Pengikut

Nuffnang

Selasa, 7 Disember 2010

Hamidah Osman

0 ulasan
sumber :-

Hamidah Osman


SALAM MAAL HIJRAH 1432H

Posted: 07 Dec 2010 03:07 AM PST


Assalamualaikum W.B.T, salam ukhwah kepada semua . Masa bergerak pantas tanpa mempedulikan kita dan apa yang berlaku di sekeliling kita. Dalam tidak sedar kita telah pun menjengah tahun baru Awal Muharram 1432H.

Alhamdulillah dengan usia yang dipanjangkanNya kita bersua lagi di tahun baru ini. Semoga Allah mengurniakan kita nikmat dan kesejahteraan di tahun baru 1432H ini.

Maal Hijrah merupakan permulaan tahun baru Taqwim Islam. Ia bermula demi memperingati peristiwa Hijrah Nabi Muhammad S.A.W dari Kota Mekah ke Kota Madinah pada tahun 622 Masihi dan mengingatkan kita tentang perubahan.

Perubahan dari perkara negatif kepada perkara positif atau dari kurang baik kepada yang lebih baik dan sempurna.

Salam Maal Hijrah 1432H daripada

Kak Midah Sekeluarga kepada seluruh warga DUN Sg Rapat

ahmadmaslan.blogspot.com

0 ulasan
sumber :-

ahmadmaslan.blogspot.com


BN CONVENTION SHOULD BE HELD MORE OFTEN - AHMAD MASLAN

Posted: 07 Dec 2010 09:31 AM PST

NEW BN CHARTER INJECTS ENTHUSIASM IN BN MEMBERS

Posted: 07 Dec 2010 09:29 AM PST

AHMAD MASLAN CHALLENGES ANWAR TO STEP DOWN AS OPPOSITION LEADER

Posted: 07 Dec 2010 09:28 AM PST

SALAM MAAL HIJRAH

Posted: 07 Dec 2010 09:23 AM PST

AKTIVITI..

Posted: 07 Dec 2010 09:20 AM PST

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

0 ulasan
sumber :-

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


GEMPARRRR

Posted: 07 Dec 2010 09:33 AM PST

http://www.malaysia-instinct.com/malay/index.php?option=com_content&view=article&id=1566:gempar-nik-aziz-tenat&catid=121:farah-deebah&Itemid=1376

Ini satu berita gempar yang terima tengah malam ini...dimaklumkan seorang rakan dari Kelantan bahawa Nik Aziz sakit tenat malam ini dan terpaksa dibawa ke hospital.

Punca dikatakan kerana sesak nafas.

Nik Aziz dikatakan dibawa menggunakan ambulan malam tadi.

Setakat ini tidak banyak maklumat yang diperoleh namun keadaan beliau dikatakan tenat dan beliau ditempat di wad rawatan rapi Hospital

Sakit beliau ini dikatakan ada berhubung kait dengan sakit dialami ketika mengerjakan haji tahun ini. Beliau dikatakan gagal menyempurnakan ibadah berkenaan dan terpaksa membayar Dam (denda).

Nampaknya sakit mengikut beliau sehingga ke negara ini...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DunSemarang

1 ulasan
sumber :-

DunSemarang


Samy berundur pada 1431 H selepas 31 TH...

Posted: 06 Dec 2010 11:39 PM PST


Berundur selepas 31 tahun di tahun Hijrah 1431..bermakana MIC berHijrah Ke pimpinan..semuga yang datang LEBIH baik dari yang PERGI.
SAPA SAMY...
Samy Vellu Sangalimuthu (Lahir 8 Mac 1936), lebih dikenali sebagai Samy Vellu, dikenali sebagai Semi Value (Nilai Separa) di kalangan musuh politiknya[perlu rujukan] adalah seorang ahli politik Malaysia berketurunan India (Tamil) dan seorang ahli arkitek berdaftar. Beliau merupakan Presiden MIC dan telah memegang jawatan berkenaan sejak 1979. Beliau merupakan bekas Menteri Kerja Raya Malaysia.
Kedua ibu bapanya merupakan seorang penoreh getah di Kluang, Johor, bersama-sama imigran India yang lain yang dibawa oleh penjajah British bekerja di ladang-ladang getah. Semasa remajanya, beliau pernah menjadi konduktor bas di GTC Bus Company, syarikat pengangkutan tempatan pada 1950. Kemudian beliau menjadi budak pejabat di sebuah firma arkitek. Dengan tidak putus asa beliau belajar sambil masa sehingga berjaya menjadi seorang arkitek yang bertauliah.
Samy Vellu mempunyai seorang anak lelaki, Vell Paari dan seorang anak perempuan. Beliau berkahwin dengan Datin Seri Indrani, isteri kedua beliau yang merupakan seorang pemilik restoran. Menantunya, Shaila Nair merupakan penyanyi terkenal yang selalu mengadakan persembahan di Malaysia dan Singapura. Shaila Nair dikatakan terlibat dengan skandal aksi berahi. Samy Vellu dikatakan tidak tinggal bersama Datin Seri Indrani.
ISU Hindraf, Samy Vellu telah pergi ke India untuk menerangkan perkara sebenar kepada Ketua Menteri Tamil Nadu, M.Karunanidhi tetapi Ketua Menteri tersebut enggan berjumpa dengannya kerana menyokong Hindraf(Samy Vell).[perlu rujukan]


