Rabu, 6 Oktober 2010

DunSemarang

DunSemarang


Pertandingan Futsal Parlimen Ayer Hitam.

Posted: 05 Oct 2010 08:16 AM PDT


Gelanggang Futsal Taman Mekar
Partandingan Futsal 1 Belia 1 Malaysia

Anjuran PK W Rakyat Parlimen Ayer Hitam dan

Pejabat Belia Sukan Daerah BP

kerjasama Per.Pemuda /Puteri UMNO Parlimen Ayer Hitam.
Futsal akan diadakan

Pada 16 Oktober 2010

Tempat Gelanggang Futsal Taman Mekar .

Kategori Lelaki/wanita .

Maklumat lanjut 0137882834 shahrul belia PSD.

(Sumber berita Shahrul Belia PSD/Pt Surau Darat) ByM69

Sejarah Futsal
Futsal diciptakan di Montevideo, Uruguay pada tahun 1930, oleh Juan Carlos Ceriani. Keunikan futsal mendapat perhatian di seluruh Amerika Selatan, terutamanya di Brasil. Ketrampilan yang dikembangkan dalam permainan ini dapat dilihat dalam gaya terkenal dunia yang diperlihatkan pemain-pemain Brasil di luar ruangan, pada lapangan berukuran biasa. Pele, bintang terkenal Brasil, contohnya, mengembangkan bakatnya di futsal. Sementara Brasil terus menjadi pusat futsal dunia, permainan ini sekarang dimainkan di bawah perlindungan Fédération Internationale de Football Association di seluruh dunia, dari Eropa hingga Amerika Tengah dan Amerika Utara serta Afrika, Asia, dan Oseania.

Pertandingan internasional pertama diadakan pada tahun 1965, Paraguay menjuarai Piala Amerika Selatan pertama. Enam perebutan Piala Amerika Selatan berikutnya diselenggarakan hingga tahun 1979, dan semua gelaran juara disapu habis Brasil. Brasil meneruskan dominasinya dengan meraih Piala Pan Amerika pertama tahun 1980 dan memenangkannya lagi pada perebutan berikutnya tahun pd 1984.

Kejuaraan Dunia Futsal pertama diadakan atas bantuan FIFUSA (sebelum anggota-anggotanya bergabung dengan FIFA pada tahun 1989) di Sao Paulo, Brasil, tahun 1982, berakhir dengan Brasil di posisi pertama. Brasil mengulangi kemenangannya di Kejuaraan Dunia kedua tahun 1985 di Spanyol, tetapi menderita kekalahan dari Paraguay dalam Kejuaraan Dunia ketiga tahun 1988 di Australia.

Pertandingan futsal internasional pertama diadakan di AS pada Desember 1985, di Universitas Negeri Sonoma di Rohnert Park, California.

Tags: Apa itu Futsal
Posted in Sekilas Futsal by Info Kaos Futsal. (ByM69)

Majlis Meraikan Bakal Haji Parlimen Ayer Hitam

Posted: 05 Oct 2010 06:12 AM PDT


AJK Bersama,
MAJLIS MESRA SAKINAH YPK DARUL TA'ZIM
MAJLIS MERAIKAN BAKAL-BAKAL HAJI 1431H PERINGKAT PARLIMEN AYER HITAM
MAJLIS SAMBUTAN SEMPENA AIDIL FITRI.

kami AJK Bersama,
Majlis Mesra SAKINAH YPK Daruk Ta'zim, akan mengadakan majlis tersebut pada 10 Oktober 2010 . Sehubungan itu besarlah harapan kami jika pihak tuan puan dapat hadir di majlis tersebut.
(Hj Adris b Suif.Pengerusi Bersama,Program Memurnikan Kasih, Menyuburkan Sayang.

Klik Surat jemputan.(sumber dari Sabaruddin AK) By M69

Perjumpaan Hari Raya SRS Dun Semarang dan Balai Polis Ayer Hitam

Posted: 05 Oct 2010 05:28 AM PDT

JAMUAN HARI RAYA

SRS DUN SEMARANG DAN BALAI POLIS AYER HITAM.

Tarikh ; 06 Oktober 2010.
Masa : 8.00 malam.
Tempat : Perkarangan Balai Polis Ayer Hitam.

Semua Ketua SRS dan Ketua Unit SRS di jemput hadir meraikan Sambutan Hari Raya bersama Pegawai dan Kakitangan Balai Polis Ayer Hitam. Semuga dengan adanya program tersebut akan merapatkan lagi hubungan silaturrahim antara Balai Polis Ayer Hitam dan masyarakat di Dun Semarang. (Sumber dari Sabaruddin AK Pt Hamid) By M69

Tiada ulasan:

Pengikut