Ahad, 8 Mei 2011

DunSemarang

DunSemarang


TAHNIAH UMNO BHG AYER HITAM..Selamat Bersidang.

Posted: 07 May 2011 06:59 AM PDT


Tarikh : 8 hb Mei 2011
Tempat : Dewan Sri Perdana, SMK Datuk Menteri
Ayer Hitam
Masa : Persidangan Bermula jam 9.00 pagi
Perasmian pada jam 2.30 petang

Perasmi : YB Senator Mejar Jeneral (b) Dato' Seri Jamil Khir Bin Baharom, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Malaysia

(Sumber Pej.Umno Ayer Hitam DunSemrang Blog.)

KisahKu 1980 di PP..Islam Bukan Agama Rasmi

Posted: 07 May 2011 06:43 AM PDT


PABILA KRISTIAN mahu dijadikan agama rasmi persekutuan...aku tidak lagi heran dan takjub, kerana agenda mereka telah pun bermula sejak betahun lamanya serta menanam benih kebencian antara Islam dan kristian, benih kebencian kepada Melayu. Dan sekarang benih-benih tersebut telah membesar dan hampir menuai dan mengaut hasilnya dan telah berjaya di Pulau Pinang. Saya masih ingat..semasa saya menuntut di Penang Tahun 80an, bila seorang pensyarah mengatakan islam bukan agama rasmi..saya bangun menjelaskan..namun secara sepontan rakan sekuliah dari kaum lain berpadu tenaga membela pensyarah tersebut, memperli saya, menghina..dan pensyarah tersebut hanya tersenyum sinis..hingga hari ini masih terasa sakitnya dalam hati ini...dan sehingga kini ada diantara mereka yang telah menduduki kerusi empuk pemerintah BN dan UMNO, menjadi pengetua dan pelbagai lagi...apakah mereka ini bersyukur atau menambah beban kepada UMNO dan Melayu.banyak iktibar saya dapati dari peristiwa tersebut. Itu hanya segelintir peristiwa..
Wahai anak BangsaKu..sedarlah..ingatlah..masa depan Agama dan KaumMu...kita silih bedrganti dihina dan dicemuh oleh mereka,,,Chua So Lek..Kit Siang..Morthy..Hindraff..dan banyak lagi ..

merujuk nukilan kata blog MIM
...Wahai saudar-saudaraku orang Melayu/Islam, ingatlah kita sedang berdepan dengan rakan, jiran, penduduk, kenalan ... daripada kaum yang juga berstatus rakyat Malaysia tetapi punya cita-cita politik mereka sendiri.

....Tidak tergamak rasnya untuk menggambarkan bagaimanakan peritnya kehidupan anak-cucu Melayu di tanah airnya sendiri akibat kesilapan percaturan politik Melayu hari ini.

...Gambaran keperitan hidup Melayu Pulau Pinang adalah cerminan kegelapan Melayu masa hadapan jika gagal mempertahankan kuasa politik yang dimiliki hari ini.

By Ajey Ga Plexs M69

Jadikan IKTIBAR wahai Rakan yang tersesat Laluan...

Posted: 07 May 2011 06:39 AM PDT

Tiada ulasan:

Pengikut