Selasa, 18 Oktober 2011

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak


Fitnah: Zambry beri tempoh 24 jam kepada Koo Ham!

Posted: 18 Oct 2011 07:09 AM PDT

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir memberi tempoh 24 jam mulai hari ini untuk Pengerusi DAP Perak , Ngeh Koo Ham untuk memohon maaf dan menarik balik kenyataan media yang dikeluarkan dalam blog pemimpin pembangkang itu yang didakwa memfitnahnya.

Sambil menyifatkan tuduhan melalui kenyataan media dalam blog Ngeh bertarikh 19 Se...ptember lepas merupakan satu fitnah jahat, Zambry menegaskan sekiranyanya Koo Ham tidak berbuat demikian dalam tempoh itu, beliau akan mengambil tindakan undang-undang.

"Mereka (pembangkang) sudah kebankrapan idea dan isu untuk menarik perhatian rakyat sehingga terpaksa membuat fitnah jahat serta menggunakan langkah-langkah jijik. Pakatan pembangkang dalam kecelaruan, mereka begitu terdesak," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Pada 19 September lepas, Koo Ham melalui kenyataan media dalam blognya mendakwa sumber dalaman memberitahunya Zambry telah meluluskan keseluruhan 27,401.2 hektar (68,503 ekar) tanah sejak Februari 2009 sehingga Julai tahun ini.

Daripada jumlah itu 24,224.7 hektar (60,561.75 ekar) merupakan tanah industri atau pertanian yang diluluskan pada kadar RM375 seekar.

Zambry mencabar Koo Ham supaya mendedahkan sumber dalaman yang membuat dakwaan yang tidak bertanggungjawab itu serta membuktikan dakwaan itu.

"Selain itu berikan bukti tanah telah diberikan kepada "kroni" saya dan mendedahkan nama mereka serta mendedahkan bagaimana pihak yang dikatakan "kroni" saya itu akan menerima keuntungan berjumlah RM900 juta seperti yang disebut dalam blog berkenaan," katanya.

Warna-warni politik
Torashah

Tiada ulasan:

Pengikut