Pengikut

Nuffnang

Rabu, 4 Januari 2012

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Diplomat mesti hormat kerajaan Malaysia.

Posted: 04 Jan 2012 05:03 PM PST

Sinar Harian 5 Januari.


KENYATAAN MEDIA


Perjumpaan Anwar Ibrahim bersama dengan Diplomat Asing


Assalamualaikum,


Berkenaan dengan isu Kes Liwat yang di kenakan terhadap Anwar Ibrahim dan tindakan beliau untuk mengumpulkan penyokong beliau pada 9 Januari 2012, dan juga perjumpaan dengan para diplomat asing yang akan dibuat dalam masa terdekat ini, Pemuda UMNO Bahagian Seputeh suka memberi kenyataan seperti dibawah.


Malaysia merupakan sebuah Demokrasi. Sebagai sebuah negara yang berdaulat, kita tidak menghalang para diplomat untuk berjumpa dengan siapa sahaja dan menghormati pandangan dan pendirian para diplomat.


Jemputan Para Diplomat yang dibuat oleh Pemimpin Pembangkang yang mana kes beliau sedang di adili oleh mahkamah merupakan satu jemputan peribadi dan tidak ada kene mengena dengan Hal Ehwal Kerajaan mahupun Pembangkang.


Saya percaya pihak kerajaan tidak akan menghalang para diplomat untuk pergi menghadiri dan mendengar apa yang mahu di ucapkan oleh Anwar Ibrahim, tetapi saya mengingatkan mereka agar jangan sesekali menyokong apa-apa kenyataan yang dibuat tanpa mendengar penjelasan balas dari pihak Kerajaan.


Jika para diplomat memerlukan penjelasan ataupun maklum balas, saya percaya pihak kerajaan akan memberi penjelasan dan suka saya nyatakan kes ini diadili oleh  badan kehakiman yang bebas dan pihak kerajaan tidak ada campur tangan dalam kes ini seperti kenyataan YAB Dato Seri Dato Najib sebelum ini.


Saya merasakan perjumpaan ini bertujuan untuk memesongkan fakta kes liwat yang sedang beliau hadapi dengan niat untuk memburukkan kerajaan sepertimana mana kenyataan Anwar Ibrahim di Indonesia dan di ceramah-ceramah beliau.


Negara Malaysia adalah sebuah negara Demokrasi dan menghormati pandangan dari setiap lapisan masyarakt, kita juga mendukung hak dan menjaga sokongan Mejoriti tanpa menganiaya golongan minoriti yang menyokong pembangkang, jesteru itu, pihak Diplomat perlu faham perkara ini dan jangan sesekali menunjukkan sokongan kepada Pembangkang sekiranya menghormati Kerajaan Malaysia sepertimana kami menghormati kerajaan kamu.


Berkenaan dengan Jemputan untuk berkumpul pada 9 Januari 2012 oleh Pakatan Rakyat, suka saya ingatkan kepada Penyokong Pakatan Rakyat agar muhasabah diri dan lihat kepada keadilan yang telah Kerajaan laksanakan sebelum ini.


Banyak kes sebelum ini ,sekiranya pemimpin kerajaan melakukan kesalahan, mereka akan dikenakan hukuman dan Badan Kehakiman bukan satu Badan yang boleh dipengaruhi keputusanya.


Sekiranya segala bukti sudah cukup dan sekiranya Anwar Ibrahim didapati bersalah, akurlah dan teruskan lah perjuangan kamu kerana dunia belum lagi mahu kiamat.


Kita kena bersama menjaga keamanan di Malaysia dan jadikanlah Bencana yang melanda Mesir, Libya, Syria dan negara-negara lain yang bangkit atas nama Keadilan dan akhirnya lumpuh kerana termakan hasutan sesetengah pihak yang mementingkan kepentingan peribadi.


Sekian.


Mohd Razlan Muhammad Rafii

Ketua Pergerakan Pemuda

UMNO Bahagian Seputeh.


Published with Blogger-droid v2.0.2

www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


Al-kisah Saiful Bukhari, Anwar, Azlan dan Raja Petra

Posted: 03 Jan 2012 06:01 PM PST

Saiful Bukhari Azlan tidak gelabah menantikan detik-detik 9 Januari 2012 ini. Tarikh itu sebenarnya dipopularkan oleh propagandis Anwar Ibrahim dengan panggilan 901, lebih kurang sama seperti hari keruntuhan Pusat Dagangan Dunia New York di Amerika Syarikat iaitu pada 911. Saiful, … Continue reading

Atas kesedaran dan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia… Afdlin, Harun sertai perjuangan UMNO

Posted: 03 Jan 2012 05:39 PM PST

"Saya berasal dari keluarga yang susah. Tetapi sistem yang dibentuk oleh kerajaan memberi saya peluang melanjutkan pelajaran ke universiti dan mengambil bidang arkitek walaupun akhirnya saya menceburi industri seni.,” itulah luahan pengarah filem terkenal Afdlin Shauki ketika mengulas mengenai penyertaan … Continue reading

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH

0 ulasan
sumber :-

PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN MASJID TANAH


BARBER ON WHELLS

Posted: 03 Jan 2012 08:37 PM PST

Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Masjid Tanah telah menganjurkan Program barber On Wheels pada 31/12/2011 bertempat di hadapan Perhentian Bas Masjid Tanah, Melaka.

Program yang menawarkan perkhidmatan gunting rambut secara percuma kepada pelajar-pelajar sekolah sekitar Parlimen Masjid Tanah bertujuan untuk membantu golongan  ibu bapa membuat persiapan akhir bagi anak-anak mereka sebelum kembali ke sekolah pada 4 Januari 2012 nanti.

Seramai kira-kira 250 orang kanak-kanak sekolah rendah dan menengah tidak melepaskan peluang untuk mendapatkan perkhidmatan gunting rambut daripada seramai 20 orang tukang gunting yang didatangkan khas daripada semua Dun dalam Parlimen Masjid Tanah.

Menurut Ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Masjid Tanah, Puan Mas Ermieyati Samsuddin, Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Masjid Tanah sentiasa prihatin dan berusaha sedaya upaya untuk menghulurkan bantuan bagi meringankan beban ibu bapa dalam menyediakan persiapan persekolahan anak-anak. Selain daripada bantuan RM100 bagi setiap pelajar yang telah diberikan oleh kerajaan baru-baru ini, pihak kami turut memikirkan bantuan lain yang dapat disumbangkan kepada masyarakat setempat. Sehubungan dengan itu kami memilih untuk mengadakan program Barber on Wheels ini.

Turut diadakan aktiviti mewarna bagi kanak-kanak dan majlis penyampaian sumbangan beg sekolah kepada 20 orang kanak-kanak daripada Dun Kuala Linggi, DUN Tanjung Bidara, DUN Air Limau, Dun Lendu dan Dun Tabuh Naning. Majlis perasmian program ini telah disempurnakan oleh YB Datuk Wira Abu Seman bin Yusop, ahli Parlimen Masjid Tanah merangkap Timbalan Menteri Dalam Negeri Malaysia.

Turut hadir sama dalam program ini ialah Pengerusi Biro Pelajaran Exco Puteri Umno Malaysia, Saudari Seriwani Sabtu, YB Datuk Karim Sulaiman (ADUN Tanjung Bidara), YB Datuk Latipah Omar ( ADUN Tabuh Naning) dan YB Amiruddin Yusof (ADUN Air Limau) dan Saudara Hasnoul Hisham Mat Hasim, Ketua Pergerakan Pemuda Bahagian Masjid Tanah.

Sayap Parti

Bahagian