Beliau juga pernah memecat beberapa pemimpin parti tersebut. Antaranya termasuklah bekas Naib Presiden, Tan Sri M. G. Pandithan kerana dikatakan telah menggunakan perkataan perkauman
Kekalahan Samy Vellu di Parlimen Sungai Siput telah dijangkakan oleh ramai pihak. Ada yang mengatakan bahawa ini berpunca daripada peristiwa Hindraf.[perlu rujukan] Bagaimanapun, sebelum pilihan raya diadakan, Samy Vellu dikatakan berkata: "Sapa berani lawan sama saya. Ampat puluh lima kali masuk tanding, saya juga minnang (menang)".[2] Akan tetapi selepas keputusan pilihan raya diumumkan, beliau dikatakan berkata pula: "Rakyat marah sama BN, bukan sama saya".[2] Dilihatkan daripada segi yang lain, komen itu membayangkan pengakuan bahawa kemenangannya dalam pilihan raya disebabkan oleh Barisan Nasional dan bukan kerananya, iaitu "rakyat pilih BN, bukannya".
oleh itu kita perhatilah sesama kita apa yang YAB Tun Dr Mahathir telah perkatakan.(Sumber Wikipedia)ByM69.

Salam Maal Hijrah 1432 " CG Malaysia CG Ummah"

Posted: 06 Dec 2010 05:18 AM PST


"1Malaysia 1Ummah"Kami Ahli UMNO Dun Semarang Bersama YB Datuk Samsolbari Bin Jamali mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat menyambut Maal Hijrah 1432, serta menyambut Tahun Baru 2011 kepada, semua warga Malaysia, Johor, UMNO Bhg Ayer Hitam, UMNO Dun Yong Peng, khususnya DUN Semarang . Semoga pada tahun ini kita mendapat keberkatan hidup dari Allah SWT.Mari lah kita bersama-sama mengeratkan hubungan silaturahim sesama kita serta mengembeling tenaga bagi kemajuan masyarakat setempat. Apa yang belum terlaksana dari tahun 2010, kita sama-sama dapat berusaha melaksanakannya dengan segera demi kemajuan serta keharmonian kita bersama dan masyarakat keseluruhannya. Marilah kita bersama berkhidmat di posisi masing-masing dengan lebih berkesan lagi. bagi kemajuan diri. Agama. UMNO dan masyarakat kita.Sekali lagi kami mengucapkan selamat menyambut Maal Hijrah 1432 serta selamat Tahun Baru 2011. Semoga tahun depan lebih baik dari tahun ini. Ia merupakan satu permulaan untuk ke jalan kebaikan dan meninggalkan segala kemungkaran. Jadikanlah hijrah yang sebenar seperti hijrah nabi kita yang kita sayangi Nabi Muhammad SAW. Amin. By M69

UMNO Cawangan Bukit Ampang

0 ulasan
sumber :-

UMNO Cawangan Bukit Ampang


Samy Vellu serah jawatan Presiden MIC kepada Palanivel

Posted: 06 Dec 2010 06:09 AM PST06/12/2010 2:27pm

KUALA LUMPUR 6 Dis. - Parti MIC akhirnya menyaksikan peralihan kuasa selepas 31 tahun dipimpin oleh Presidennya, Datuk Seri S. Samy Vellu apabila beliau menyerahkan jawatannya itu kepada pengganti yang juga timbalannya, Datuk G. Palanivel hari ini.

Samy Vellu membuat pengumuman itu selepas mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Pusat (CWC) parti buat kali terakhir di ibu pejabat MIC di sini hari ini.

Naib Presiden MIC, Datuk Dr. S. Subramaniam pula mengambil alih jawatan sebagai Timbalan Presiden. - Utusan

Sayap Parti

Bahagian