Pengikut

Nuffnang

Selasa, 6 November 2012

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

0 ulasan
sumber :-

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


Zurihan buat hal lagi..apa nak jadi dengan Pemuda Kuala Langat ni..

Posted: 06 Nov 2012 04:56 AM PST

Perghh..rajin beno aku lihat Ketua Pemuda Kuala Langat ni..tak kira apa jugak keadaan sanggup turun padang..hairan bin ajaib..mana ketua-ketua pemuda pkr?tak nampak pun..aduhai..
Pemimpin muda yang macam nilah harus kita ketengahkan..tak sombong,ringan tulang dan yang paling penting sedia berkhidmat tanpa mengira latar belakang politik,bangsa dan agama.Syabas saudara Zurihan..aku bukan nak bodek ke apa ke..tapi inilah kenyataan yang harus kita terima..

Kalau angin tak tiup..takkan pokok boleh goyang..

Posted: 05 Nov 2012 10:26 PM PST


KALAU TAKDE ANGIN YANG BERTIUP,MASAKAN POKOK BOLEH GOYANG..DAN AKU RASA PERIBAHASA INI TIDAK LAGI BOLEH DIGUNAKAN TERUTAMA DI NEGERI SELANGOR,HARUS DAN WAJIB TUKAR KEPADA "KALAU SAMPAH DIKUTIP IKUT JADUAL DENGAN LORI BARU,TAKKANLAH BOLEH BANJIR KILAT"..
BEGITULAH PERIBAHASA SEKARANG NI..KALAU TAK MENUNJUK BUKANLAH PKR,KALAU TAK MENIPU RAKYAT,BUKANLAH PKR dan KALAU TAK MENABUR JANJI PALSU..BUKANLAH PKR NAMANYA..
PANAS BERAPI BILA KITA SEBAGAI UMAT ISLAM MENDENGAR KATA-KATA SEORANG YANG BERGELAR YB,DIMANA MENYOKONG MURTAD..ADUHAI..APA NAK JADI NI?
4 Nov. – Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah Anwar menegaskan, rakyat tidak seharusnya dipaksa mengamalkan agama tertentu dan perkara itu juga perlu terpakai kepada orang Melayu.
Beliau seperti dipetik menerusi laporan portal propembangkang, Malaysiakini berkata : "Apabila anda bertanya saya, tiada paksaan dalam beragama… mengapa sesetengah pihak rasa bersalah, perkara ini (kebebasan beragama) hanya terpakai kepada orang bukan Melayu, sepatutnya diguna pakai secara sama rata."
Nurul Izzah yang juga Ahli Parlimen Lembah Pantai berkata demikian ketika menjawab soalan peserta forum Negara Islam : Versi Mana; Siapa Bertanggungjawab? iaitu sama ada orang Melayu perlu diberikan kebebasan beragama seperti orang bukan Melayu di Subang Jaya, semalam.-utusan
ADAKAH INI KATA-KATA ORANG YANG MEMPUNYAI AKAL?BEGINIKAH SEORANG YANG BERGELAR YANG BERHORMAT?MENGUCAPLAH WAHAI YB!JANGANLAH NAK SALAHKAN ORANG LAIN DENGAN ISU INI.KALAU TAK FASIH DAN FAHAM DENGAN HUKUM-HAKAM JANGAN MAIN SEBUT AJE WAHAI YB.TAK MANIS DAN BOLEH JATUH KEPADA MURTAD..NA U ZU BILLAH...JANGANLAH KERANA NAK KEJAR POPULARITI DAN NAK MENCARI UNDI YB SANGGUP NAK GADAIKAN AGAMA ISLAM..
NI KENYATAAN DARI LAMAN BLOG YB:

Pro murtad Nurul patut salahkan Malaysiakini


Nurul Izzah semalam menafikan di blognya semalam seperti berikut:

Saya ucapkan terima kasih di atas pertanyaan lanjutan yang diterima setelah saya menghadiri satu forum bertajuk "Islamic State: Which version? Whose responsibility?" sebagai seorang panelis.

Sewaktu sesi soal jawab, salah satu soalan ditanya kepada saya berkait isu paksaan dalam agama melibatkan masyarakat Melayu. Jawapan saya menegaskan ungkapan – "Tidak ada paksaan dalam agama (Islam)…." – daripada ayat suci Al Quran, Surah Al-Baqarah, ayat 256. Ungkapan ini merangkumi seluruh umat manusia.


Namun ditambah, saya berpegang pada pendirian umum sedia ada, iaitu setelah memeluk Islam, seorang Muslim tertakluk dengan Syariat Islam; sebagaimana seorang warganegara tertakluk dengan Perlembagaan Persekutuan.


Saya kesal kerana ada percubaan memutarbelitkan kenyataan saya seolah-olah saya meremehkan soal aqidah atau mudah menerima orang Islam yang memilih untuk murtad.SUMBER:http://theunspinners.blogspot.com/2012/11/pro-murtad-nurul-patut-salahkan.html


ADUHAIII..
 

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH


PEMERIKSAAN KESIHATAN PECUMA BERSAMA SKUAD PRIHATIN PUTERI BHGN MASJID TANAH

Posted: 05 Nov 2012 07:05 PM PST


TARIKH  : 4/11/2012
MASA     : 6.00 PETANG
TEMPAT : TAPAK PASAR MALAM MASJID TANAH

FAMILY DAY PUTERI UMNO DUN LENDU BERSAMA PUTERI UMNO BHGN MASJID TANAH

Posted: 05 Nov 2012 07:02 PM PST


TARIKH  : 4/11/2012
MASA     : 8.00 - 1.00 PETANG
TEMPAT : PADANG TAMAN DATO SETIA, RAMUAN CHINA BESAR

PENYAMPAIAN GOODIES KEPADA PELAJAR2 SPM & STPM

Posted: 05 Nov 2012 06:59 PM PSTTARIKH  : 31/10/2012
MASA     : 2.00 PETANG
TEMPAT : SEK.MEN.KEB SULTAN ALAUDIN, MASJID TANAH

PROGRAM QURBAN PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

Posted: 05 Nov 2012 06:50 PM PST


Tarikh  : 27/10/2012
Masa   : 9.00 pagi
Tempat: Masjid Tg Dahan, Kuala Linggi

Sayap Parti

Bahagian