Pengikut

Nuffnang

Khamis, 22 Disember 2011

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Teresak Kok tak bantu Rakyat!

Posted: 22 Dec 2011 10:31 AM PST

lima anak
Keluarga yang ditindas oleh YB Teresak Kok
Teresak Kok merupakan seorang YB Kinrara, dan beliau juga merupakan MP Seputeh. Rakyat Seputeh sudah muak dengan beliau kerana tidak pernah turun untuk melihat kawasan.
Kalau bukan kerana 78% pengundi di Kawasan Seputeh berbangsa Cina, saya percaya beliau tidak akan menang di kawasan ini, tetapi apa nak buat, berapa ramai bangsa Cina yang memangkah diatas kualiti kerja daripada memilih warna kulit? tidak dinafikan mungkin ada juga diantara mereka yang memilih berdasarkan kualiti kerja, tetapi tidak dapat dinafikan masih ramai yang memilih YB berdasarkan kulit mereka.

Negara kita sudah maju, seharusnya kita membuka mata kepada perkhidmatan seorang wakil rakyat yang disumbangkan kepada rakyat setempat bukan hanya melihat warna kulit. 
Rakat Seputeh dan Kinrara kamu tolaklah Wakil Rakyat yang tidak mahu melayan rakyat! Selama beliau memerintah apa yang beliau buat? 

Dibawah ini sebagai contoh seorang YB yang tidak turun ke bawah membantu rakyat malah beliau menuduh rakyat miskin ini menipu, sekirannya menipu, kenapa tidak disaman sahaja mereka ini? 
 

SENTUL – Seorang ibu lima anak di sini mendakwa dirinya digunakan wakil rakyat PR untuk mendapatkan publisiti murahan membantunya menyelesaikan masalahnya.
S Valamathi, 28, yang tinggal di pangsapuri Sri Dahlia, Taman Puteri, Puchong mendakwa, dia dikunjungi akhbar yang melaporkan masalahnya yang kehilangan suami dipercayai ditahan polis.
Dakwanya, selepas kisahnya didedahkan, dia dikunjungi Ahli Parlimen Puchong, Gobinh Singh dan Adun Kinrara, Teresa Kok yang berjanji menyelesaikan masalahnya.
"Mereka berjanji membantu menjelaskan bil air RM1,200 dan elektrik RM1,100 serta akan menjejaki lokasi suami, S Murugan, 35, ditahan.
"Bagaimanapun, sehingga hari ini, tiada sebarang makluman dan bantuan disalurkan menyebabkan kami sekeluarga hidup bergelap dan tiada bekalan air lebih setahun serta hidup bergantung ehsan jiran tetangga," katanya ketika ditemui di bandar Sentul, semalam.
Dakwanya, dia yang turut menghadapi masalah sewa rumah tertunggak lebih tiga tahun berjumlah RM14,700 buntu keadaan suaminya yang telah lebih tujuh bulan tidak ditemui kerana tidak dimaklumkan tangkapan ke atas suaminya....
Anda boleh baca selanjutnya di Laman teresa Kok .. yang hadir hanya 3 keluarga menerima bantuan, dihebohkan seluruh dunia .. padahal kalau dia nak beri bantuan .. sudah tentu ramai yang akan datang... tetapi biasa la .. buat kerja hanya untuk nama dan publisit .. begini lah rupanya ....

PA yang menjaga wang rakyat Teresa Kok menyatakan sepatutnya lebih ramai yang hadir, tetapi sebab kerja hanya 3 keluarga yang hadir.... boleh diterima ke? kalau di Seputeh .. UMNO buat .. cina india dan melayu semua hadir  .. nak kumpul 100 ...200 .. malah 500 keluarga senang-2 kalau nama bantuan .. Teresa Kok jangan asyik menipu rakyat!

sila klik disini

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN

0 ulasan
sumber :-

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN


HAPPY BIRTHDAY, MY LURVE....

Posted: 22 Dec 2011 09:07 AM PST
23-12-2011


BUat Suamiku Mohd Helmy Abd TAlib

Selamat Menyambut HAri JAdi yang ke 35thn... semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki

untuk sama-sama kita membesarkan anak-anak kita.

Ntah bila kala awak akan baca Entry kita kali ni....

apapun, i juz wanna say that I LOVE u Today..more ThaN YesterdaY...

Hadiah?: ermmm memandangkan every year memang ada je hadiah utk awak, kali ni kita rasa tak perlulah hadiah2....(Boleh ke gitu?......)


Khairy Jamaluddin

0 ulasan
sumber :-

Khairy Jamaluddin


Skim Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam

Posted: 21 Dec 2011 04:00 PM PST

Pergerakan Pemuda UMNO menyambut baik kesediaan Kerajaan, lanjutan daripada mesyuarat di antara Kongres Kesatuan pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (CEUPACS) bersama YAB Perdana Menteri Dato' Sri Najib Tun Razak hari ini, untuk menangguhkan tarikh perlaksanaan skim sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) bagi membolehkan rundingan bersama diadakan diantara Jabatan Perkidmatan Awam (JPA) dan CEUPACS dijalankan.

Sayap Parti

Bahagian