Pengikut

Nuffnang

Selasa, 13 September 2011

Puteri UMNO Bahagian Pandan

0 ulasan
sumber :-

Puteri UMNO Bahagian Pandan


Jemputan Ke Majlis Berbuka Puasa Puteri UMNO Bahagian Pandan

Posted: 13 Sep 2011 04:25 AM PDT

Salam Gurls,


Jemputan ke Majlis Jamuan Hari Raya Anjuran Puteri UMNO Bahagian Pandan seperti di bawah:


Tarikh: 30 hb Sept 2011.

Masa: 8.00 malam ke 12.00 malam.

Tempat: Di perkarangan rumah Puan Zahida Zarik Khan (Taman Pandan Ria 2)

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


HELLO DEAR

Posted: 13 Sep 2011 01:52 AM PDT

How are you? sorry for invading your privacy..I am Noraini Osman and I am from uk,I intend to visit Malaysia soonest because my late father is from there but i don't know anyone in Malaysia.I was hoping maybe we can be friends,you can contact me on my private email (norainiosman1@hotmail.com)so we can get to know each other better.

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

0 ulasan
sumber :-

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


HARAPAN SAYA KEPADA CALON UPSR

Posted: 12 Sep 2011 12:25 PM PDT

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.

Alhamdulillah, hari ini (Selasa), anak-anak kita akan menduduki Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR). Saya doakan, anak-anak kita yang selama ini menghabiskan banyak waktu mentelaah pelajaran akan memberikan jawapan terbaik pada ujian tersebut.

Saya percaya, dengan usaha gigih anak-anak serta disokong oleh doa dan dorongan daripada ibu bapa, anak-anak kita akan mencapai kejayaan. Saya berpendapat, hari ini adalah antara saat paling getir bagi anak-anak kita yang bukan sahaja mempunyai impian serta harapannya sendiri tetapi sudah tentu terlalu teruja bagi memenuhi impian ibu bapa juga.

Insya'Allah saya akan turun padang dan meninjau beberapa sekolah di kawasan Parlimen Kuala Nerus bagi memberikan sokongan moral kepada anak-anak yang sedang menduduki peperiksaan tersebut. Saya juga akan bertemu ibu bapa yang menemani anak-anak mereka ke sekolah nanti untuk memberikan kata-kata semangat kepada mereka.

Saya ingin sampaikan kepada mereka bahawa kejayaan anak-anak bukan sahaja menjadi harapan mereka sebagai ibu bapa tetapi juga saya sebagai pemimpin yang mereka pilih.

Saya sangat gembira dan teruja sebenarnya untuk bertemu mereka dan saya sebenarnya juga tidak sabar-sabar untuk ke sekolah bagi menunaikan apa yang saya sebutkan tadi. Umum mengetahui bahawa Terengganu telah mencatatkan kecemerlangan dalam UPSR bertahun-tahun lamanya. ia satu rekod yang menjadi saingan kepada sekolah di negeri-negeri lain.

Oleh itu, sebagai wakil rakyat, saya amat mengharapkan agar Terengganu sekali lagi akan dapat mengekalkan rekod tersebut. Bagaimanapun di tangan anak-anaklah yang akan menentuk impian serta harapan itu akan menjadi impian atau sebaliknya.

Sebenarnya saya mengikuti dengan dekat usaha anak-anak dan ibu bapa dalam usaha mereka mencapai kejayaan ini. Kegigihan ibu bapa menyediakan pendidikan tambahan kepada anak-anak termasuk menghantar mereka ke kelas tuisyen misalnya telah menjadi sebahagian hal yang biasa bagi ibu bapa. Itu tidak termasuk kelas-kelas yang diatur di rumah. Semuanya sebagai usaha untuk memastikan anak-anak kita mencapai kejayaan.

Tahniah saya ucapkan kepada ibu bapa yang sentiasa cakna, memberikan perhatian dan ingin melihat kejayaan anak-anak mereka.

Kejayaan mereka adalah kegembiraan saya. Doa saya, mereka semua, khususnya di dalam kawasan Parlimen Kuala Nerus akan memperolehi keputusan yang terbaik, insya'Allah.

UMNO Cawangan Bukit Ampang

0 ulasan
sumber :-

UMNO Cawangan Bukit Ampang


Jangan cuba ubah sejarah negara -PM

Posted: 12 Sep 2011 11:53 PM PDT

Oleh ZABRY MOHAMAD, ABDUL MUIN SAPIDIN dan ROKIAH ABDULLAH
utusanpulaupinang@utusan.com.my

BUKIT MERTAJAM 11 Sept. - Datuk Seri Najib Tun Razak mengingatkan semua pihak supaya tidak sesekali cuba mengubah fakta sejarah dengan mengagung-agungkan kezaliman pengganas komunis pada era zaman darurat.

Perdana Menteri berkata, rakyat pada era tersebut bangkit menentang perjuangan komunis yang cuba menguasai negara dengan ideologi yang tidak boleh diterima termasuk antiagama dan antituhan, malah, sanggup melakukan pembunuhan kejam.

Beliau menegaskan, komunis pada zaman tersebut tidak boleh disamakan dengan negara komunis masa kini kerana kedua-duanya berbeza dari segi ideologi perjuangan.

"Komunis zaman dahulu dan komunis zaman sekarang tidak sama. Komunis zaman darurat tidak memberi hak kebebasan kepada kita, mereka antiagama dan antituhan. Mereka zalim dan membunuh orang dengan kejam.

"Sebab itulah jangan sesiapa yang hendak mengubah sejarah negara kita, jangan ada sesiapa cuba mengagungkan orang yang sebenarnya kejam dan mengkhianati bumi bertuah ini," katanya ketika berucap pada Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri-Merdeka di Sekolah Menengah Kebangsaan Guar Perahu di sini hari ini.

Perdana Menteri berkata, komunis zaman dahulu tidak memberi kebebasan kepada rakyat termasuk menghalang pemilikan kekayaan peribadi.

Malah, kata beliau, perjuangan komunis pada zaman tersebut juga tidak akan memberi demokrasi yang membolehkan rakyat berbilang kaum di negara ini mengecapi keamanan dan keharmonian seperti hari ini.

Najib menarik perhatian, kerajaan mempunyai hubungan baik dengan negara komunis yang ada pada hari ini kerana sudah meninggalkan ideologi lama mereka.

"Mereka (negara komunis) berbuat baik kepada kita (maka) kita juga buat baik dengan mereka. Mereka hormati negara kita dan kita juga hormati negara mereka. Perjuangan mereka tidak sama seperti komunis zaman dahulu," jelasnya.

Beliau turut mengajak rakyat supaya menghargai kebijaksanaan pemimpin terdahulu yang mewujudkan pemuafakatan antara kaum dan memilih jalan rundingan bagi mencapai kemerdekaan daripada penjajah.

Menurutnya, proses rundingan ketika itu tidak bermakna pemimpin negara sehaluan dengan penjajah sebaliknya, ia adalah jalan penyelesaian terbaik sehingga membolehkan rakyat mentadbir sendiri negara ini.

"Kita telah tunjuk kepada British, kita semua berdiri atas satu tekad, punyai satu niat serta tujuan kerana kita tidak rela negara dijajah lagi pada masa itu. Kuasa besar dunia akhirnya tunduk dan beri kemerdekaan kepada negara," katanya.

Sayap Parti

Bahagian