Pengikut

Nuffnang

Khamis, 9 Mei 2013

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


Sah! Azmin Ali Merajuk Tak Dapat Jadi MB #GE13 #PRU13

Posted: 09 May 2013 06:43 PM PDT

Pengerusi PKR Selangor, Azmin Ali dan timbalannya, Zuraida Kamaruddin akan melepaskan jawatan masing-masing jika Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dilantik semula sebagai Menteri Besar Selangor.Menurut sumber PKR, Azmin memberi kata dua itu dalam mesyuarat bersama Ketua Umum parti, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini setelah Anwar melahirkan kecenderungan melantik semula Khalid mengisi jawatan berkenaan.

"Jika ini berlaku (Khalid dipilih), Azmin sedia meletakkan jawatannya sebagai pengerusi dan akan diikuti timbalannya Zuraida yang juga Ketua Wanita PKR pusat," kata sumber itu.Difahamkan, Anwar sebelum ini merancang meletakkan Azmin menggantikan Khalid selepas didesak penyokong akar umbi sebelum PRU 13 tetapi mengubah fikiran selepas Ahad lalu.Khalid yang menerajui pentadbiran Selangor sejak 2008 mengecewakan rakyat Selangor kerana mungkir melaksanakan manifesto PRU12 membabitkan ibu tunggal, suri rumah dan warga emas yang bangkit memfailkan saman terhadap Khalid dan kerajaan negeri.

Sumber itu berkata, Khalid mendesak Anwar agar beliau dilantik semula sebagai menteri besar dan dipercayai mendapat sokongan PAS dan DAP Selangor.Pakatan Rakyat mengekalkan Selangor walaupun pencapaian PKR sendiri merosot apabila hanya memenangi 14 kerusi DUN berbanding 15 masing-masing oleh PAS dan DAP.Difahamkan, PAS dan PKR sudah mengemukakan senarai nama mereka yang difikirkan layak untuk menjawat jawatan menteri besar. Antaranya Azmin Ali dan Khalid Ibrahim dari PKR serta Dr Abdul Rani Othman dan Saari Sungib dari PAS.

Okay! Ini semua tipu rasanya. Rakan Keris dah tanya orang PKR sendiri malahan dia adalah orang kuat Azmin sendiri. Ini semua hanya drama yang mahu menutup kesalahan dan kelemahan Anwar yang gagal ke Putrajaya dan mahu buat revolt.

Ini semua hanya permainan Azmin. Weyh! Kemonnnnn laaaaa. Azmin nak betray Anwar? Cam susah sangat beb. Dia tahu Anwar hentam belakang pun dia tak tinggalkan. Takkan sebab tak jadi MB nak tinggal PKR?
Tidak terkejut jika Azmin akan buat pengumuman 
"Saya bersama-sama rakan pimpinan wakil rakyat PKR Selangor yang lain MENYOKONG PENUH perlantikan Abd Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar Negeri Selangor."

 
 Baca selanjutnya di SINI

Azmin Ali Merajuk Tak Dapat jadi MB Selangor? #GE13 #BetterNation

Posted: 09 May 2013 02:44 AM PDT
Krisis perlantikan Menteri Besar Selangor semakin hari dilihat semakin menarik. Kalau diikutkan sistem demokrasi, Pas adalah yang paling layak untuk menjadi MB. Ini kerana mereka memperolehi jumlah kerusi yang sama banyak dengan parti DAP iaitu 15 kerusi berbanding PKR yang hanya mampu memperolehi 14 kerusi. Namun, pakatan nampaknya lebih senang untuk melantik calon MB daripada kalangan PKR berbanding Pas.

Dan sudah semestinya Azmin Ali selaku Timbalan Presiden sudah megah diri dan mahukan jawatan tersebut bagi menggantikan Khalid Ibrahim yang sudah memerintah Selangor sepenggal. Namun, apa yang menariknya Azmin Ali telah mengumumkan kepada para penyokong bahawa beliau akan meninggalkan PKR sekiranya tidak dipilih menjadi MB.

Krisis di Selangor kali ini kelihatan agak serius kerana DAP hanya mahukan PKR yang memenangi 14 kerusi untuk menjadi Menteri Besar berbanding Pas yang mempunyai 15 kerusi. DAP tidak mahu Azmin sebagai MB, manakala sumber Istana dikatakan lebih menyukai calon dari Pas.

