Isnin, 2 Mei 2011

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


TERIMA KASIH PM, DAN RAKYAT KUALA NERUS

Posted: 02 May 2011 03:36 AM PDT

Assalamualaikum.


Sebenarnya saya sangat teruja mahu mencatatkan sesuatu sebaik selesai lawatan YAB Dato' Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak ke Parlimen Kuala Nerus, Sabtu lalu. Namun, disebabkan kekangan waktu, baru sekarang saya mempunyai sedikit kelapangan untuk menulis.


Umumnya, saya mengucapkan terima kasih kapada YAB Perdana Menteri kerana telah memilih Parlimen Kuala Nerus sebagai sebahagian daripada destinasi lawatannya ke Terengganu ini selain di DUN Manir, di Parlimen Hulu Terengganu dan DUN Bandar di Parlimen Kuala Terengganu.


Istimewanya lawatan ini, seperti yang saya ucapkan pada majlis perasmian Pangsapuri Rakyat Mampu Milik di Pulau Duyong tempoh hari, ialah kerana YAB Perdana Menteri telah memilih empat tempat di Parlimen Kuala Nerus ini untuk siri lawatannya kali ini.


Selain Pekan Batu Enam, Dato' Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak telah melawat Kampung Pangkalan Arang, Bukit Tunggal dan Pulau Duyong. Inilah yang saya sifatkan sebagai lawatan berganda dari PM ke Parlimen Kuala Nerus.


Saya juga mahu merakamkan rasa kagum, gembira dan terima kasih kepada rakyat di Parlimen Kuala Nerus ini yang telah memberikan sokongan dan dokongan yang kuat untuk menjayakan program yang diatur.


Dengan kehadiran yang melebihi sasaran, saya terjemahkan ini sebagai satu gelombang baharu rakyat terhadap Barisan Nasional (BN) terutama dalam mendepani senario politik Terengganu pada masa depan.


Program lawatan PM ini adalah terbuka dan ia bukanlah satu kerahan kehadiran tetapi melihat kepada sambutan luar biasa rakyat, saya sangat terharu sebenarnya.


Tidak dapat saya gambarkan rasa gembira itu, ia benar-benar ada di dalam hati saya seperti adanya rakyat di hati raya. Saya sangat kagum dan gembira di atas sambutan yang diberikan dan berharap, sokongan seperti ini akan berterusan sampai bila-bila.


Kepada YAB Perdana Menteri, saya bagi pihak pengundi dan penduduk Parlimen Kuala Nerus ingin merakamkan ucapan jutaan terima kasih. Kepada Rakyat di Parlimen Kuala Nerus, saya mahu menghargai mereka dan saya ingin nyatakan, mereka sangat membanggakan sebenarnya.


Mudah-mudahan usaha ini akan diberkati oleh Allah s.w.t, insyaAllah.

Tiada ulasan:

Pengikut