Sabtu, 20 April 2013

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak


PRU -13 : Saya bertanding untuk mengalahkan Nizar Jamaluddin yang bongkak?

Posted: 20 Apr 2013 10:24 AM PDT


Saya bertanding untuk mengalahkan Nizar Jamaluddin yang bongkak, bukan untuk mengalahkan Dato Rosli Hussin. Zulkifli Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Ustaz Zul dikalangan parti PAS kawasan changkat jering yang bertanding sebagai calon bebas sebagai tanda protes ahli ahli pas tempatan.

Kedengaran terdapat dua puak didalam PAS negeri dan pusat sekarang ini yang mana pendokong Islam sebenar dengan segerombolan yang penuh hawa nafsu dan gila kuasa seperti Nizar Jamaluddin.

Ustaz Zul Calon bebas juga menyatakan bahawa lebih kurang jam 4 pagi pada hari penamaan calon, seorang penyokong untuk beliau dicalonkan telah di "kidnap" dan dibawa lari supaya dia tidak dapat menjadi calon bebas oleh pihak yang tertentu.

Atas dasar sayangkan kampung halaman sendiri, dari diwakil orang yang tidak bertanggung jawab beliau atas keputusan musyawarrah sesama ahli telah membuat keputusan untuk bertanding sebagai calon bebas.Yang nyata adalah untuk tidak memberi kemenangan walaupun tipis buat Si gila kuasa Nizar Jamaluddin.

Warna-warni politik
Belantan

PRU13 : Kamilia Dipecat Daripada Umno!

Posted: 20 Apr 2013 03:10 AM PDT


PAGOH: Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin kecewa dengan keputusan Naib Ketua Pergerakan Wanita Umno Datuk Kamilia Ibrahim yang bertanding sebagai calon Bebas bagi kerusi Parlimen Kuala Kangsar.

Muhyiddin, yang juga Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN), berkata tindakan Kamilia menyebabkan beliau secara automatik dipecat daripada Umno.

"Tindakan beliau (Kamilia) jelas bertentangan dengan Perlembagaan dan peraturan Umno, serta tidak selari dengan semangat perjuangan parti.

"Kita dah nyatakan sebelum ini, secara automatik beliau dipecat daripada parti," katanya kepada pemberita selepas pengumuman calon yang akan bertanding di Parlimen Pagoh di Kompleks Sukan Pagoh di sini Sabtu.

Muhyiddin berkata tindakan pemecatan itu menunjukkan ketegasan parti untuk menangani anggota yang belot terhadap parti.

"Bagi saya, keputusan beliau (Kamilia) adalah sesuatu yang mendukacitakan," katanya.

Kamilia akan menentang calon BN Datuk Wan Mohammad Khairil Anuar Wan Ahmad dan Dr Khalil Idham Lim daripada PAS.

Sebelum ini, Kamilia pernah menyuarakan kekecewaannya kerana BN tidak meletakkan pemimpin tertinggi Wanita Umno dan BN sebagai calon dalam PRU13.

Menjawab perkara itu, Pengerusi BN Datuk Seri Najib Tun Razak berkata Kamilia telah menolak tawaran bertanding bagi kerusi DUN Bukit Chandan kerana mahu bertanding kerusi Parlimen Kuala Kangsar.-Bernama

Warna-warni Politik
Torashah

Tiada ulasan:

Pengikut