Rabu, 12 Disember 2012

Puteri Bahagian Segambut

Puteri Bahagian Segambut


Rumah Rakyat Lembah Pantai Buat @RajaNongChik Sebak dan Menangis @umbkl #BN4WP #1MalaysiaTolakFitnah #TolakPR

Posted: 12 Dec 2012 11:06 PM PST


Kalau cacai PR yang buta hati buta perut tengok gambar kat atas ni sure dorang kata Raja Nong Chik pura-pura menangis untuk tagih simpati dan meraih undi untuk PRU akan datang tetapi kenyataan yang sebenarnya bukan seperti apa yang mungkin cacai-cacai PR fikirkan.

Raja Nong Chik sebak hingga mengalirkan airmata kerana projek pembangunan semula flat 4 tingkat Kg Kerinchi, K-Residensi yang telah diperjuangkan oleh beliau sejak dari 25 tahun dahulu akhirnya tercapai walaupun beliau terpaksa berdepan dengan pelbagai rintangan.


Rintangan dan halangan utama yang terpaksa beliau hadapi adalah apabila Nurul Izzah berjaya menghasut segelintir penduduk untuk menolak rancangan pembangunan ini. Nurul Izzah juga telah menghasut penduduk membuat tuntutan yang tidak masuk akal sedangkan pemaju telah bersedia memberi apartment baru 3 bilik dengan keluasan 900 kaki persegi untuk menggantikan flat usang tiada bilik keluasan 380 kaki persegi.


Anggaran harga rumah baru mereka ialah RM350,000!! Bukan murah tu!! Pemaju juga beri wang pampasan untuk perpindahan keluar dan masuk. Pemaju juga menanggung kos menyewa penduduk sepanjang projek dilaksanakan. Itu pun tak cukup lagi?


Boleh baca cerita selanjutnya di SINISP: Nurul Izzah sebagai YB Lembah pantai patut berasa malu kerana cuba menghalang projek pembangunan demi keselesaan rakyat. Janganlah dek kerana cita-cita nak ke Putrajaya nasib rakyat diperjudikan. Akai ada ka????

www.pemuda-enggang.org

www.pemuda-enggang.org


Jom

Posted: 11 Dec 2012 05:13 PM PST

Jom

Posted: 11 Dec 2012 05:13 PM PST

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


HARI KEPUTERAAN DYMM SULTAN SELANGOR DICEMARI DENGAN HASUTAN ..

Posted: 11 Dec 2012 05:38 PM PST


SATU LAGI BUKTI YANG MENUNJUKKAN BAHAWA RAKYAT SELANGOR DARUL EHSAN MENOLAK PAKATAN RAKYAT..
BUKTINYA PABILA PROGRAM SELANGOR AGROfest 2012 GAGAL MENDAPAT SAMBUTAN..
MANA TAK DAPAT SAMBUTAN..NAMA AJE PROGRAM PERTANIAN..TAPI SEBALIKNYA..INILAH PAKATAN..KALAU TAK KENCING RAKYAT MEMANG TAK SAH..
BERTEMPAT DI PENTAS UTAMA SAF2012,ARENA STADIUM MALAWATI,SHAH ALAM,ADA SATU PROGRAM YANG DIBERI NAMA PIDATO ANAK MUDA & PELANCARAN JELAJAH BUKU TELAH DIADAKAN...ANJURAN AKADEMI PAK SAKO DENGAN KERJASAMA ALUMNI SEKOLAH POLITIK dan INSTITUT KAJIAN DASAR...

ERMM..NAMA AJE MAJLIS ILMU..TAPI HAKIKATNYA TIDAK,LEBIH MALANGNYA,PELANCARAN TERSEBUT DIADAKAN SEMPENA HARI KEPUTERAAN DYMM SULTAN SELANGOR.DAULAT TUANKU!DAULAT TUANKU!DAULAT TUANKU!
KALAU PROGRAM BERMANFAAT AKU TAK KISAH..TAPI..PROGRAM MENGHASUT DAN CACI-MAKI KERAJAAN TU..ADUHAI..PATUTLAH KEHADIRAN 40 ORANG AJE,TU PUN TERDIRI DARIPADA MEREKA-MEREKA YANG "TERPERANGKAP"DENGAN SITUASI.HAHAHA.
PENGERAK BUKU JALANAN,ZIKRI ABDUL RAHMAN DALAM UCAPANNYA BERKATA,MEMBACA ADALAH SEBAGAI PEDOMAN DALAM MENAMBAH ILMU PENGETAHUAN SEJAJAR DENGAN SURAH IQ'RA.

MANAKALA HAZIQ ABDUL AZIZ-PRESIDEN KELAB MAHASISWA KEADILAN,MENGATAKAN ANAK-ANAK PADA MASA KINI KURANG BERPENGETAHUAN & PERLU DIBERI PENCERAHAN..HAHAHAHA..ADUHAI..NAMA AJE PRESIDEN,TAPI..BERCAKAP MACAM BUDAK 3-4 TAHUN AJE.APA YANG DIKATAKAN KURANG BERPENGETAHUAN,TERMASUK DIALAH KAN..HAHAHAHA..
LEBIH LUCU...ELOK-ELOK CERITA PASAL BAB ILMU PENGETAHUAN,TUP-TUP HASUT RAKYAT AGAR HADIR KE PERHIMPUNAN SEJUTA RAKYAT YANG AKAN DIADAKAN PADA TANGGAL 12 JAN 2013 NANTI..ALAHAI..NAMPAK BENO PRESIDEN NI MEMANG KURANG BERPENGETAHUAN..SAMA MACAM ORANG ATASANNYA..
PRESIDEN MAHASISWA KEADILAN YANG BEBAL

TAK FIKIR KE KESAN-KESANNYA..BODOH TU SIMPANLAH SIKIT UNTUK ANAK CUCU KAU TU OIII.
APA YANG LEBIH HANGAT DIPERKATAKAN,BELIAU JUGA TURUT MENEMPELAK MEDIA-MEDIA MASSA YANG MENGIKUT TELUNJUK KERAJAAN DAN DIKATAKAN BAHAWA SEMUA MEDIA INI MELAPORKAN BERITA YANG TAK BENAR.HAHAHAA..HARAKAH TU BETUL KE?AKU PUN TAK PAHAMLAH KENAPALAH KORANG LANTIK DIA NI SEBAGAI PRESIDEN...BEBAL BETUL!
BELIAU JUGA BERKATA,MAHASISWA YANG ADA KAT IPTA SEKARANG NI MAHASISWA YANG DITAJA DAN SUKA MENGAMPU...PERGHH..PANAS WOOO!!!ADA KE MAHASISWA YANG CAMTU?KALAU ADA,KAU LAH KETUANYAKAN..KATA PRESIDEN MAHASISWA..HAHAHA.MAHASISWA YANG BEBAL MACAM KAU NILAH YANG MENGHANCURKAN ANAK BANGSA!

SECARA KESIMPULANNYA..SASARAN MEREKA UNTUK DAPATKAN 500 ORANG ADALAH GAGAL..BUKTI MENUNJUKKAN BAHAWA RAKYAT SELANGOR DAH TAK SABO NAK TUKAR KERAJAAN SEKARANG NI KEPADA BARISAN NASIONAL

HAMIM Ledang

HAMIM Ledang


Program RELA Bersama Pemimpin

Posted: 11 Dec 2012 10:37 PM PST
Lokasi : Pusat Khidmat Komuniti RELA, Bkt Gambir


Pengikut