Pengikut

Nuffnang

Jumaat, 31 Disember 2010

Hamidah Osman

0 ulasan
sumber :-

Hamidah Osman


Selamat Tahun Baru 2011

Posted: 31 Dec 2010 02:38 PM PST





Assalamualikum WTB dan Salam Sejahtera


Semoga damai dan kasih Allah mengisi setiap hari dalam hidup Anda dan cahaya jalan Anda melalui Tahun Baru.


Harapan Tahun Baru ini Kita akan memiliki visi baru,


misi baru, hidup baru, hari baru yang akan lebih baik dari hari kemarin


Berharap anda dan keluarga anda selalu selamat dan bahagia.


Selamat Tahun Baru 2011.



Kak Midah Sekeluarga

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

ahmadmaslan.blogspot.com


Salam 2011

Posted: 31 Dec 2010 08:41 PM PST

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN

0 ulasan
sumber :-

MAS ERMIEYATI BTE HJ SAMSUDIN


di ambang tahun baru.....babai 2010

Posted: 31 Dec 2010 11:17 AM PST

Jam dah pun tunjuk pukul 1:43am...aku baru je sampai rumah dari kl 40minit yang lalu....

Petang tadi aku singgah jap ke majlis pelepasan Konvoi Bermotor kelab Rakan Muda Parlimen Masjid Tanah kat Bukit Beringin. Tak dapat tunggu lama sebab nak menghantar adik lelakiku Ady Iskandar merisik...ala, bukan jauh pun.. kampung sebelah aje...kira orait la tu kan. tak sia2 ady lambat nak kawin.... (kak emy baya ko dulu dah ada anak 2 dah tau..hihihh)

 mak tengah sarungkan cincin merisik kat tangan ain bakal menantu, insyaallah...

eh bro, mana leh amik gambau dulu...tak aci betul laaa
 apapun, kita sama-sama doa agar jalinan yang termeterai hari ini akan terlaksana nanti..insyaallah ...amin

WOKEY..........................cerita lain pulak
hmmm... lepas habis je urusan merisik tu, aku terus balik ke rumah siap2 nak ke kl pulak....dah janji dengan kwn2 lama nak jumpa hari ni...janji jam 4pm, tapi aku paling lambat sampai..jam 7suku baru tiba,.seronok sangat dapat jumpa kawan2 lama stf 893.  we had so much fun, loads of food...and siap tukar2 hadiah lagi. Ni semua gara-gara aku tengok gambar my stf junior yaang dok buat reunion last november. jeles jeles...jeles....jadi aku pun hantar mesej to eideq a.k.a "madamme dhaka" n i asked her whether boleh ka arrange time for us to get together once she's back from dhaka. alhamdulillah responnya baik...n others pun dok reply in FB.Nizeq pulak volunteer jadi host.... n here we are today (31stdecember, 2010) @ eco park setia...(phuh...lawaaaaa u... rumah sana memang kelassssss-kelasssss nyah...). Bangga akak dapat masuk dalam...hihih


haaa, ni nizeq tuan punya tanah kedaung......phuh...rumah hang memang lawo la beb.....

fizzy badar sedang menunjukkan cara2 utk membuat kopi....(kasik can laa kat rumah dia xde menatang tu...)

KECOH!!!!! memasing tengah tengok apa nombor yang dapat n hadiah mana utk cabutan no bertuah.....

tadaaaaaa..... hati riang selepas dapat n bukak hadiah......(wei nizeq a.k.a mak buyong x aci tutup perut guna bantal...)

ni masa aku mula2 sampai.....(walaupun paling lambat tiba)
hmm....nampak atas meja ada cheese cake, pasta....selamat dah dalam perut memasing...
apapun, thanks to sahabat2 yang memang sporting...ada sanggup drive jauh dari kulim juz to meet up kwn2 lama. macam2 memori lama keluar, dapatlah jugak kita meng"update" berita kawan2 yang mana2 dah m.i.a tu kan.....ada jugak yang tak dapat datang sebab ada ketentuan lain..hopefully , next time around akan lebih ramai yang join, in case ada kwn2 lama yang dok baca post ni...pls contact aku balik, boleh update hp number and address. doa aku buat semua sahabat2 aku ni...wish u all the best for this coming 2011(eh dah 2011 dah pun...) semoga panjang umo, murah rezeki, dipertemukan jodoh , kesihatan yang baik serta bahagia dunia dan akhirat nanti.......amin.....

