakyat menolak UMNO dan Barisan Nasional (BN).

Dalam hal ini jelasnya, bukan sesuatu yang pelik jika Anwar juga tergamak menjadi alat kepada pihak luar asalkan impiannya untuk menjadi Perdana Menteri tercapai.

Syed Ali menambah, sistem perundangan yang ada di negara ini hanya akan dilihat baik oleh Anwar jika keputusannya memihak atau memberi keuntungan kepada pihak pembangkang.

Katanya, Anwar sebagai bekas Timbalan Perdana Menteri sepatutnya mempercayai sistem perundangan negara ini jika beliau berasakan dirinya benar dan yakin tidak bersalah dengan pertuduhan meliwat.

"Kalau tak lakukan sebarang kesalahan, apa nak ditakutkan, biarlah keadilan mahkamah memutuskan sama ada dia bersalah atau sebaliknya," tegasnya lagi.

Sambil mengecam usaha campur tangan kerajaan Amerika, beliau menjelaskan kedua-dua rakan karib Anwar itu adalah tokoh Yahudi berpengaruh dan tidak ada hak campur tangan dalam sistem perundangan negara ini.

"Anwar seolah-olah sudah tahu hayat politiknya semakin berakhir, oleh sebab itu dalam kedaan terdesak dia dilaporkan terpaksa meminta pertolongan sahabat Yahudi dalam kes pertuduhan liwatntya," katanya.

Beliau mengulas kenyataan keras Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa Malaysia tidak akan tunduk terhadap campur tangan negara luar berhubung kes liwat membabitkan Anwar.

Timbalan Perdana Menteri berkata, desakan seperti itu tidak wajar kerana Malaysia adalah sebuah negara yang mengamalkan demokrasi dan mempunyai undang-undang serta sistem perundangan yang dilaksanakan dengan baik.

Sebelum itu, Akhbar Asian Wall Street Journal dipetik sebagai melaporkan kenyataan Al Gore dan Wolfowitz yang mahu kerajaan Amerika campur tangan dalam kes liwat yang kini dalam proses perbicaraan di mahkamah.

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

0 ulasan
sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


UMNO Bahagian Cheras Bersama Tun Mahathir Mohamad

Posted: 04 Aug 2010 10:43 PM PDTPada 26 Julai 2010 (Isnin) telah berlangsungnya satu perjumpaan khas UMNO Bahagian Cheras 4 Peringkat bersama Y. Bhg. Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad yang telah
diadakan di Yayasan Kepimpinan Perdana, Presint 8, Putrajaya.


Peluang keemasan ini tidak dilepaskan oleh UMNO Bahagian Cheras dengan mengadakan sesi soal jawab bersama Y. Bhg. Tun, telah banyak berkongsi info-info yang berguna dan juga telah mengupas mengenai isu hak dan kepentingan orang melayu dan pandangan Y. Bhg.Tun sendiri mengenai parti UMNO yang ada sekarang.

Kami dari Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras akan sentiasa mendoakan Y. Bhg. Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad bersama isteri Y. Bhg. Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali.

Dr Mohamad Khir Toyo

0 ulasan
sumber :-

Dr Mohamad Khir Toyo


Air, Pasir dan RM 15 Juta

Posted: 05 Aug 2010 09:22 PM PDT

WACANA PEMUDA UMNO DUN SUNGAI PINANG

0 ulasan
sumber :-

WACANA PEMUDA UMNO DUN SUNGAI PINANG


Mohon pertolongan Rakan Rakan Blogger memanjangkan dalam blog tuan-tuan

Posted: 06 Aug 2010 03:38 AM PDT

Lokasi : Pangsapuri Seri Perantau, Klang

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

0 ulasan
sumber :-

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


JANGANLAH BABIT KAN ISTANA...

