Rabu, 1 Jun 2011

DunSemarang

DunSemarang


UMNO DunSemarang, Kasihkan Kami..Terima Kasih

Posted: 31 May 2011 07:10 PM PDT


Peserta Sukarelawan UMNO Ziarah Kasih DunSemarang.


Ziarah Kasih Komuniti 1 Malaysia Dun Semarang 22 hb April 2011.
Ziarah Kasih Komuniti 1 Malaysia Dun Semarang 2011 telah selamat dilaksanakan pada 22 hb April yang lalu. Aktiviti kebajikan yang menjadi sebahagian dari acara Program Komuniti 1 Malaysia ini bermula selepas selesai Solat Jumaat.

Para peserta berkumpul di Sekolah Kebangsaan Parit Bingan sebelum aktiviti bermula. Aktiviti dimulakan dengan bacaan doa dan taklimat ringkas YB Datuk Haji Samsolbari Jamali, ADUN Semarang. Seramai 120 orang peserta bermotorsikal yang terdiri dari ahli-ahli UMNO dan masyarakat setempat dibahagikan kepada 5 kumpulan bergerak ke 70 rumah sasaran yang dikenalpasti memerlukan bantuan untuk menyampaikan sumbangan.


YB.DSBJ bersama kanak-kanak kurang upaya.


YB. DSBJ Menziarahi wargatua yang uzur.
YB Datuk Haji Samsolbari mengetuai salah satu kumpulan mengunjungi rumah-rumah terpilih di Kampung Seri Paya dan Kampung Sri Londang Darat. salah satu acara istimewa adalah gotong royong meleraikan rumah En. Amat Bin Rait di Kampung Sri Londang Darat untuk membolehkan rumah baru dibina.
YB DSBJ bersama Peserta Ziarah Kasih di Rumah
En. Amat Bin Rait di Kampung Sri Londang Darat

Aktiviti kemasyarakatan berteraskan kebajikan seperti ini telah menjadi darah daging UMNO Bahagian Ayer Hitam yang sentiasa mengambil berat golongan yang memerlukan
(Terima Kasih.Sumber Berita dan Foto pej. UMNO Ayer Hitam)

Pt. Bingan Sepakat dan Maju.. bersama DunSemarang

Posted: 31 May 2011 06:30 PM PDT

Sambutan ketibaan YB Dun Semarang DSBJ.
Bersama peserta Kontigen

Program Sepakat Daerah Batu Pahat 23 hb April 2011 :
Komuniti 1 Malaysia.


Program ini telah dilangsungkan dengan suasana meriah di padang Sek Keb Parit Bingan. Seramai 560 orang dari 14 kotinjen mewakili mukim-mukim dalam Daerah Batu Pahat hadir dengan semangat 1 Malaysia bagi menjayakan program ini.

acara pagi dimulakan dengan aktiviti senamrobik beramai-ramai, sarapan dan perasmian program.


Ucapan Perasmian oleh YB DunSemarang

Hadir menyempurnakan program ini adalah Exco Belia Dan Sukan Negeri Johor, YB Haji Md Jais Sarday sambil diiringi YB Datuk Haji Samsolbari Jamali, ADUN Semarang. Ketibaan rombongan disambut dengan persembahan kebudayaan masyarakat setempat.


Acara Berbasikal PALING lambat

Acara menarik UPIH permainan tradisi anak Melayu dan Jawa

Pt Bingan.

Acara sukaneka berlangsung dengan penuh semangat kesukanan dengan pelbagai acara sukan rakyat seperti tarik upih, lari kaki tiga, basikal lambat dan lain-lain. adanya Program seperti ini dapat merapatkan silaturahim antara anggota masyarakat amnya.

(Terima Kasih, Sumber berita dan Foto dari Pej. UMNO Ayer Hitam)


Tiada ulasan:

Pengikut