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

0 ulasan
sumber :-

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


SELAMAT DATANG 2011.......... SELAMAT TINGGAL 2010

Posted: 31 Dec 2010 08:14 AM PST


Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Cheras ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2011 buat semua ahli - ahli Puteri UMNO Bahagian Cheras, ahli - ahli Puteri UMNO Bahagian - Bahagian di Wilayah Persekutuan, rakan-rakan pembaca dan juga sahabat-sahabat bloggers diluar sana.

Semoga kehadiran tahun baru 2011 nanti, menjanjikan kebahagian dan kemakmuran buat seluruh rakyat Malaysia. Diharap, Allah akan terus memberkati serta merahmati bumi Malaysia ini. Amin.

Dato Hj Rosol B Wahid

0 ulasan
sumber :-

Dato Hj Rosol B Wahid


Tahun baru 2011,Syukur dan Sawit

Posted: 30 Dec 2010 09:19 AM PST

Salam bloggers...Lama sungguhnya rasanya saya tidak menulis dan mencoretkan sesuatu di laman maya ini. Maaf setinggi-tingginya kepada rakan dan taulan yang saya rasa amat kecewa kerana setiap kali menrjah masuk ke laman ini tetapi ianya tidak di 'update' maaf banyak-banyak. Semuanya ini kerana ketiadaan masa yang sesuai ditambah pula ketiadaan isu atau perkara yang boleh dibangkitkan. Bermula dengan tahun baru 2011 ini InsyaAllah saya akan cuba mengupdate sekerap mungkin...orang Terengganu sebut 'kerek'...InsyaAllah.

Tidak lama lagi kita akan sambut tahun baru 2011. Alhamdulillah kita masih dipanjangkan usia untuk terus berbakti di alam fana ini. Syukur kita kepada Allah dan terima kasih kita kepada manusia-manusia yang telah banyak berbudi sama ada secara langsung atau tidak langsung kepada kita. Syukur kita yang paling mulia ialah kepada pencipta dan pemberi segalanya kepada kita iaitu Allah Swt. DIA memberi segalanya kepada kita dengan percuma tanpa meminya bayaran walaupun satu sen.Cuma apa yang diperintahkan ialah amar makruf dan nahi mungkar. Itu sahaja.

Syukur kita seterusnya ialah kepada manusia yang berbudi dan berjasa kepada kita iaitu ibu bapa kita, guru-guru kita, jiran tetangga kita dan semua yang budiman kepada kita. Kerana tanpa mereka siapalah kita. Tidak lupa juga kepada pemerintah yang menjadikan negara kita ini aman, makmur dan sejahtera sehingga kita mampu mencari rezeki secara aman di bumi bertuah ini. Ditambah pula kehebatan dan kepintaran pemimpin kita yang diberi idea dan inayah oleh Allah untuk menjadikan bumi Malaysia ini bagai permata di Nusantara. Tidak hairanlah berpusu-pusu rakyat negara jiran datang sama secara sah atau sebaliknya ke sini. Alhamdulillah.

Syukur juga kita kerana harga sawit dan getah melambung tinggi. Anak buah saya di Felda Bukit Bading, Felda Mengkawang, Felda Tersat dan Felda Jerangau Barat serta pekebun kecil getah dan sawit hari ini beritahun (royat) kepada saya bahawa mereka tidak pernah mengimpikan harga komoditi setinggi hari ini. Jawapan saya hanyalah bersyukur dengan segala kurniaan ini dan jangan lupa untuk sedekahkan alfatihah kepada pemimpin yang membawa mengusahakan sawit dan getah untuk dijadikan tanaman utama negara, kerana tanpa usaha dan idea mereka saya yakin rakyat Malaysia tidak kenal sawit atau getah sementelah pula untuk dijadikan pendapatan utama. Fatihah untuk mereka...Moga mereka terus diberkati. Saya berkata demikian kerana getah berasal dari Brazil dan Sawit pula dari Afrika...

Akhir sekali syukur kerana Pasukan Bola Malaysia Johan Piala AFF Suzuki... Malaysia Hebat, Malaysia Boleh dan kita semua boleh...

Kata hukamak...'Jadilah orang yang banyak memberi manfaat bukan mereka yang banyak membawa mudarat'...Fikir-fikirkanlah

DunSemarang

0 ulasan
sumber :-

DunSemarang


TAHNIAH!!! Harimau MALAYA...DunSemarang mencadangkan agar dimasukkan ke dalam "Malaysian Book of Records"

Posted: 30 Dec 2010 07:11 PM PST



Kami Warga UMNO DunSemarang, mengucapkan Tahniah dan Syabas di atas kejayaan Skuad Harimau Malaya yang menjadi juara. Tahniah..sekali lagi kerana Pasukan kita di hormati sebegitu rupa..hingaa boleh di hantar dan di iringi dengan kereta Perisai..Syabas. Kami mencadangkan agar peristiwa ini di masukkan ke dalam senarai "BUKU REKOD Malaysia". Satu peristiwa yang membanggakan. Belum terjumpa di mana-mana tempat seperti ini..TAHNIAH..TAHNIAH..



