Pengikut

Nuffnang

Rabu, 25 Januari 2012

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Anak Tantawi! jangan malukan nama Ayah Kamu!

Posted: 25 Jan 2012 05:23 AM PST

Alhamdulillah,

Hari ini rakyat Malaysia semakin sedar dimana satu kaca dan dimana satu berlian, rakyat Malaysia juga sudah mula menilai setiap berita yang diterima dari Internet tidak semestinya benar belaka.

Terbaru dalam isu yang di hebohkan oleh media Australia terhadap percutian Dato Seri Najib dan keluarga beliau yang dikatakan bershoping sakan telah menunjukkan dengan terang fitnah yang khususnya dibuat terhadap keluarga Perdana Menteri dengan niat yang amat busuk.

Ketua Pemuda PAS Nasaruddin Hassan Tantawi turut menggunakan berita firtnah ini untuk menuduh Datin Seri Rosmah dengan niat mahu memburukan keluarga Perdana Menteri.

Seorang yang digelar Ustaz dan sering berserban dan bercerita tentang sesuatu yang tidak pasti di dalam Twitter, adakah ini yang kita perlukan didalam masyarakat kita?Beliau sering kali menggunakan kata-kata dengan berlapikkan ayat Al Quran dalam masa yang sama menuduh tanpa asas keluarga Perdana Menteri terhadap isu yang tidak langsung releven untuk membantu pembangunan negara mahupun Islam.

Sebelum ini, media Australia juga telah memfitnah keluarga Perdana Menteri dengan menuduh anak Dato Seri Najib turut serta bercuti sedangkan anak beliau berada di Kuala Lumpur dan tidak kemana-mana, akibat dari itu, satu permohonan maaf sudah dibuat untuk memperbetulkan kenyataan akhbar itu.

Fitnah ini merupakan fitnah yang tersusun yang melibatkan seorang Gay yang rapat dengan golongan Gay di Malaysia, seperti pendedahan pisau.net.

Saya nasihatkan Nasaruddin agar bertaubat dan mohon maaf kepada keluarga Perdana Menteri kerana kamu sudah menfitnah mereka. Dosa kita dengan Allah mungkin dapat diampunkan sekiranya kita bertaubat, tetapi ini dosa sesama manusia. kamu lebih tahu dari saya.
PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


BERKUASAKAH "KUASA KETIGA"?

Posted: 25 Jan 2012 10:40 AM PST

Kini iklim politik negara bergema lagi dengan satu istilah baru iaitu "kuasa ketiga" atau lebih sinonim dipanggil singkatannya IRM (Islam, Raja dan Melayu). Siapakah mereka ? apakah mereka menawarkan pilihan kepada pengundi ? Bertandingkah golongan ini pada PRU 13 nanti ? Berapa ramaikah pengikut mereka ? Apakah mereka akan bertanding atas tiket bebas ? Apakah manifesto mereka ? Adakah mereka telah bergerak dalam satu organisasi yang teratur ? Dan persoalan yang paling dinanti apakah kesannya kewujudan golongan ini kepada undi BN dan PR ? Semuanya akan terjawab pada PRU 13 yang hingga kini masih jadi tanda tanya tarikhnya? Namun apa yang dapat kita perhatikan kerja-kerja awal kearah itu telah pun berlaku....Cuma yang menjadi tanda tanya setakat mana ? Memang diakui kedua-dua parti yang sedia ada sekarang tidak dinafikan kekurangannya namun adakah ini menjadi keperluan kepada sistem demokrasi berparlimen dan raja berpelambagaan yang kita amalkan selama 54 tahun ?

EID RAMADAN 2011

Posted: 27 Jul 2011 10:38 PM PDT


SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN ALMUBARAK...

HAMIM Ledang

0 ulasan
sumber :-

HAMIM Ledang


Sambutan Tahun Baru Cina Tahun 2012

Posted: 24 Jan 2012 11:00 PM PST

Bersama penerima bantuan di Serom
Sambutan Tahun Baru Cina dan Majlis Penyampaian Angpau kepada warga emas di Kg Relau Asahan, Tangkak, Ledang
Bersama komuniti Sengkang Bt 19
Rumah Terbuka Tahun Baru Cina YB Goh Tee Tee & JPMM Dun Tangkak
Bersama penerima angpau di Bekoh, Ledang


Majlis Tahun Baru Cina Kelab Wanita Ledang

Sayap Parti

Bahagian