Pengikut

Nuffnang

Selasa, 3 Januari 2012

Puteri Bahagian Segambut

0 ulasan
sumber :-

Puteri Bahagian Segambut


PROGRAM BACK TO SCHOOL PERINGKAT PUTERI UMNO WP

Posted: 03 Jan 2012 07:44 PM PST

Program Back To School peringkat Pergerakan Puteri UMNO WP telah berlangsung pada 29hb Disember 2011 bertempat di Dataran PPR Sri Semarak. Di dalam program ini seramai 100 orang pelajar yang terdiri daripada anak yatim, kurang berkemampuan telah menerima sumbangan pakaian persekolahan, kasut, beg dan peralatan tulis. Bantuan telah disampaikan oleh Cik Huzry Fionnawatty Hussein, Ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Segambut merangkap Naib Ketua Puteri UMNO Wilayah Persekutuan.Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Suruhanjaya sudah adil

Posted: 03 Jan 2012 02:22 PM PST


Kerajaan BN senantiasa memperbahurui dasar kerajaan kerana mahu menberikan tang terbaik untuk rakyat.

Kerajaan telah memilih untuk melwtakkan badan yang berkecuali didalam Suruhanjaya yang mana badan ini akan bebas membuat keputusan tanpa dioengaruhi oleh mana-mana pihak.

Pada awalnya, ramau juga pemimpin politik yang membantah kerana khuatir badan ini akab digunakan oleh anasir luar boleh dipantau oleh pihak kerajaan. Tetapi atas dasar mahu memberikan ketelusan kepada rakyat, kerajaan BN mengambil langkah ini walaupun berisiko.

Ternyata apa yang berkaku hari ini, melihat gerakan pembangkang yang mahu menjadikan mahkamah di atas jalan lebih cenderung kerana mereka mempubyai agenga untuk memerintah walaupun berperang dengan rakyat sendiri.

Sesiapapun tidak boleh menjangka apa yang akan berlaku pada 9 Januari nanti, tetapi yang pastinya mereka sudah merancang untuk menurunkan seberapa ramai penyokong mereka dengan satu agebda iaitu memporakperandakan negara.

Tujuan mereka adalah untuk melumpuhkan keamanan negara dan akan berakhir dengan campurtangan luar dan dedakan dari PBB agar kita berlembut dengan sistem Suruhanjaya demi membebaskan Anwar Ibrahim.

Sebelum ini, kerajaan telah berjaya menghalang perhimpunan bersih yang mempunyai sama agenda dengan 901. Kerajaab juga telah berjaya membendung pengaruh jahat daripada mempengaruhi para pelajar kuta walaupun terlepas 60 orang sahaja.

Apa yang berlaku terhadap Anwar dan Saiful adalah masalah peribadi mereka yang mana hak kepada keduanya didengar oleh Mahkamah dibawah Suruhanjaya. Tidak ada pihak yang boleh pengaruh keputusan para hakim.

Duduk lah rumah,jalankan kerja seperti biasa, bersama kita mengekalkan keamanan dwngan menolak agenda peribadi pihak yang merancang 901.

Saya percaya mejoriti rakyat mahukan keamanan.

Published with Blogger-droid v2.0.2

www.pemuda-enggang.org

0 ulasan
sumber :-

www.pemuda-enggang.org


Wawancara Bersama Raja Petra Kamaruddin

Posted: 02 Jan 2012 07:59 PM PST

MINGGUAN: Boleh ceritakan sedikit tentang Penggerak Gagasan Kebebasan Awam (MCLM)? Raja Petra: Semasa kami wujudkan MCLM, ia diketuai oleh Datuk Zaid Ibrahim, Marina Mahathir, Malik Imtiaz, Ivy Joseph – aktivis sosial. Ia sebagai satu pergerakan bukan politik yang bertujuan untuk … Continue reading

Sayap Parti

Bahagian