Kami ingin memberi seterus penghargaan agar pihak Kerajaan, menyenaraikan peristiwa ini ke "Malaysian Book of Records", agar menjadi iktibar. teladan dan semangat 1 MALAYSIA.(Foto ihsan dari www.gempak.org) bym69.

Suami isteri dakwa dipukul polis hingga patah gigi...BETUL KE?

Posted: 30 Dec 2010 05:42 PM PST

Foto sebagai hiasan sahaja ihsan dari khairoadi.blogspot. com

(Merujuk Utusan 30.12.2010)
KATANYA.. semasa tiba di R&R terbabit, dia memberhentikan keretanya di belakang kereta kedua-dua lelaki itu kerana tiada tempat letak kenderaan yang kosong.
****(Kenapa tiada otak ker..parking kat belakang kenderaan orang lain..tiada fikiran ke bagaimana orang tersebut akan keluar parking..ini bukan zaman BATU. Fikirlah kalau diri sendiri yang kena, saya pasti lagi HEBAT provokasinya..saya bukan hendak membela POLIS atau Orang Berkenaan..tapi fikirlah kalau diri kita yang kena..Polis atau siapa pun orang biasa punyai perasaan ..macam orang hutan pulak, saya sendiri pernah mengalaminya, bila saya tegur dan minta undurkan kereta, malah saya yang di CIBAIKAN..apa jenis orang macam ini..saya memang tak mahu gaduh..kalau gaduh biarlah macam 13 Mei sahaja..punah segalanya..lagipun kita Melayu ini bukan banyak harta..bukan ada kebun luas. bukan ada kereta mewah..bukan ada rumah besar..tak rugi pap pun..
itu dia yang salah , saya kena CIBAIKAN..bagaimana kalau saya yang salah..mungkin PENUMBUK juga sampai kat saya, tapi dendam saya satu keluarga terus bernyala hingga kini)

KATANYA LAGI..."Namun semasa hendak ke kereta semula, saya lihat mereka menghampiri isteri saya, Lim Chung Keok, 34, dalam keadaan marah-marah.

Sambung KATANYA LAGI.."Saya enggan bergaduh lalu "menolak lelaki itu perlahan "tetapi tiba-tiba mereka menumbuk di muka saya sehingga berdarah dan patah dua batang gigi," katanya ketika ditemui di sini hari ini.
( Pergh..MENOLAK PERLAHAN..boleh caya ker...kalau setakat perlahan..saya rasa tidak akan terjadi perkara seumpama itu lahhh. Tengok gaya dan perwatakan kita tahu,
Apa salahnya..MINTA MAAF..habis cerita..ini mungkin terlalu EGO..minta maaf pun tak mahu..kalau rasa salah ,minta maaf dan jangan tolak orang yang sedang marah..ingat ....TUAN.. ker Di Tanah Melayu ini..sedarlah sikit kami beri laluan tinggal kat sini..)

KATAKU LAGI..Wahai anak BangsaKu, ingatlah rukun Negara dan amalkan,Kesopanan dan Kesusilaan, bukan setakat mengaku Warganegara Malaysia namun..perangai macam zaman Batu. Kurang Ajar..Inilah suku sakat Namawee yang mempersendakan Lagu Negaraku dan Melayu...saya haraf pemberita mengambil berita dari ke dua belah pihak..bukan setakat gigi patah ..mesti ada cerita disebalik itu...

Ingatlah..di jalan raya dan di mana sahaja siapa yang sering membuat PROVOKASI dan publisiti murahan..kita tahu dan fikirlah sendiri..Ini belum lagi kalau LGE atau LKS menjadi TPM..lagi huru hara di buatnya..
Oleh itu ANAK-ANAK KU..kekal lah bersama UMNO ISLAM Dan MELAYU serta RUMPUN MELAYUNYA. Walaupun UMNO itu tidak Lengkap sepenuhnya..namun itulah wadah untuk kita bernaung..kita mesti terima dan AKUINYA. yang lain PASTI TIDAK.

Sayap Parti

Bahagian