Pengikut

Nuffnang

Sabtu, 2 Julai 2011

Razlan's

0 ulasan
sumber :-

Razlan's


Perjumpaan Perguruan Persilatan Melayu selepas 40 tahun.

Posted: 02 Jul 2011 07:35 AM PDT

Sebentar tadi di Kelab Sultan Sulaiman, satu sejarah telah berlaku dimana perjumpaan seramai 100 mahaguru persilatan Melayu telah berkumpul.

Perjumpaan ini telah diketuai oleh YAB Dato Seri Ali Rustam, Pengerusi PERSAKA bagi membincangkan tindakan BERSIH yang akan dilakukan pada 9 Julai ini.

Pada awal mesyuarat ini, selaku Pengerusi Pengacara, Saudara Megat telah memberi penerangan secara ringkas butiran perjumpaan. Ini diikuti oleh Dato Seri Reezal Merican, Tan Seri Omar Din dan selepas itu YAB Dato Seri Ali Rustam memberikan ucapan dan mempengerusikan perjumpaan.

Perjumpaan seperti ini pernah berlaku pada 40 tahun dahulu dimana agenda tertumpu kepada peristiwa 13 Mei yang mana orang Melayu telah dihina dan dihalau keluar dari bandar akibat dari kekalahan banyak kerusi Perikatan kepada DAP.

Butiran perbincangan tidak dapat saya kongsi di sini, tetapi cukup lah sekadar saya mengatakan, ianya amat berkesan dan memberikan satu mesej yang orang Melayu tidak rela diri mereka di pergunakan lagi selepas berdiam diri sekian lama.

Perginya Pendekar Melayu ke Jalanan ini pada 9 Julai bukan untuk balik, melangkahnya mereka dari rumah sudah tentu mencari erti Jihad, bagi mempertahankan Kesucian Agama dan Negara Malaysia tercinta.

Persiapan semua telah dijalankan, hanya menungu panggilan dari Ketua. Ini bukan lagi amaran yang boleh dipermainkan oleh mana-mana pihak. !

Semoga Allah swt meredhai perjuangan kita semua. Insyallah.

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

ahmadmaslan.blogspot.com


Persatuan pertama jaga kebajikan jurugambar

Posted: 02 Jul 2011 06:40 AM PDT

FELDA belum muktamad guna baki wang KWSP

Posted: 02 Jul 2011 06:38 AM PDT

Persatuan Jurufoto Media Malaysia ditubuhkan

Posted: 02 Jul 2011 06:37 AM PDT

DEMONSTRASI TIDAK BANTU SELESAI MASALAH RAKYAT

Posted: 02 Jul 2011 06:34 AM PDT

2 JULAI 2011

Posted: 02 Jul 2011 06:25 AM PDT

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


TAHNIAH DARI NEGERI MAJU KINI SELANGOR BERUBAH JADI DARUL URUT?

Posted: 01 Jul 2011 06:26 PM PDTKenyataan yang dikeluarkan kerajaan negeri Selangor baru-baru ini bahawa mereka hanya mengeluarkan sebanyak 60 lesen kepada pusat urut di seluruh negeri itu.

Sejak kebelakangan ini,terdapat ratusan pusat-pusat urut yang tumbuh bagai cendawan di negeri ini, sehingga merebak ke kawasan penempatan setinggan.Dulu cakap lain, kini yang berlaku lain pula, apa dah berlaku? Lebih 200 pusat urut beroperasi di Klang selain berpuluh-puluh lagi wujud di Kuchai Lama, Damansara dan Ampang Jaya

Lebih membimbangkan, trend terbaru menunjukkan golongan belia belasan tahun sudah mula berjinak-jinak mengunjungi pusat-pusat urut berkenaan yang dipercayai turut menawarkan khidmat seks. Ini lagi bala besar......

Keperihatinan ini ditunjukkan oleh bantahan beberapa NGO yang memandang serius isu ini. Wakil-wakil NGO seperti Badan Amal Wanita Petaling Jaya, Pertubuhan Hua Zhong, Pertubuhan Hindu Sangam, Persatuan Wanita Kwang Tun, Keselamatan dan Kemajuan Kampung Persekutuan Ampang dan Persatuan Pembangunan Kerjaya Malaysia.

DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


Biawak BERSIH.......MELAYU yang LUPA

Posted: 01 Jul 2011 02:48 AM PDT

1 Julai 2011

Posted: 01 Jul 2011 02:09 AM PDT


DENGAR LAH Wahai Warga UMNO Bhg Ayer Hitam..
pesan YB Datuk Haji Samsolbari bin Jamali sempena ulangtahun kelahirannya ke 51 (1.07.11 Jumaat Keliwon)

.... Jika hari ini diriku GEMBIRA dengan DUNIAWI..SEDARKANLAH aku dengan amaran ALLAH..
Jika aku BERSEDIH ..pujuklah aku dgn TASRBIAHNYA PENCIPTANYA..
Jika antara kita ada TEMBOK PEMISAH...LERAIkan ia dengan UKHWAH...
Dan jika pernah hatimu TerLUKA lantaran SIKAPku .... TEGURla aku agar berubah..
Namun satu harapanku..UKHWAH KITA UNTUK SELAMANYA..
.".."................. 1 July 2011...

Wahai rakan UMNO ku diluar sana, hayatilah kata-kata YB DunSemarang ini...
bahawa beliau juga berjiwa rakyat dan tiada manusia di dunia ini yang penuh sempurna. Marilah kita semua berpadu tenaga membina UMNO Agama dan Bangsa.BYM69.

Khairy Jamaluddin

0 ulasan
sumber :-

Khairy Jamaluddin


Provocative Acts of Sabotage

Posted: 30 Jun 2011 05:00 PM PDT

Its day 6 for Team Malaysia of the Freedom Flotilla 2 mission to Gaza. For the last four days we've been stuck on the sun-kissed Greek island of Corfu, once the summer playground for England's aspirational middle class.

Sayap Parti

Bahagian