Memang terang-teranganlah Istana sudah tidak mahu calon PKR jadi MB, masa Khalid jadi MB dulu sudah berapa kali Sultan Selangor murka dengan kerajaan Selangor. Mereka sesuka hati menggunakan nama Sultan dan tidak menghormati kedudukan Sultan sebagai pemerintah tertinggi di dalam negeri.

Berdasarkan krisis MB di Selangor ini, Anwar sehingga kini masih belum berani menyelesaikan masalah di Selangor dan hanya menumpukan usaha untuk melumpuhkan kerajaan Persekutuan.

Anwar dilihat lebih sibuk untuk menanamkan benih-benih kebencian rakyat kepada BN dengan menuduh kerajaan sekarang dengan pelbagai tuduhan yang tidak berasas. Rakyat mana yang mudah tertipu hanya menjadi burung kakak tua, mengangguk diamkan diri untuk terus ditipu dan ditipu oleh Anwar Ibrahim.

Manakala krisis MB Selangor ini masih mengundang kemarahan Azmin, beliau dilihat semalam 'meroyan' dengan Anwar yang tidak sudah-sudah menyalahkan orang lain. Tindakan Azmin ini telah dijangka setelah dalam twitternya semalam menyindir Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya bermuhasabah diri mengenai kekalahan dan jangan menyalahkan lain.

Nampaknya, satu persatu pemimpin terdekat Anwar sudah semakin muak dan bosan dengan permainan Anwar ini. Sudah tak larat nak bermain dengan percaturan yang tidak pernah menjadi.

Sudahlah ditipu semua orang kata nak berhenti jika gagal dalam PRU13, tau-tau sambung buat perhimpunan pula. Masalah yang lebih besar tidak diselesaikan. MB perlu dilantik segera bagi dapat menjalankan urusan pentadbiran negeri secepatnya.

Tak lama lagi nampaknya, Azmin akan naik darah berpencak silat dengan Anwar umpama Tuah dan Jebat.

DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


Diambil dari NVINCIBLE ASIA, May 7, 2013 at 6:59 AM

Posted: 08 May 2013 01:40 AM PDTNVINCIBLE ASIA,  May 7, 2013 at 6:59 AM
Mageran report: 13th May 1969 tragedy

Dap propaganda catalyst of the great racial tension which lead to the event on 13th of May 1969; Lim Kit Siang carried a chauvinist ballistic anti-Malay sentiment; '''Malai Si'. 'Malai Si' this means "Dead Malay" ''Dead Malay''.

On May 11th at Jalan Bukit Bintang, Kit Siang shouted in-front of the Chinese ingrate immigrant audiences; "Dead Malay'', from there we then can see through the collections of dreaded day being manipulated and instigated by DAP henchmen of National disunity. This is the fact that they came out on May 11th; "What the police can do to us?, We are of our own King. Remove all the Malay Policemen!"

On May 11th at Jalan Bukit Bintang, "Dead Malay'', Sakai go back to the jungle!".

On May 11th Jalan Changkat Dollah, "Now we control Kuala Lumpur!".

On May 12th, Jalan Ipoh, Jalan Tunku Abdul Rahman, "Malay go back to your village, The Malays have no power now.....


Apa Lagi Melayu Takut....

Posted: 08 May 2013 01:21 AM PDT
Tahniah kepada Datuk Seri Najib yang secara ikhlas mempertahanakan Utusan...Syabas..kami warga UMNO Ayer Hitam Dan Semarang akan tetap menjadi tulang belakang, membela dan mempertahankan DSN. Apabila  seorang wartawan akhbar Cina bertanya soalan berkaitan  Utusan buat cerita 
"APA LAGI CINA MAHU?."

DSN jawab dengan sopan, " kenapa nak salahkan Utusan? Howa about the Chinese papers? Is it fair?"
....EURIKA....bangganya AKU...kah kah kah..soalan zaman batu dan belum bertamaddun....tepuk air longkang merecik muka sendiri.....TAHNIAH DSN.....Perdana Menteri dipercayai jelas meurjuk kepada laporan akhbar-akhbar Cina yang membawa sentimen perkauman selama ini.
AKU nak tanya..siapa yang mulakan dulu...Karpal belum lagi memerintah negara dah ada perancangan nak tangkap TM....atas isu perkauman...apatah lagi kami rakyat biasa..entah macam di tindas di hina..di perolok olok di bumi sendiri. Kepada anak bangsa yang NGUNDI selain BN sedarlah..sebelum terlambat.
Mulai sekarang kita tak perlu lagi cakap berlapik..tiada gunanya...mereka tidak mengenang budi.

Sayap Parti

Bahagian