Pengikut

Nuffnang

Isnin, 9 Julai 2012

PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN ROMPIN

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN ROMPIN


PROGRAM BN PILIHAN ORANG MUDA...SYABAS,,,

Posted: 09 Jul 2012 06:54 AM PDT

Pelancaran BN Pilihan Orang Muda peringkat negeri Pahang telah dilangsungkan dengan jayanya di Dewan Jubli Perak Sultan Ahmad Shah Kuantan.Program ini turut dihadiri oleh barisan kepimpinan tertinggi Pemuda,Puteri dan telah dirasmihan oleh YAB MB.Apa yang amat menarik adalah limpahan anak muda yang datang dengan pelaksanaan program cara tersendiri iaitu duduk bersila di atas lamtai dewan tanpa kerusi.Para tetamu istimewa juga duduk bersila dan ini menjadikan keadaan lebih menarik dan santai.Dalam ucapan perasmian YAB MB mengingatkan anak-anak muda agar tidak tertipu dengan janji kosong pembangkang selain berkerja keras dalam persiapan menghdapi PRU 13 akan datang.Melihat kepada sokongan golongan muda dalam PRK yang lalu terbukti sokongan anak muda terhadap BN adalah semakin meningkat dan terbukti BN Adalah Pilihan Orang Muda masa kini...

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak

0 ulasan
sumber :-

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak


A. Sivanesan mungkir janji?

Posted: 09 Jul 2012 09:13 AM PDTTimbalan Pengerusi Biro Sosial dan Kebajikan MIC Kebangsaan, Datuk R. Ramanan menyelar kegagalan pakatan pembangkang menunaikan janji membantu keluarga mangsa tragedi jambatan runtuh yang meragut tiga murid di Kuala Dipang, Perak, Oktober 2009.

Menurut beliau, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungkai, A. Sivanesan yang berlagak 'hero' cuba membantu menyelesaikan masalah keluarga mangsa termasuk memfailkan saman bagi pihak mereka.

Beliau difahamkan, ADUN Sungkai itu telah berjanji memberi guaman percuma kepada keluarga mangsa bagi menuntut ganti rugi, selain mengarahkan keluarga tiga murid terbabit membuat kenyataan akhbar yang berpihak kepada Sivanesan dan pakatan pembangkang.

"Namun apabila Sivanesan telah memfailkan saman tuntutan, beliau kemudiannya mengemukakan satu perjanjian dengan keluarga mangsa.

"Antara perjanjian itu, keluarga mangsa perlu membayar lapan peratus kepadanya bagi yuran guaman," katanya di sini hari ini.

Dalam kejadian pada 26 Oktober 2009, tiga murid terbabit menyertai 298 murid tahun empat, lima dan enam dari seluruh Kinta Selatan mengikuti Perkhemahan 1Malaysia selama empat hari di Pusat Kokurikulum Pejabat Pelajaran Daerah Kinta Selatan.


Pada November 2009, tiga bapa kepada tiga pelajar yang meninggal dunia dalam tragedi jambatan gantung runtuh terbabit memfailkan saman di Mahkamah Tinggi di sini bagi menuntut ganti rugi berjumlah RM105 juta daripada 10 defendan.

Menurut Ramanan, apa yang dilakukan Sivanesan itu adalah tidak berperikemanusiaan, sekali gus membuktikan beliau bukan seorang wakil rakyat yang boleh diharapkan.

Jelasnya, tindakan itu juga membuktikan Sivanesan tidak beretika dalam melaksanakan tanggungjawab membela nasib rakyat di kawasan itu.

Beliau menambah, ADUN Sungkai itu turut mempergunakan keluarga mangsa untuk menaikkan agenda politiknya dan pakatan pembangkang semasa kenyataan akhbar dibuat.

"Ia satu tindakan yang tidak beretika dan sangat memalukan kerana sanggup mempergunakan kesusahan seseorang demi agenda politik sendiri," ujarnya.

Sementara itu, Ramanan berkata, beliau secara peribadi akan membantu keluarga mangsa tersebut bagi menyelesaikan kes mereka.

Sayap Parti

Bahagian