Pengikut

Nuffnang

Khamis, 12 Mei 2011

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

ahmadmaslan.blogspot.com


AHMAD MASLAN BERAZAM BAWA MASUK PAS KE DALAM BN

Posted: 12 May 2011 07:39 AM PDT

KUALA LUMPUR DAN JAKARTA DIHARAP SELESAI MASALAH SEMPADAN PERAIRAN

Posted: 12 May 2011 07:38 AM PDT

Posted: 12 May 2011 07:28 AM PDT

12 MEI 2011

Posted: 12 May 2011 07:20 AM PDT

11 MEI 2011

Posted: 12 May 2011 06:51 AM PDT

Jadikan penyatuan Melayu hasrat utama UMNO

Posted: 12 May 2011 06:47 AM PDT

SELAMAT HARI LAHIR UMNO ke 65

Posted: 12 May 2011 06:45 AM PDT

Anwar perlu sumpah nafi dakwaan

Posted: 12 May 2011 06:44 AM PDT

Tiada konspirasi UMNO, BN dan Najib dalam kes Anwar

Posted: 12 May 2011 06:43 AM PDT

'Terima kasih Perdana Menteri'

Posted: 12 May 2011 06:42 AM PDT

umno bahagian cheras

0 ulasan
sumber :-

umno bahagian cheras


Syed Ali cadangkan mereka yang pertikai kedudukan agama Islam dikenakan ISA

Posted: 11 May 2011 11:23 PM PDT

MEREKA yang cuba memprovokasikan agama lain perlu dijadikan agama rasmi selain Islam sepertimana yang sudah termaktub dalam perlembagaan, perlu dikenakan tindakan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Menurut Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee, kerajaan perlu tegas menangani isu tersebut kerana jika dibiarkan akan mengundang keresahan antara penganut pelbagai agama di negara ini.

"Jika kerajaan hanya sekadar memberi teguran atau ingatan, ianya dilihat tidak berkesan kecuali mereka yang terbabit dikenakan tindakan lebih tegas seperti ISA," ujarnya.

Beliau berkata, isu agama sering dimanipulasikan oleh sesetengah pihak dilihat boleh mencetuskan ketegangan antara kaum dan dikhuatiri akan menjejaskan keamanan negara.

"Keadaan akan menjadi bertambah buruk apabila isu tersebut dieksploitasikan oleh parti-parti pembangkang yang cuba meraih sokongan," tambahnya.

Katanya, isu agama dan perkauman sudah lama dijadikan modal politik oleh parti-parti pembangkang terutama menjelang Pilihan Raya Umum (PRU).

Beliau menegaskan, semua pihak harus menerima dan menghormati Islam sebagai agama rasmi sepertimana tercatat dalam Perlembagaan Persekutuan dan tidak perlu dipertikaikan lagi.

Sehubungan itu, Syed Ali menyarankan pelbagai pertubuhan agama yang ada di negara ini menghormati penegasan Datuk Seri Najib Tun Razak bahawa Islam sebagai agama rasmi yang tidak boleh diubah dalam apa jua kedaan.

"Semua penganut pelbagai agama di negara ini harus menghormati ingatan Perdana Menteri bagi menjaga keharmonian dan hubungan baik rakyat pelbagai kaum," ujarnya.

Dalam pertemuan dengan para cendiakawan Islam di Putrajaya semalam, Najib menegaskan Perlembagaan amat jelas tentang kedudukan Islam dan agama-agama lain dalam apa jua keadaan. Perlembagaan Negara tidak boleh dipinda.

Perdana Menteri memberi ingatan tersebut ekoran mengenai satu pertemuan paderi dari seluruh negara di Pulau Pinang baru-baru ini yang antara lain didakwa membawa agenda menjadikan Kristian sebagai agama rasmi Persekutuan.

Menurut Syed Ali lagi, mereka yang membawa agenda tersebut (kristian) secara jelas cuba memperlekehkan agama Islam dan sekaligus menghina kedudukan Duli Yang Maha Mulia Yang Di-Pertuan Agong selaku ketua agama.

"Kerajaan tidak sepatutnya berdiam diri atau sekadar memberi teguran kerana kejadian seumpama itu tidak mustahil akan berulang lagi," katanya.

Mengulas lanjut saranan Perdana Menetri itu, beliau menegaskan pihak yang mempertikaikan kedudukan agama Islam itu sengaja berbuat demikian kerana mempunyai agenda tersendiri.

"Saya tidak nampak mereka tidak memahami sejarah dan perlembagaan, tetapi sengaja membangkitkan isu tersebut untuk mendapat sokongan kaum atau penganut agama tertentu," katanya.

Syed Ali tidak menolak kemungkinan mereka sengaja berbuat demikian kerana melihat orang Melayu dan umat Islam di negara ini sedang berpecah-belah kerana persengketaan politik.

"Inilah akibatnya jika kita lemah dan tiada perpaduan, akhirnya bukan Islam cuba mengambil peluang tersebut untuk meminggirkan kedudukan orang Melayu," tegasnya.

DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


TERIIMA KASIH UMNO

Posted: 11 May 2011 02:07 AM PDT

Kami Warga Pendidik SMK Datuk Menteri, ingin mengucapkan SELAMAT ULANG TAHUN UMNO KE 65.
UMNO BHG AYER HITAM dan UMNO DUN SEMARANG. Terima kasih kami ucapkan atas jasa dan bakti yang telah ditebarkan kepada anak Bangsa, Agama dan Tanah Ayer. TERIMA KASIH UMNO.

Sayap Parti

Bahagian