Pengikut

Nuffnang

Rabu, 13 Mac 2013

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


SMS Terakhir Daripada Allahyarham Prebet Ahmad Hurairah #PeaceSabah #OpsDaulat

Posted: 13 Mar 2013 12:30 AM PDT

 sumber : Utusan Malaysia

"Salam abah, mak doakan orang (saya) selamat".
Begitu khidmat pesanan ringkas (SMS) terakhir yang dihantar Prebet Ahmad Hurairah, 24, dari Batalion 7 Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) kepada bapanya, Ismail Husin, 55, sehari sebelum Allahyarham ditugaskan untuk menyertai Ops Daulat di Lahad Datu, Sabah pada 7 Mac lalu.

Ismail berkata, Ahmad Hurairah yang merancang membawa kekasih hatinya berasal dari Bachok untuk berjumpa dengan keluarganya selepas tamat operasi itu, turut berpesan supaya menjaga diri baik-baik semasa ketiadaannya.

Ujarnya, kali terakhir dia berjumpa anaknya itu adalah semasa sambutan Hari Raya Aidilfitri, dua tahun lalu dan selepas itu Allahyarham tidak lagi dapat berkesempatan pulang ke kampung.Ya Allah, ampunilah dia, kasihilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah tempatnya, luaskanlah tempat masuknya, mandikanlah dia dengan air, salju dan embun. Sucikanlah dia dari segala kesalahan sebagaimana pakaian disucikan dari najis. Gantikan untuknya rumah yang lebih baik dari rumahnya, gantikan untuknya keluarga yang lebih baik dari keluarganya, gantikan untuknya isteri (pasangan) yang lebih baik dari pasangannya. Masukkanlah ke dalam surga dan lindungilah dia dari azab kubur dan azab neraka.
 

Sayap Parti

Bahagian