Posted: 06 Aug 2010 12:05 AM PDT

Nasi dah jadi bubur, program pun dah lepas.. ni Kerajaan PKR negeri Selangor nak cari alasan untuk melepaskan diri.Bagaimana Pemaisuri Agong boleh pergi ke program kerajaan Negeri Selangor atas kapasiti jemputan Individu sedangkan ianya adalah dalam majlis rasmi. Inilah alasan yang diberikan kerajaan PKR Negeri Selangor.Agaknya dah tersepit sangat kerajaan negeri Selngor ni sehingga Pemaisuri Agong pun nak ditemberangnya.. jadi cari alasan yang dangkal sahajalah, sedangkal otak MB selangor..Istana Negara tegas menafikan [RUJUK DIBAWAH] bahawa keberangkatan Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah ke majlis Islamic Song Festival di Shah Alam pada 4 Julai lalu atas sebab-sebab peribadi.Istana Negara mendapati mesyuarat persediaan menyambut keberangkatan Baginda ke majlis itu diadakan melibatkan pihak Istana Negara, penganjur serta jabatan dan agensi kerajaan negeri yang terdiri daripada Pejabat Menteri Besar Selangor, Bahagian Khidmat Pengurusan SUK, Bahagian Protokol SUK dan Tourism Selangor dan dipengerusikan oleh Pengurus Besar Tourism Selangor.PKR guna taktik biasala, maklumlah dah terbiasa.. iaitu menipu dan cari salah pihak lain.. Siapa agaknya kerajaan PKR Selangor nak temberang lagi.. tak cukup ke Pemaaisuri Agung diperbodohkan dan dimalukan oleh mereka. Ni kiranya nak bodohkan rakyat lagi la..Pada Isnin lalu, akhbar The Malay Mail telah mengeluarkan laporan bertajuk "Being Frank: Selangor's Royal Snub, Date with the Queen" dan satu lagi artikel "It was not a royal snub" keluaran Selasa. Laporan itu "It was not a royal snub" menyatakan bahawa kerajaan Selangor mendakwa Tuanku Nur Zahirah menghadiri majlis anjuran Pelancongan Selangor itu atas kapasiti peribadi di mana beberapa pemimpin penting kerajaan negeri itu tidak hadir. Ini sangat memalukan Pemaisuri Agong.Majlis itu hanya dihadiri oleh kurang darpada 200 orang dalam Stadium Tertutup Malawati di Shah Alam yang mempunyai kapasiti 5,000 penonton dan kegagalan kerajaan negeri memaklumkan kepada Sultan Selangor mengenai kehadiran Baginda pada majlis itu."Istana negara juga menolak laporan yang menyatakan Baginda meninggalkan majlis lebih awal daripada yang dijadualkan, pada hal sebenarnya pihak penganjur telah dimaklumkan terlebih dahulu bahawa Baginda tidak akan menyertai majlis santapan selepas konsert tersebut," kata kenyataan itu.Dahlah tu, kemudian majlis santapan Kerajaan Negeri tak panggil, beginilah nasib Raja-Raja jika Pakatn Rakyat memerintah akan diperbodohkan sahaja.Sangat memalukan, sepatutnya mereka yang terlibat ni patut letak jawatan..Tapi yang penting, nak tengok perbelanjaan program tersebut.. kehadiran 200 orang, nak tengok dia 'klim' untuk 5,000 orang atau 200 orang.. Rasanya MACC perlu buat siasatan..

(sumber Aspirasi Bangsa)


Istana Negara menafikan bahawa keberangkatan Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah ke majlis Islamic Song Festival di Shah Alam pada 4 Julai lalu atas sebab-sebab peribadi.

Istana Negara dalam kenyataan, lewat petang semalam berkata keberangkatan Tuanku Nur Zahirah ke majlis itu merupakan acara rasmi baginda.

"Pentadbiran Istana Negara ingin menasihati pihak yang terlibat dalam perkara ini supaya tidak mengulangi perkara seperti itu dan sentiasa berhati-hati dalam mengeluarkan sebarang kenyataan yang mungkin boleh disalahtafsirkan oleh rakyat," kata kenyataan itu di Kuala Lumpur.

Pada Isnin lalu, akhbar The Malay Mail telah mengeluarkan laporan bertajuk "Being Frank: Selangor's Royal Snub, Date with the Queen" dan satu lagi artikel "It was not a royal snub" keluaran Selasa, yang telah mendapat perhatian Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin dan Tuanku Nur Zahirah.

Laporan itu "It was not a royal snub" menyatakan bahawa kerajaan Selangor mendakwa Tuanku Nur Zahirah menghadiri majlis anjuran Pelancongan Selangor itu atas kapasiti peribadi di mana beberapa pemimpin penting kerajaan negeri itu tidak hadir.

Laporan itu juga menyebut ketidakcekapan kerajaan negeri menganjurkan acara itu telah memalukan Tuanku Nur Zahriah kerana tidak kehadiran pentadbir utama negeri termasuk Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyambut ketibaan Baginda.


