Pengikut

Nuffnang

Rabu, 22 Februari 2012

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


Sajak Untuk PM Dari Budak Kecik

Posted: 22 Feb 2012 08:30 AM PST


Anak sapelah ni ye. Kecik-kecik lagi dah dididik untuk mengenang & menghargai pemimpin. Siap buat sajak lagi. Baguslah kecik-kecik lagi dah dididik sebegini rupa dan harap-harap bila dah dewasa, dah besar panjang janganlah berubah jadi manusia yang tak tau mengenang budi.


CAYALAH ADIK!!!!


Sumber : Bersih 3Suku

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


TUN M SANGKAL PRESIDEN PAS...

Posted: 22 Feb 2012 07:52 AM PST


Tak perlu berbai'ah kepada pemimpin manusia biasa - Tun M


22/02/2012 3:31pm


SHAH ALAM 22 Feb. - Bekas Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, seseorang Muslim tidak perlu berbai'ah kepada pemimpin yang hanya merupakan orang biasa.

"Bai'ah bermakna kita "swear loyalty" (sumpah taat setia) kepada pemimpin yang manusia biasa dan boleh buat benda yang salah... bahkan kita dapati banyak pemimpin Pas yang buat salah daripada segi agama," katanya.

Katanya, seseorang Muslim hanya perlu tunduk kepada Allah SWT dan mengiktiraf Nabi Muhammad SAW sebagai pesuruh Allah.

Dr. Mahathir mengulas laporan akhbar hari ini bahawa Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, setiap calon Pas yang bertanding dalam pilihan raya diwajibkan berbai'ah, satu bentuk pengakuan yang lebih besar dan berat daripada bersumpah dan sesiapa yang melanggarnya "akan celaka dunia dan akhirat"."Tidak ada perlu bai'ah kepada sesiapa... bukan pun Nabi, jadi nak bai'ah buat apa?" kata Dr. Mahathir pada sidang media selepas menyampaikan syarahan perdana "Transformasi Minda Penyelidik Muda" anjuran Persatuan Pascasiswazah Fakulti Sains Gunaan, Universiti Teknologi Mara di sini hari ini.

Dr. Mahathir berkata, Pas cuba mengongkong pemikiran para penyokongnya dengan tidak membenarkan mereka menerima pendapat-pendapat yang berlainan daripada parti itu kerana itu mereka mengamalkan bai'ah di dalam parti itu.
Mengenai kenyataan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim bahawa beliau tidak akan menyaman The Wall Street Journal, Dr. Mahathir berkata Anwar memang menyokong Israel.

"Jadi Nik Aziz (Mursyidul Am Pas Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat) nak cuba pertahan dia kononnya soalnya kenapa kerajaan Malaysia benarkan kapal Israel masuk pelabuhan?

"Ya, itu adalah satu amalan antarabangsa. Kita kalau nak ada sekatan kita mungkin melanggar undang-undang antarabangsa," katanya.

Dr Mahathir berkata Malaysia tidak boleh menyokong Israel sama sekali kerana negara itu ditubuhkan daripada tanah yang dirampas daripada hak orang lain dan ini bukan satu perkara yang betul. - BERNAMA

ISU BAI'AH.

Isu bai'ah telah didedahkan dengan meluas sejak hujung minggu lalu. Ia menjadi hangat apabila ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad dari parti Pas mengakui wujudnya bai'ah talak tiga kepada mereka yang melanggari sumpah taat setia itu dan kemudiannya mengakui kesilapan beliau mengesahkan kewujudan amalan songsang itu tetapi enggan menarik balik kenyataan.

Sayap Parti

Bahagian