Pengikut

Nuffnang

Ahad, 4 Julai 2010

Pemuda Johor Bahru

0 ulasan
sumber :-

Pemuda Johor Bahru


MESYUARAT PERWAKILAN PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN JOHOR BAHRU 2010

Posted: 04 Jul 2010 11:02 AM PDT

MESYUARAT PERWAKILAN PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN JOHOR BAHRU 2010

Mesyuarat Perwakilan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Johor Bahru telah berlangsung semalam di Dewan Besar MPC, Bandar Baru UDA. Majlis Perasmian telah disempurnakan oleh YB Tuan Haji Md. Jais Bin Sarday, Pengerusi Jawatankuasa Belia & Sukan Negeri Johor merangkap ADUN Mahkota. Turut hadir ialah YB Tuan Haji Adam Bin Sumiru selaku Naib Ketua UMNO Bahagian merangkap ADUN Tg Puteri, Barisan Jawatankuasa UMNO Bahagian, Jawatankuasa Sayap Bahagian serta Ketua-ketua Cawangan UMNO di dalam Bahagian Johor Bahru.

Per. Pemuda UMNO Johor Bahru juga telah melancarkan SKUAD PEMUDA PRIHATIN JOHOR BAHRU yang diilhamkan oleh Ketua Pemuda UMNO Johor Bahru, Sdra. Khalid Bin Mohamed. YB Tuan Haji Md. Jais Bin Sarday telah memakaikan vest kepada setiap anggota skuad sebagai simbolik pelancaran Skuad Pemuda Prihatin Johor Bahru.

Pada Mesyuarat Perwakilan kali ini, Pergerakan Pemuda UMNO Johor Bahru telah membawa 2 usul :-

1. USUL MENJUNJUNG TITAH D.Y.M.M SULTAN IBRAHIM IBNI ALMARHUM SULTAN ISKANDAR, SULTAN DAN YANG DIPERTUAN BAGI NEGERI DAN JAJAHAN TAKLUK JOHOR DARUL TA'ZIM – MEMBINA JAMBATAN BAGI MENGGANTIKAN TAMBAK JOHOR
- Diterima sebulat suara

2. USUL MENYOKONG LANGKAH KEMENTERIAN PELAJARAN MEMANSUHKAN PEPERIKSAAN UJIAN PENILAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR) DAN PENILAIAN MENENGAH RENDAH (PMR)
- Diterima setelah pengundian

Sementara itu, usul Per. Pemuda UMNO Cawangan Stulang Baru mengenai KEPENTINGAN MENJAGA ALAM SEKITAR telah dibahaskan dan diterima oleh perwakilan.

Berikut pula adalah keputusan pemilihan yang diadakan :-

1. Sepuluh Orang Wakil Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Ke Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian

AZIZAN BIN AHMAD, MOHD ZAKI BIN ZAINAL ABIDIN, ASRAF BIN HJ AWANG, MOHAMAD FADZIL BIN GHAZALI, MOHD FARIS BIN HAMZAH, MOHAMAD YUHAIZAD BIN ABDULLAH, MOHD. ARSHAD BIN ABU BAKAR, SYARUL ADAM BIN RAHMATULLAH, MOHD. HAPIZAL BIN AIM & ZAHIR BIN ABU BAKAR

2. Dua Orang Wakil Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Ke Perhimpunan Agung Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia 2010

KHAIRUL BIN MOHD AMIN & WAN SAIFUL BAHRI BIN WAN NAWI

Saya bagi pihak Urusetia Pentadbiran Pemuda UMNO Bahagian, ingin mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan & terimakasih kepada semua pihak yang telah membantu melicinkan perjalanan Mesyuarat Perwakilan Pemuda UMNO Bahagian Johor Bahru.

Tidak dilupakan juga pihak-pihak yang telah bermurah hati memberikan sumbangan terutama sekali YB Tuan Haji Adam Bin Sumiru serta YBhg Datuk Haji Ahmad Bin Kemin, Pengerusi Mutiara Motors.

Semoga segala amanat dan pesanan yang disampaikan sepanjang Mesyuarat Perwakilan menjadi pembakar semangat dan azimat kepada semua Perwakilan yang hadir untuk kita meneruskan perjuangan mendaulatkan agama, mengangkat martabat bangsa dan mempertahankan tanahair tercinta.

Jumpa lagi di tahun akan datang.

SYAIFUL RIZAL BIN ABDUL GHANI
Penolong Setiausaha
Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Johor Bahru

Share/Save/Bookmark

.

0 ulasan
sumber :-

.


BN masih lagi relevan – TPM

Posted: 04 Jul 2010 07:50 AM PDT

KUALA LUMPUR 3 Julai – Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menegaskan, Barisan Nasional (BN) masih lagi relevan walaupun dalam senario politik yang berubah dengan beberapa negeri jatuh ke tangan pakatan pembangkang.

