Pengikut

Nuffnang

Sabtu, 23 Julai 2011

Hamidah Osman

0 ulasan
sumber :-

Hamidah Osman


Terima Keputusan Dengan Hati Terbuka

Posted: 23 Jul 2011 12:29 AM PDT
Rasional Atas Kematian Setiusaha Politik

1. Suruhanjaya Diraja menyiasat kematian Setiausaha Politik EXCO Selangor itu mengumumkan hasil siasatan setelah hampir dua tahun kematian beliau.

2. Pelbagai reaksi kedengaran, nada kecewa kerana keputusan tidak memihak kepada keluarga mangsa dan pastinya rasa sedikit lega kepada pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana kes itu dikategorikan bunuh diri sebagai puncanya.

3. 70 saksi telah dipanggil, termasuk pakar luar negara hinggakan ia sempat dijadikan modal parti politik untuk menghentam kerajaan dalam temmpoh dua tahun kebelakangan ini.

4. Bagi mereka yang neutral, pastinya terluah pendapat 'walau apa pun yang kerajaan buat, ia tidak akan memuaskan hati semua pihak'. Sebenarnya itu adat dunia, apatah lagi jika kes ada kena mengena dengan politik.

5. Semua permohonan keluarga mangsa dipenuhi – mereka mahukan inkues menyiasat punca kematian kemudian mendesak menubuhkan suruhanjaya siasatan diraja – semua ditunaikan.Permohonan menggunakan khidmat pakar patologi forensik Thailand, Dr Khunying Portnthip Rojanansunan turut dibenarkan.

6. Rumusan bunuh diri bukan jawapan yang pembangkang mahukan, mereka ingin bukti Beng Hock didera teruk oleh SPRM dan mereka mahu tahu apa sebenarnya yang berlaku.

7. Mereka mahu SPRM dipersalahkan dan akhirnya kesalahan itu akan berakhir dan terlekat dibahu kerajaan, dan siapakan kerajaan? sudah pastinya Barisan Nasional yang akan mendapat kesan langsung dari keputusan itu.

8. Bagi Kak Midah situasi ini tidak berkait soal siapa menang, siapa kalah. Ia sebenarnya situasi 'menang- menang' kerana pihak berkuasa memenuhi tuntutan keluarga si mati dan pegawai SPRM pula didapati tidak bersalah membunuh Beng Hock.

9. Bagi umat Islam kita beranggapan bahawa setiap kematian itu adalah ketentuan qada dan daqar yang telah ditetapkan. Buka minda dan berfikirlah secara rasional

Kak Midah
Sg Rapat, Perak

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Majlis Peguam mahu tidakan terhadap DAP!

Posted: 23 Jul 2011 10:30 PM PDT

Majlis Peguam telah memberikan kenyataan terhadap keputusan Suruhanjaya Di Raja terhadap kes TBH.
Sudah di jangkakan mereka akan membantah tanpa ada rasa bersalah dan hormat kepada Raja.
Mereka mempertikaikan keputusan itu dan memaksa majlis..

Majlis Peguam hari ini menolak keputusan Suruhanjaya Diraja yang mendapati pembantu politik DAP Teoh Beng Hock membunuh diri.

Sehubungan dengan itu, presidennya Lim Chee Wee berkata kerajaan dan Suruhaanjaya Pencegahan Rasuah malaysia (SPRM) mesti memohon maaf kepada keluarga Teoh dan memberi pampasan sewajarnya atas kehilangan mereka itu.
"Majlis Peguam meminta kerajaan Malaysia dan SPRM untuk mempertimbangkan bagi memberi permohonan maaf bertulis kepada keluarga Teoh Beng Hock dan rakyat Malaysia, berhubung kematian itu," katanya.
Katanya, pihak berkuasa juga wajar menyiasat pegawai SPRM yang dinamakan dalam laporan itu sama ada terdapat kemungkinan mereka melanggar Seksyen 304 dan 304A Kanun Keseksaan, iaitu membunuh tanpa niat dan menyebabkan Teoh mati akibat kecuaian mereka.

"Adalah jelas bagi Majlis Peguam bahawa tanggungjawab sepenuhnya kematian Teoh Beng Hock terletak di pihak SPRM dan tindakan segera mesti diambil ke atas pegawainya yang perlu bertanggungjawab ke atas kelakuan mereka," kata Lim." - Malaysiakini

Seperti biasa ... Malaysiakini akan membawa propaganda buruk dengan niat untuk memburukan kerajaan ...
Sekiranya mereka benar-benar mahukan keadilan, DAP yang menjadi punca kepada kematian TBH seharusnya dipersalahkan .. ini adalah kerana TBH megambil RASUAH adalah kerana DAP .. demi parti DAP dan demi pemimpin DAP..

DAP yang bersalah !

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

ahmadmaslan.blogspot.com


JENTERA BN SEDIA HADAPI PILIHANRAYA UMUM KE-13

Posted: 23 Jul 2011 05:55 PM PDT

PROGRAM..

Posted: 23 Jul 2011 05:48 PM PDT

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


Dear friend

Posted: 22 Jul 2011 04:03 PM PDT

Dear friend,

I am Mr. Liu Wang, an official with the International bank of Taipei,
Taiwan. I have a very sensitive and confidential brief for you from
the International Bank of Taipei, Taiwan. I ask for your partnership
in re-profiling funds. I will give you the details but in summary, the
funds are coming via Bank of Taipei in Taiwan.

This is a legitimate transaction, You will be paid 30% of your
management fee. " If you are interested, please write back and
send me your confidential telephone and fax numbers, and I will
give details and instructions. Please keep this confidential, we can't
afford to have any political problems. Finally, please note that it
must be concluded within two weeks. Please write back promptly via
this confidential email address (mrwang02@9.cn) for more
information


I'm looking forward to it.


Sincerely,
Liu Wang

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

0 ulasan
sumber :-

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


Selamat Hari Lahir Dato'Sri

Posted: 23 Jul 2011 12:19 AM PDT

Pergerakan Pemuda UMNO Cawangan Telok Datok,Banting,Selangor ingin mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR yang ke 58,kepada Y.A.B Dato' Sri Mohd Najib Tun Razak.Semoga Allah swt melanjutkan usia Dato'Sri dan memberkati Dato'Sri.Kami Pemuda Telok Datok berdiri teguh dibelakang pemerintahan Dato'Sri.Perjuangan belum selesai...

Sayap Parti

Bahagian