Pengikut

Nuffnang

Ahad, 2 Januari 2011

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

UMNO CAWANGAN GOMBAK SELATAN

0 ulasan
sumber :-

UMNO CAWANGAN GOMBAK SELATAN


PENOLAKAN KHUSRIN BERMOTIFKAN POLITIK !!!

Posted: 02 Jan 2011 05:00 PM PST


Apa yang saya lihat sekarang ni Pembangkang sering mainkan isu berkenaan dengan pelantikan Datuk Mohammed Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Selangor.adakah beliau membuat salah ??? nampaknya ini adalah bermotifkan Politik.

ini dinyatakan oleh Naib Presiden UMNO,Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi sendiri,Beliau juga menganggap,kebimbangan kononnya akan wujud krisis perlembagaan berikutan pelantikan berkenaan hanyalah andaian semata-mata.''Tiada krisis perlembagaan dalam isu pelantikan Mohammed Khusrin sebaliknya segala yang terjadi akibat 'krisis minda' di kalangan pemimpin pakatan pembangkang,'' katanya.


Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan penutup program anak angkat Universiti Teknologi Mara (UiTM) di Sekolah Kebangsaan Sungai Nipah semalam.

laporan dari UTUSAN MALAYSIA menyebut Ahmad Zahid yang juga Menteri Pertahanan berkata,pemimpin pembangkang tidak mahu menerima hakikat bahawa SUK Selangor harus datang di kalangan pegawai-pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan.

''Pelantikan Mohammed Khusrin tidak menyalahi Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Tubuh Negeri Selangor.Mengikut sejarahnya,Selangor merupakan antara Negeri Melayu Bersekutu dan ini bermakna,SUK dilantik oleh Ketua Setiausaha Negara (KSN)," katanya.

Mengulas mengenai pengharaman logo gagasan 1Malaysia di Selangor, Ahmad Zahid berkata, ia merupakan satu tindakan zalim kerana logo tersebut boleh digunakan di negeri-negeri lain.Katanya,Barisan Nasional (BN) juga tidak pernah mengharamkan logo-logo pakatan pembangkang di negeri-negeri yang ditadbirnya.

''Sudah tiba masanya rakyat Selangor menolak mentah-mentah kerajaan pakatan pembangkang dan digantikan dengan kerajaan BN supaya rakyat tidak menghadapi masalah," katanya.

POST BY DR MEE...

UMNO GOMBAK SELATAN BANGKIT SEMULA !!!

Posted: 02 Jan 2011 03:42 PM PSTBuat kesemua pengunjung2 Blog yang sekian lama mengunjungi Blog ini.Blog UMNO Gombak Selatan akan bangkit semula.3 blogger yang lahir dari UMNO Cawangan Gombak Selatan akan turut serta menyinari blog ini.Nantikan kemunculan kami.Blog UMNO Cawangan Gombak Selatan akan kembali menyengat Gelombang Politik Tanah Air.


NANTIKAN 3 BLOGGER KELAHIRAN UMNO GOMBAK SELATAN...

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak

0 ulasan
sumber :-

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak


Kuasa punya pasal, Cikgu Rahim ( PAS ) sanggup mati pertahankan Karpal!

Posted: 01 Jan 2011 10:33 PM PST

Sebelum ini Pengerusi DAP Karpal Singh pernah memberi amaran 'langkah mayatnya dahulu' jika Pas mahu menubuhkan negara Islam di Malaysia.

Kini seorang wakil rakyat Pas turut memberi amaran 'langkah mayat saya dahulu' jika ada pihak yang ingin 'mengusik' Pengerusi DAP itu.

Datuk Wan Abd. Rahim Wan Abdullah yang juga bekas Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan berkata, pengorbanan itu dibuat atas dasar kesetiaan dan semangat setia kawan Pas terhadap pakatan pembangkang yang turut dianggotai oleh DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).Difahamkan juga Wan Abd. Rahim berkata demikian semasa berucap di konvensyen pakatan pembangkang di Dewan Millenium Kepala Batas pada 19 Disember lalu, yang mana, majlis tersebut turut dihadiri Karpal dan beberapa pemimpin pembangkang lain.

Karpal merupakan pemimpin DAP yang paling lantang menentang sebarang usaha Pas untuk menjadikan Malaysia sebuah negara Islam yang berteras hukum hudud dengan mengatakan Pas perlu 'melangkah mayatnya terlebih dahulu' jika mahu menyaksikan cita-cita itu tercapai.

Malah, nada Karpal tidak pernah kendur walaupun Pas telah bergabung dengan DAP dan PKR di bawah pakatan pembangkang. Beliau berterusan mempertahankan pendirian tegas tersebut kerana bagi Pengerusi DAP itu, Malaysia lebih sesuai dengan sistem sekular.

Apa yang boleh dikatakan ialah PAS memang sanggup mati demi kafir DAP! Inilah ciri-ciri puak khawarij! Sesama Islam dikafirkan....dikatakan munafik, kafir, dimaki hamun, dengan kafir sangat mesra bagai saudara!!!! MasyaAllah..

Warna-warni politik
Torashah..

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

0 ulasan
sumber :-

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


TAHUN BAHARU DAN PERISTIWA

Posted: 02 Jan 2011 09:35 AM PST

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.

Dalam diam sudah tiga hari kita memasuki tahun 2011. Apa yang telah kita tinggalkan pun, semakin hari semakin hilang dari ingatan. Entah di mana silapnya, itulah yang sentiasa berlaku.

Ada juga yang menanam azam di tahun baharu, masuk di hari ketiga ini, ia semakin hilang dari perhatian. Tidak mengapalah. Sekurang-kurangnya kita mempunyai azam sendiri, kita ada kemahuan dan kita ada keinginan. Saya merasakan masih belum terlambat untuk mengucapkan selamat menyambut tahu baharu kepada anda semua. Mudah-mudahan tahun ini akan menjadi lebih baik berbanding tahun-tahun sebelumnya.

Dalam politik Terengganu, tahun baharu telah meleraikan satu persoalan besar mengenai pelantikan Pengerusi Badan Perhubungan Terengganu. Tahniah kepada YAB Menteri Besar Terengganu yang telah diberikan semula amanah untuk memimpin parti. Bagi saya, ia telah membawa satu pengertian yang besar dalam kontekjs ia diumumkan menjelangnya tahun baharu.

Saya menaruh harapan yang kuat bahawa kepimpinan baharu parti akan dapat melaksanakan apa yang telah diamanahkan. Dan, sudah tentu kita semua - pemimpin dan ahli parti mestilah berganding bahu dalam memastikan kejayaan ini.

Tahun baharu juga kita raikan dengan kejayaan Malaysia dalam Piala Suzuki - meleraikan penantian selama 14 tahun. Lebih bertuah, enam pemain dalam pasukan Malaysia itu adalah anak Terengganu yang sudah tentu amat mengembirakan kita semua.

Esok, tahun baharu yang ketiga bermulanya alam persekolahan. Anak-anak dan ibu bapa yang mempunyai anak pertama kali ke sekolah akan lebih sibuk. Mudah-mudahan anak kita akan terus melakar kejayaan dan menjadi pewaris masa depan negara yang hebat dan berjaya dalam apa jua bidang dan perkara.

Itulah harapan saya, semoga ia menjadi nyata. Insya'Allah.

Sayap Parti

Bahagian