Beliau yang juga Timbalan Pengerusi BN berkata, gabungan yang mewakili 13 parti komponen itu masih boleh diharap untuk memerintah negara ini kerana ia diwujudkan atas dasar perkongsian kuasa berasaskan muafakat dan perjuangan mewakili semua kaum di negara ini.

''Dalam keadaan senario politik yang sudah berubah selepas pilihan raya umum 2008, saya hendak menegaskan bahawa BN masih berdaya maju dan ia juga adalah parti yang mesti dipilih.

''Ini kerana BN adalah parti yang sudah teruji sepanjang masa. Takkan rakyat yang memilih kita setiap kali pilihan raya melakukan kesilapan dan mesti ada kebaikan terhadap dasar ekonomi, pendidikan, sosial dan kebudayaan kita ," katanya.

Beliau berucap merasmikan Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Lembah Pantai di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini hari ini.

Turut hadir Ketua UMNO Bahagian Lembah Pantai, Senator Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin.

Dalam pada itu, Muhyiddin yang juga Timbalan Presiden UMNO berkata, dalam situasi pengundi yang mempunyai pemikiran berbeza berikutan perkembangan teknologi maklumat, BN tidak harus membuang semua dasar perjuangannya sebelum ini.

''Ini penting kerana masalah yang kita hadapi sekarang, bukan kerana BN tidak baik dan bukan kerana dasar perjuangannya tidak betul," katanya.

Sebaliknya, kata beliau, dasar muafakat BN perlu dikekalkan dan gabungan itu harus diperkukuhkan dengan meminda Perlembagaannya bagi membolehkan parti-parti lain menjadi rakan.

Dalam perkembangan berkaitan , Muhyiddin yakin sokongan pengundi terhadap BN boleh dipulihkan sekiranya persepsi salah rakyat bahawa dasar ekonomi, pendidikan dan sosial sekarang hanya mengutamakan kaum- kaum tertentu diperbetulkan.

Sumber Utusan Malaysia

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

UMNO Cawangan Bukit Ampang

0 ulasan
sumber :-

UMNO Cawangan Bukit Ampang


SAYA MENYERU PRESIDEN UMNO UNTUK BERSAMA DI SELANGOR SEHINGGA PRU13.

Posted: 03 Jul 2010 06:20 AM PDT


Hari ini kenyataan yang dibuat oleh Naib Presiden UMNO Dato Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang menyeru supaya Kepimpinan UMNO di lima buah negeri iaitu Wilayah Persekutuan, Selangor, Terengganu, Kedah dan Pulau Pinang akan dicadang dikembalikan kepada pemimpin negeri masing-masing. Kenyataan ini ada baik dan buruknya. Mungkin kenyataan ini tidak akan dibuat sekiranya seseorang itu dapat memahami keadaan setiap ahli UMNO yang berada di negeri yang tewas di tangan pembangkang.

Pada pendapat saya cadangan ini tidak ada salahnya bagi negeri Terengganu kerana negeri itu dikuasai oleh Barisan Nasional tetapi di negeri-negeri yang tewas di tangan pembangkang seperti Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Wilayah Persekutuan adalah lebih baik dikekalkan dengan keadaaan sedia ada sehinggalah pilihanraya yang akan datang. Ini adalah kerana negeri ini masih memerlukan sokongan dari pemimpin-pemimpin UMNO di peringkat pusat untuk memastikan kemenangan berpihak kepada BN pada PRU13 yang akan datang.

Pada April tahun lepas Dato Seri Najib mengetuai UMNO Selangor, Tan Sri Muhyiddin memimpin Wilayah Persekutuan, Pulau Pinang diterajui Dato Seri Dr Ahmad Zahid, Kedah dipimpin seorang lagi Naib Presiden, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal, dan Terengganu dipimpin oleh Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein yang bertujuan mengukuhkan UMNO.

Sebagai salah seorang ahli, saya terdetik untuk menegur dan memberi cadangan kepada kepimpinan atasan supaya perkara ini diteliti dengan lebih mendalam lagi. Di Selangor pada pendapat saya, negeri ini masih lagi memerlukan kepimpinan Dato Seri Najib untuk memimpin sehinggalah BN dapat memerintah semula di Selangor. Mungkin cadangan ini boleh diketepikan dengan begitu sahaja oleh kerana kenyataan saya hanyalah kenyataan seorang ahli yang tiada punya apa-apa jawatan tetapi kerana sayangkan UMNO saya tetap berharap agar pandangan ini diterima dan diteliti oleh kepimpinan tertinggi UMNO dengan bersikap lebih terbuka.

-ahli pemuda UCBA.

Sayap Parti

Bahagian