Majlis itu hanya dihadiri oleh kurang darpada 200 orang dalam Stadium Tertutup Malawati di Shah Alam yang mempunyai kapasiti 5,000 penonton dan kegagalan kerajaan negeri memaklumkan kepada Sultan Selangor mengenai kehadiran Baginda pada majlis itu.

Istana Negara mendapati mesyuarat persediaan menyambut keberangkatan Baginda ke majlis itu diadakan melibatkan pihak Istana Negara, penganjur serta jabatan dan agensi kerajaan negeri yang terdiri daripada Pejabat Menteri Besar Selangor, Bahagian Khidmat Pengurusan SUK, Bahagian Protokol SUK dan Tourism Selangor dan dipengerusikan oleh Pengurus Besar Tourism Selangor.

"Istana negara juga menolak laporan yang menyatakan Baginda meninggalkan majlis lebih awal daripada yang dijadualkan, pada hal sebenarnya pihak penganjur telah dimaklumkan terlebih dahulu bahawa Baginda tidak akan menyertai majlis santapan selepas konsert tersebut," kata kenyataan itu.

sumber:http://www.malaysiakini.com/news/139325

tahniah

Posted: 05 Aug 2010 06:36 PM PDT


Tahniah dan syabas diucapkan kepada 5 orang ahli pergerakan pemuda umno cawangan telok datok yang kini sedang mengikuti kursus selama 3 hari di kem Hulu Kenas,Kuala Kangsar.KP bersama dengan S/U turut hadir untuk memberikan kata-kata semangat dan penghargaan KP serta barisan AJK PUcTD di atas komitmen yang telah mereka berikan.KP berharap,agar sekembalinya mereka ke cawangan,mereka dapat memberikan contoh yang terbaik dan menjadi insan yang berjasa kepada agama,bangsa dan negara.Disamping itu juga KP berharap agar kita semua berdoa agar semua peserta kursus selamat dalam semua perkara yang mereka lakukan.Tahniah!

DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


Pak Kassim dibunuh..Pak Ali melempang..

Posted: 05 Aug 2010 11:11 AM PDT

KISAH Guan Eng kena lempang masih panas. Ianya jadi bahan perbualan seluruh negara, terutamanya di kalangan kaum Melayu. Kaum imigran cina pun tidak kurang juga. Biasanya, yang sejengkal akan jadi sedepa. Tetapi di pihak Guan Eng dan kaumnya, yang sedepa jadi sejengkal. Mereka rasa malu dan tak mahu dihebohkan. Biasalah... kaum imigran tu bukannya macam orang Melayu. Mereka senyap dan bertindak pun secara senyap. Sedar-sedar, hak Melayu terlingkup je.... Orang Melayu bagikan ayam lepas bertelor sementara orang cina macam penyu bertelur. Sumber(Read more: http://sa-melayu.blogspot.com/2010/08/di-penang-guan-eng-kena-lempang-di.html#ixzz0vkwkDCJq)
Tapi bagi aku Pak Ali adalah seorang Hero yang memang tak boleh nak disangkal lagi, korang kena baca artikel yang ditulis oleh Satu Melayu Mengenai Pak Ali ini(http://parpukari.blogspot.com/)
AKU UCAP TAHNIAH KAT PAK ALI...tetapi kena ingat..mereka cuma manis di mulut..DENDAMNYA pasti dilunaskan. Tapi PAK ALI ..kamu HERO. Jangan anggap Melayu dan Islam ini Lemah..Apa pun alasan yang di berikan oleh LGE, itu hanya "Helah Bela Diri" bagi seprang yang kena LEMPANG. Syabas Pak Ali...akibat cuba menghapus Melayu secara senyap..
Ingat sejarah ini sebagai pedoman..kisah Pak Kassim.. dan kalau Pak Ali jadi bergini..pasti tidak lain...En Kassim bin Omar, seorang pekerja UMNO telah dibunuh dengan kejam pada 26 April di Pulau Pinang oleh belia parti buruh ketika beliau hendak pulang kerumah selepas membantu kempen pilihanraya dan disimbah cat merah dan ditulis perkataan 'Jangan keluar mengundi'. Provokasi melampau dari Pembangkang. AL-fatihah untuk beliau.(sila klik gambar), soalnya mengapa belia parti buruh Cina hanya Bunuh Melayu yang minoriti dan miskin di Pulau Pinang.

Sayap Parti

Bahagian