Pengikut

Nuffnang

Rabu, 4 September 2013

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


Segambut Bahagia Banjir Lagi Tapi YB @limlipeng Tak Nampak Bayang Pun

Posted: 04 Sep 2013 09:12 PM PDT


Nampaknya hujan lebat pagi tadi telah mengakibatkan Kampung Segambut Bahagia banjir lagi. Alahai simpatinya SP dengan keadaan rakan-rakan SP di sana. Asal hujan je banjir, hujan je banjir.

YB Segambut takkan buat diam je. Buat masa sekarang ni teman SP tue mengeluh tiada nampak kelibat YB Segambut yang tersayang turun melawat kawasan kejadian.

YB Lim inilah masa you nak balas budi pengundi-pengundi you yang dah mengundi you hari tue. Jadi YB bukan setakat turun masa musim pilihanraya je. Kena berkhidmat sepanjang masa. Jangan pilih kawasan lak nak hulur bantuan. Yelah Kg Segambut Bahagian tue kan kawasan orang Melayu jangan pulak YB tak turun ye.


Pusat Khidmat Msyarakat rasanya dekat je dengan kawasan kejadian. Takkan tak nampak jugak kot atau buat-buat tak nampak.


Semoga Nik Aziz Cepat Sembuh

Posted: 04 Sep 2013 08:14 AM PDT


SP terbaca posting dalam blog2 yang menyatakan keadaan kesihatan Mursyidul Am PAS, Tuan Guru yang berada di tahap yang kurang memuaskan sehingga terpaksa dimasukkan ke wad ICU.

SP nak mengajak para pembaca blog SP untuk sama-sama mendoakan agar Tuan Guru Nik Aziz cepat sembuh.




DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


Rakyat "First Class''Don't Touch....

Posted: 03 Sep 2013 06:58 AM PDT

Adakah mereka ini tidak boleh di ambil tindakan...
tidak boleh di usik....boleh buat apa sahaja....Tangkap ..lucut kewarganegaraan. Hapuskan hak mengundi.
Baca artikal dari "Jawaber6.blog"..syabas saya setuju dgn Jawa ber6.
DALAM kita masih lagi dalam mood kemerdekaan, dalam kita masih lagi teringat kibaran bendera rekaan pembangkang 'Sang Saka Samad Said', tiba-tiba bakar bendera oleh Cinabeng ini menjadi viral di facebook. Adakah ini satu provokasi??

Tidak! Cinabeng hari ini memang sudah benci dengan negara sendiri. Sebab apa aku cakap macam tu? Kalau dia benci kat kerajaan mesti dia bakar gambar Najib, mesti dia bakar gambar Sultan, mesti dia bakar bendera BN, mesti dia bakar bendera UMNO.

Kes bakar bendera ini teringat pula satu calon Naib Ketua Pemuda dulu yang pernah bakar bendera UMNO tapi takpe laaa MUNGKIN dah insaf. Masuk UMNO balik terus jadi kaya kan....

Ok! Kembali pada cerita asal. Dah berpuluh tahun Cinabeng ni benci negara sendiri. Dah berpuluh tahun juga Cinabeng ini menanam dendam terhadap pemimpin Melayu.

Teringat filem Tanda Putera yang pada tahun 1969, DAP bersama GERAKAN yang ditunjangi oleh Lim Kit Siang ketika itu membunuh orang Melayu, menghalau orang Melayu. Itulah yang terjadi sehingga sekarang, namun masih ada lagi orang Melayu yang tidak sedar.

HALAU orang Melayu masih juga berlaku tapi zaman teknologi sekarang Cinabeng tidak bawa penyapu, Cinabeng naikkan harga rumah dikawasan bandar hingga orang Melayu tidak mampu nak beli. Taktik licik orang Cinabeng menghalau terus Melayu balik kampung.

Masih belum sedar????

Pimpinan

Sayap Parti

Bahagian